Tryhard shrnutí 2012 a plány 2013
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Tryhard shrnutí 2012 a plány 2013

Tryhard shrnutí 2012 a plány 2013

David Růžička

David Růžička

31. 12. 2012 11:24

Co čeká Tryhard v roce 2013 a jaký byl ten uplynulý?

Reklama

Tak se nám zase rok s rokem sešel, zítra otočíme stránky v kalendáři a bude se tam skvět číslo 2013. Koncem roku vždy rád věnuju nějaký ten čas přemítáním nad tím, co ten právě proběhlý rok přinesl, co se mi podařilo a co ne, kolik z těch vytyčených cílů jsem splnil a která předsevzetí vyšlo naprázdno.

Vzhledem k tomu, že jsme Tryhard spustili letos v půlce března, myslím si, že by stálo za to si udělat malou rekapitulaci.

Když jsme Tryhard spouštěli, bylo to především díky tomu, že v té době jediný fungující League of Legends web u nás (lolczsk.eu) víceméně ignoroval e-sport aspekt LoLka a kompetetivní scénu v ČR/SR. Po spuštění Tryhardu jsme jako jediný způsob propagace měli chat kanál „Czech“ v League of Legends, kde v té době bylo zhruba 100 lidí na eastu a tak 50 na westu. Ze začátku jsme psali čistě vlastní tvorbu, dělali reportáže na české turnaje (hlavně nightcupy), Tryhard Power Rankings – což byl žebříček nejlepších českých a slovenských týmů, a občasné rozhovory s českými hráči. Bylo to těžké a náročné, protože jsme to dělali prakticky všechno na koleni, navíc jsme soupeřili s webem, který velice rychle reagoval na všechno, s čím jsme přišli a k tomu měl velkou a aktivní komunitu návštěvníků.

Přeci jen jsme ale zaznamenávali postupý nárůst návštěvnosti, teď s odstupem času a bráno po měsících se jedná o naprosto výborná čísla, i přes to se však člověk někdy neubránil nejistotě, jestli to vůbec má smysl dělat. Pro příklad čísla návštěvnosti z několika měsíců:

Březen – 4 328 návštěv (983 unikátních)

Červen – 25 811 návštěv (4 074 unikátních)

Září – 133 583 návštěv (21 412 unikátních)

Prosinec – 300 000+ návštěv (40 000+ unikátních)

Nyní koncem roku 2012 je Tryhard jedním z největších webů zabývajících se herní tématikou v ČR, máme větší návštěvnost, než některé portály které působí více než 5 let. V oblasti e-sportu a progamingu jsme v top2. Tedy cíl, který jsme si vytyčily, se nám podařilo splnit, stát se největší webem s LoL tématikou u nás a stát se jedním z největších hráčů na poli e-sportu.

Za což bychom chtěli poděkovat především vám, našim věrným návštěvníkům a vaší podpoře!
Co přinese rok 2013?

V první řadě plánujeme rozšířit funkčnost webu. Původně jsme si chtěli nadělit nový modul od Ježíška, bohužel technické problémy a potřeba dodatečných prací to pozdržela. Každopádně bychom se ho mohli dočkat v prvních týdnech ledna. Věříme, že většina z vás tuto novou funkčnost ocení. Další rozšíření webu by na sebe pak nemělo nechat dlouho čekat a do začátku léta bychom měli představit další dva funkční moduly.

Vzhledem k tomu, že jsme se dostali (s vaší pomocí) do pozice, kde už můžeme ledacos ovlivnit, můžete v nadcházejícím roce očekávat více českých a slovenských turnajů, ať už LAN nebo online – a o lepší ceny! A to není všechno, vzhledem k tomu, že jsme komunitní web, tak nám samozřejmě jde také o rozvoj a podporu komunity. Akce jako nadcházející LegendCon, či komunitní sraz spojený s promítáním a pitím ("Time to roll out the barrel!") budou častěji a doufám, že se nám podaří vytvořit v rámci té naší komunity méně toxickou atmosféru než je ta, se kterou se setkáváme ve hře.

V neposlední řadě se také chystáme spustit nový projekt související s League of legends, ale o tom až někdy příště :).

Závěrem už nezbývá nic jiného než Vám všem popřát hodně Štěstí a Zdraví do nového roku!
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama