Trying hard / Hardly trying?
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Trying hard / Hardly trying?

Trying hard / Hardly trying?

Karel

Karel

5. 6. 2012 12:46

V rámci mé dnešní prokrastinace před zkouškou jsem se podíval na tryhard a spatřil jsem, že na komunitním portálu určeném pomoci českým a slovenským hráčům league of legends zrovna probíhá nonstop flamewar takzvané špičky naší

Reklama

Věnoval jsem těmto událostem pár minutek a došel jsem k závěru, že takhle se nic nezkultivuje a ačkoli tryhard na všechny strany říká, že jsou pro absolutní svobodu slova a za ničím si nestojí, nedalo mi to a ačkoli se u zdejších hrdinů pohřbím, musím napsat nemotivační blog. Ono česká scéna nepotřebuje až tolik pomoc herní, vždyť lidí nad 2k máme víc než dost...

O proměně osobnosti na internetu už samozřejmě existuje hromada článků a já nechci prostě přeložit nějaký článek a podepsat se pod to. Otázka anonymity, odebrání vlastní osobnosti a absence většiny důsledků vlastního chování - s tím každý počítá a je jasné, že když se tohle přidá k faktoru věkovému, je na průšvih bez moderování zaděláno.

Co je tady ale největší problém je to, že většina přítomných uživatelů a do určité míry i admini stránky celé téma odřizují od okolního světa - stránka je tedy kompletně postavena jen na hře jako takové a díky monotematismu se od toho převážně odvíjí i místní hierarchie. To je taky jeden z důvodů, proč se tu neobjevuje moc nových uživatelů nebo proč se nováčci budou bát sem napsat jakýkoli názor, který by konfrontoval "top". Část lidí zde je samozřejmě dospělá a chovají se podle toho, ale nad nimi vyčnívají agresivní uživatelé, kteří se častují sprostými slovy, vzájemně si nadávají do čtrnáctiletých (taky celkem smutné) a obhajují se irelevantními věcmi, v horším případě se o to ani nesnaží a univerzální je odpověď je něco na způsob "omg lol trash xy".

Ono upravení obrázku ostatních samozřejmě taky nepomáhá pro diskuzi - pokud si dvacetiletý člověk pomyslí, že je na tryhardu pomalu jediný nad osmnáct, začne se chovat ještě povýšeněji. Samozřejmě se tu zhusta přehlíží fakt, že věk v gamingu znamená mnohem méně, než mimo obrazovku počítače - především proto, že na internetu je člověk tak starý, jak chce. 

Tenhle blog neberte jako mé ego promlouvající vám do duše. Většina z lidí, co si tenhle post přečte, bude mít vyšší elo než já. Část z nich bude i starší. A o to radši bych viděl, kdybyste si to vzali k srdci a řekli si, že když už se považujete za nejlepší hráče league of legends v Čechách či na Slovensku, mohli byste sami jít příkladem i povahově. A žádné "Já bych se choval úplně v pohodě, ale xyz mi to kazí, protože mě pořád flejmuje.", protože to je pouhý alibismus. Tahle stránka je ideální prostor pro zviditelnění týmů, přilákání sponzorů pro tuhle hru a portál a určitě jsou tu další potenciální výhody. Proto si to přestaňte kazit bezobsažným nadáváním - co se stalo, stalo se. 

Tedy - protože zavedení RealID nebo oskenování občanského průkazu tady nepřipadá v úvahu, tak zpříjemnit to tu můžete především vy. Ne redakce. Ale už kvůli nim se o to pokuste. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama