Tři hráči týmu Solo Mebdi zabanováni
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Tři hráči týmu Solo Mebdi zabanováni

Tři hráči týmu Solo Mebdi zabanováni

Xykon

Xykon

27. 1. 2013 09:31

Poslední dobou nemá Riot při banování žádné slitování, trestům se nedávno nevyhnuli ani profesionální hráči.

Reklama

Konkrétně to byli

 enVision z týmu mousesports a

 Linak z aAa. V čištění nyní pokračuje a nikoho nešetří.

 

Včera Riot potrestal tři hráče z  týmu Solo Mebdi pro nevhodné chování a porušování Summoner codu. Tito hráči se nyní nesmí zúčastnit evropské kvalifikace ve Varšavě a obecně žádného z turnajů Riotu až do odvolání.

 

První z hráčů,  

StunnedandSlayd

,

v zápasech opakovaně ostatní slovně napadal a měl rasistické a antisemitistické narážky. Vyhrožoval hráčům a dokonce i jednomu zaměstnanci Riotu fyzickým napadnutím. Před tribunál se dostalo 18% z jeho zápasů. V 54% byl nahlášen za nadávky, negativní postoj a útočné chování. Jeho případ je právě projednáván a rozsudek může vyústit až v permaban. Toto není jeho první prohřešek, StunnedandSlayed byl doživotně zabanován už na třech různých účtech, včetně nechvalně proslulého s nickem 'DarkwinJax', kde byl v rozmezí 375 her reportnut více než tisíc krát. Fotky zleva: Veigodx, StunnedandSlayed, Rayt3ch, YamatoCannon       

 

Další z hráčů -  Veigodx, byl jíž v minulosti tribunálem třikrát potrestán. 58,8 % reportů na jeho adresu bylo za nadávky, negativní postoj a útočné chování. Veigodx již předtím obdržel dva doživotní bany na jeho předešlých účtech a dokonce se veřejně přiznal k tomu, že se účastnil DDOS útoků na high-ELO hráče. 

 

 Rayt3ch je asi nejhorší z těchto tří, tribunálem byl potrestán celkem sedm krát. Byl nahlášen v 20% ze všech svých zápasů a 49% z reportů bylo za stejnou trojici přestupků jako Veigodx nebo Stunned. Rayt3ch patří mezi nejhorších 0.01% hráčů skrz oba evropské servery. 

 

Přesto, že jsou tyto tresty jasně zasloužené, musíme se pozastavit nad načasováním Riotu těsně před evropskou kvalifikaci.

 

Vzhledem k tomu, že tři členové týmu Solo Mebdi jsou doživotně zabanováni, je jasné, že se nebudou moci účastnit kvalifikace, což nechává jedno volné místo pro ostatní týmy.  YamatoCannon kapitán TSM vydal na redditu vlastní prohlášení o celé situaci:

 

,,… Abych to všechno shrnul, chtěl bych pouze požádat o to, aby mě lidé za tohle zodpovědní příště varovali dříve a neopakovali tuto neprofesionalitu. Dali mi falešnou naději, já jsem jen plýtval svým časem, penězi a podřídil tomu spoustu věcí. Všechno v mém životě směřovalo právě a jen k tomu jedinému okamžiku kvalifikace. Budu upřímný a řeknu vám, že jsem byl nejdřív velice překvapen tou příležitostí někde začít svoji kariéru, ale ten pocit, když vám tuhle šanci a naději v jednom okamžiku někdo vezme byl zdrcující. Respektuju rozhodnutí Riotu, ale mohli tuhle situaci vyřešit mnohem profesionálněji, protože tímhle doslova rozcupovali můj život na kousky. Nebudu nikoho přímo jmenovat, protože nechci klesnout takhle hluboko. Do budoucna budu určitě pokračovat v hraní LoL. Nezbavíte se mě tak lehko. Budu se snažit dostat do některého z kvalifikovaných týmů jako náhradník. Pokud se mi to nepodaří, vrátím se později silnější a s vlastním novým týmem."

 

Vývoj této situace budeme samozřejmě dále sledovat. Mezitím nám do komentářů můžete napsat vaše názory!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama