Tryhard na finále EU LCS v Krakově
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Tryhard na finále EU LCS v Krakově

Tryhard na finále EU LCS v Krakově

Little Panda

Little Panda

30. 8. 2016 11:55

Jak probíhalo finále EU LCS z pohledu redakce Tryhardu?

Reklama

Celá redakce Tryhard.cz se měla tento rok možnost zúčastnit finále evropské LCS v Krakově, kde se proti sobě postavily dva nejlepší týmy Evropy,

Splyce

a

G2 Esports

. Finále proběhlo v neděli 28.8. Rádi bychom se s vámi tedy podělili o zážitky z této události.

První hra měla začínat v 17:00, a jelikož je Krakov od Prahy vzdálen přes 500 km vyrazili jsme kolem osmé ráno dvěma auty. Cestou jsme posbírali zbytek členů redakce a přibližně ve tři hodiny jsme konečně stanuli před úžasnou Tauron arénou v Krakově.

Fronta na podpisy se táhla tak daleko, že jsme ani nezahlédli o jakou osobnost se jednalo. Naštěstí to neplatilo pro vstup do arény, kam jsme se dostali okamžitě, jelikož se do útrob stadionu dalo vejít několika vchody. Co nás však překvapilo a zároveň zklamalo, že před stadionem stál jediný stánek, kde se prodávala trička, postavičky a věci spojené se hrou. Druhý stánek s merchem byl uvnitř. Na tak velkou akci se nám to zdálo poměrně málo. V posledním stánku jste si mohli nechat udělat tetování loga týmu (viděl jsem všude jen G2, ale žádné Splyce). Celkově nám před stadionem chyběly nějaké bannery, plakáty, výzdoba a podobné doplňky - zvenku byste prostě nepoznali, jaká akce se na stadionu odehrává. 

Něco jiného na nás čekalo přímo uvnitř. Uprostřed hrací plochy bylo postavené pódium s připravenými počítači. Už při vstupu krásně osvícené arény jsme pocítili perfektní atmosféru. Fanoušci vybavení dvoubarevně svítícími "fandítky", keré se rozdávali zdarma u vstupu, byli natěšení na první zápas a my také.

Tryhard na finále EU LCS v Krakově

Když konečně ochranka začala vytvářet ze zábran cestu, kudy měli procházet hráči, věděli jsme, že zápas brzy začne. Byl to zvláštní pocit mít pár metrů od sebe hráče, na které jsme se všichni do té chvíle dívali jen přes obrazovku. Wunder nám dokonce věnoval pohled do foťáku.

První hra začala překvapivě včas. Celá redakce doufala v zázrak a věřili jsme, že Splyce překvapí a vyhrají nad G2 Esports. Proto jsme také při každé povedené akci Splyce pořádně fandili. Mně osobně se ohromně líbila atmosféra při každém "first bloodu", po velkém "teamfightu" či po nějaké úžasné akci jako byl například útěk Mithyho a Tricka. Celá aréna si pak vždy rozsvítila červenými a modrými světýlky z fandítek a celý dav skandoval.

Bohužel pro nás, favorizovaní G2 obhájili prvenství z jarního split. Splyce alespoň urvali jednu výhru, takže jsme viděli z celkově pěti možných her čtyři. Bylo trochu zvláštní jak hráči G2 přistoupili k poháru (který vypadal opravdu nádherně), jen tak ho nadvzvedli, aby se neřeklo a zase odešli. Nebylo to ani trochu podobné těm známým hokejovým momentům, kdy celý tým slaví půl hodiny a pohár by nejraději umačkali. 

Na akci jsme také potkali výherce dvou lístků z naší soutěže a jeho kamaráda. Kluci byli z Třince, tudíž to měli s cestou jednodušší než my. Oba byli ohromně nadšení a my jsme zase spokojení, že jsme mohli někomu udělat radost. Využili jsme příležitosti a zeptali se Michaela (který lístky vyhrál) na několik otázek:

 Co se ti honilo hlavou, když jsi zjistil, že jsi na TH vyhrál lístky na EU LCS? 

Prvně jsem tomu ani nevěřil, dvakrát jsem kontroloval, jestli to jsem opravdu já. Když jsem přišel domů a otevřel Tryhard, koukal jsem na svoje jméno v článku, kde se oznámil vítěz.

 Jak často sleduješ Tryhard

Skoro každý den, snažím se sledovat všechny novinky o LoLku.

 Jak vypadala tvoje cesta do Krakova?

Jeli jsme autobusem z Těšína. Přespíme tu a odjedeme zítra.

 A co říkáš na samotný průběh finále?

Nevyšlo to podle mých představ, fandil jsem Splyce, ale stejně jsem rád, že jsem tu na finále byl.

 Byl jsi někdy na podobné esportové akci?

Ještě ne.

 Tak co na svůj první zážitek říkáš? Jak se ti líbila atmosféra v hale?

Jedním slovem super.

 A poslední otázka: Jak se ti obecně líbí Tryhard?

Jsou to nejlepší české stránky o LoLku, takže paráda.

 Díky moc.

Jelikož nás čekala dlouhá cesta zpět, rozhodli jsme se vyrazit téměř okamžitě po skončení akce, protože to nevypadalo, že bychom se mohli byť jen přiblížit k někomu známému. To ale byla chyba, kluci z Třince nám po akci zaslali fotku s komentátory a analytiky evropské LCS.

Celá akce pro nás byla velice vyčerpávající (1100 najetých kilometrů tam a zpět z Prahy), ale stálo to za to. Vidět naživo hráče, komentátory, trenéry a další lidi spojené s esportem (například G2 Ocelote a další) byl příjemný zážitek. Stejně tak pocítit na vlastní kůži atmosféru esportové akce, která vás vtáhne do hry mnohem víc, než jen sledování u streamu, je zajímavou zkušeností a nezapomenutelným zážitkem. Osobně mě sice mrzí, že jsem si z akce nemohl přivézt suvenýr, vzhledem k nedostatku stánků, ale žádný suvenýr nemůže nahradit vlastní vzpomíky.


DALŠÍ AKTUÁLNÍ NOVINKY
UPDATE HODNOCENÉHO HRANÍ ROLE PRO NOVÉ ŠAMPIONY GFAFIKY NVIDIA PRO NTB
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama