Top 5 hráčů, které sledovat v letním splitu LEC
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Top 5 hráčů, které sledovat v letním splitu LEC

Top 5 hráčů, které sledovat v letním splitu LEC

Maarty

Maarty

14. 6. 2023 17:28

Letní split se rychle blíží, už 17. června budeme moci sledovat naše oblíbené týmy. Jací hráči stojí za pozornost a koho sledovat krom našich oblíbenců?

Reklama

Oscarinin

Mladý španělský hráč, jenž dostal šanci nastoupit do legendární organizace Fnatic, ukázal po prvním slabém týdnu na jaře svůj talent. I přesto, že je těžké se v tomto případě dívat na hráčovi statistiky, tak Oscarinin už v druhém týdnu ukázal své mechanické dovednosti, a tak se téměř hned stal i jako nováček nejen stěžejním bodem týmu Fnatic ale i důvodem, proč se vůbec dostali do playoffs. I přes prvotní úzkosti a strach, se kterým se potýkal, tak dokázal najít svou jistotu a věříme, že se po této dlouhé pauze od LEC dokázal o to více zaměřit na sebe a vyrovná se i hráčům jako BrokenBlade.

Top 5 hráčů, které sledovat v letním splitu LEC
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games

Noah a Trymbi

Na děleném místě se společně nachází botlinka týmu Fnatic. Trymbiho jsme už mohli několik let sledovat pod vlajkou Rogue a KOI. Jedná se tedy o nadaného hráče, který se pomalu přesouvá na pozici ostříleného veterána. Jenom minulý rok v LEC zahrál 21 unikátních šampionů, a jedná se tak o úspěšného a všestranně nadaného supporta. Po jeho boku pak nastoupí mechanický talent z korejské ligy Noah, který údajně už nyní dokazuje své kvality v trénincích. Naděje pro Fnatic dostat se na letošní světový šampionát tedy rozhodně nezhasla.

Top 5 hráčů, které sledovat v letním splitu LEC
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Yike

Švédský talent je jedním z nejnadanějších junglerů v lize, jenž se na nedávném MSI dokázal postavit i proti celkům jako je Gen.G nebo BLG. Může být těžké si uvědomit, že teprve v prosinci minulého roku nahradil v G2 polskou legendu Jankose. Za tak krátkou dobu se Yike dokázal stát nedílnou součástí týmu, a jedna z nejoblíbenějších evropských organizací má tak díky svému junglerovi možnost pokračovat ve svých občas i šílených a originálních výběrech šampionů. Uvidíme, co celá pětice, která se dlouhodobě drží na vrchních příčkách Evropy, dokáže připravit na letní split.

Top 5 hráčů, které sledovat v letním splitu LEC
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Crownie

Chvíli v první lize, chvíli v druhé. Tak by se dala popsat kariéra slovinského střelce. I přesto, že jsme jej už několikrát mohli vidět v LEC, tak se v týmech jako SK Gaming nebo Vitality dlouho neohřál a často se po krátkém aktivním působení vracel do LFL týmů. Letos ale opět získal možnost nastoupit v LEC soupisce a svou několikátou šanci už nepustil. Crownie pod taktovkou týmu BDS našel své doposud nejlepší já a ukázal svůj potenciál a možná i jeden z vrcholů své kariéry. I přesto, že s týmem v těsné sérii podlehl ve finále jarního splitu mistrům z MAD Lions, předvedl slovinský hráč to nejlepší z evropských marskmanů. Jarní split s týmem dokončil na prvním místě se skóre 7-2 a s osobním KDA 5,9.

Top 5 hráčů, které sledovat v letním splitu LEC
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games

Kdo podle vás v poslední splitu tohoto roku překvapí? Zápasy, které nás už od této soboty čekají, najdete také v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama