TOP 5 nejsilnějších balíků pro patch 1.8
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky Legends of Runeterra Článek TOP 5 nejsilnějších balíků pro patch 1.8

TOP 5 nejsilnějších balíků pro patch 1.8

Matěj Vlček

Matěj Vlček

14. 9. 2020 13:00

Patch 1.8 nám přinesl spoustu nových karet a mechanik do hry, meta se ale zatím změnit nestačila.

Reklama

Do hry byl přidán nový region Targon, to ovšem s top balíky nijak nezahýbalo a místo magického regionu je mimo jiné na výsluní region pirátů a gangů, Bilgewater.


1. Scouts

Dlouhodobě úspěšný a zároveň cenově přijatelný balík je “Scouts”. Jedná se o silně agresivní taktiku hry s cílem co nejdříve navýšit úroveň šampionů Miss Fortune a Quinn. Následně stačí zahlcovat vaši stranu pole spojeneckými kartami, nejlépe těmi se schopností “Scout” a otravným tempem uždibovat z nepřátelského Nexusu.


Souhrn

TOP 5 nejsilnějších balíků pro patch 1.8

Kód balíku: CEBQOAIAAEEQWGQ5E4VQIAQAAYDQSCQBAIDBMAIBAEABKAICAEACKKI


2. Twisted Fate/Gangplank

 

Balík, který jsme zmínili v článku nejvíce podceňovaných balíků pro patch 1.8, nachytal hojné množství pozitivních ohlasů a vyšplhal se na druhou příčku popularity. Vše je právem vzhledem k plynulosti balíku a jeho schopnosti odrážet agresivní balíky převažující v současné metě. Balík částečně sdílí taktiku s “Twisted Fate/Swain”, především v brzké fázi hry, kde je hlavním úkolem zbavovat se nepřátelských jednotek a dalších hrozeb. V pozdější fázi hry nastupuje Gangplank, který čistí jak jednotky z pole, tak životy z nepřátelského Nexusu.


Souhrn

TOP 5 nejsilnějších balíků pro patch 1.8

Kód balíku: CEBQUAQGAQEAWFA2DQQCMLJ2AIBAGAYIAEAQGAQAAEAQCAZT

3. Pirate Aggro

Líbí se vám agresivní strategie pirátů, jako ta v balíku “Scouts”, ale vaším cílem je 100% agrese bez jakýchkoliv okolků? Pak je pro vás “Pirate Aggro”. Zaměřením je čistě zahlcování pole a útok přímo na nepřátelský Nexus. Dopomůže vám k tomu kombinace šampionů Miss Fortune a Gangplank. V případě selhání pirátského nájezdu je jako záložní plán v balíku karta Captain Farron, která zajistí odštípnutí posledních pár životů z Nexusu.


Souhrn

TOP 5 nejsilnějších balíků pro patch 1.8

Kód balíku: CECAMAQGBALCAJRNHICACAYCB4SSQAQCAMBQIAIDAYDAAAIBAEBTG

4. Hyper Aggro Endure

Adaptací balíku “They Who Endure”, obohacenou všestrannými kartami pro každou situaci je balík “Hyper Aggro Endure”. Shadow Isles byl velmi silný všestranný region skvělý jako doplněk jakéhokoliv balíku už od začátku hry, což jen potvrzuje jeho místo na metavýsluní i po takové době. Důvodem pro to je velmi nízká cena, dostupnost a jednoduchost balíku. Všestrannost balíku je ovšem i jeho nevýhodou, vzhledem k tomu, že v ničem nevyniká. To ovšem hráčům nemusí vadit, pokud ví, jak “Hyper Aggro Endure” zahrát.


Souhrn

TOP 5 nejsilnějších balíků pro patch 1.8

Kód balíku: CECAMAIFBMNB4KZQGEBAEBIEAYBQGBICAQDACAIBEIAQEAIFCAMQA

5. Twisted Fate/Swain

Dalším balíkem zaměřeným na efektivní ničení hrozeb a postupné ubírání životů z Nexusu je “Twisted Fate/Swain”. Taktika je takřka stejná jako u druhého zmíněného balíku, záleží na preferencích. Zde funkci útoku na Nexus zastává místo Gangplanka Swain a kromě pár kouzel a karet na udržování čistého pole jjsou balíky v podstatě identické.


Souhrn

TOP 5 nejsilnějších balíků pro patch 1.8

Kód balíku: CEBQIAQDAEDQQCIFAIDAICA2DUWQEAIDFY3QEAICAMBQEAQGDQTACAIBAMLA

Výběr redaktora: Aurelion Sol/Thresh

Mým největším favoritem je nováček mezi balíky, “Aurelion Sol/Thresh”. Jedná se o silně Control/Ramp balík, který má jediný cíl: Dostat na pole Aureliona a navýšit jeho úroveň. K tomu vám dopomůže Thresh na druhé úrovni. Navýšení jeho úrovně urychlíte kartami ze Shadow Isles, jako jsou například Ravenous Butcher, Blighted Caretaker nebo Chronicler of Ruin a pokud zahrajete brzkou fázi správně, Aurelion na druhé úrovni může být na poli již v sedmém kole. Netřeba zmiňovat, že v 99% případů je hra u konce, pokud k této události dojde. Veškeré nebeské karty, které do konce hry získáte pomocí “Invoke”, mají cenu vyvolání 0 many. Takový gigantický přísun silných karet každé kolo nelze ve drtivé většině případů ustát. Balík má samozřejmě svoji slabinu, a to brzkou fázi hry, dokud nedojde k onomu navýšení úrovně u vyvolaného Aureliona. Nepříteli totiž stačí zničit Threshe a tím pádem vaše snažení dostat Aureliona na pole dříve než v desátém kole. Nízká cena balíku a jednoznačná polopatická win condition (podmínka pro výhru) dělají z tohoto balíku velmi silný balík, který se dle mého názoru velmi brzy dostane na zaslouženou příčku na metavýsluní.


Souhrn

TOP 5 nejsilnějších balíků pro patch 1.8

Kód balíku: CEBQKAIFDIUDAMJUAIBQSE3AAEBAKBACAMBQSVCVK4BQCBIBCQ3ACBABAUFRSIBO

Máte nějaké vámi vytvořené balíky, se kterými se vám daří a myslíte, že mají na to dostat se na žebříček metabalíčků? Podělte se o své nápady, ať se inovaci v metě zbytečně nezavírají dveře.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama