TOP 10 hráči domácí scény Q1 2013
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek TOP 10 hráči domácí scény Q1 2013

TOP 10 hráči domácí scény Q1 2013

David Růžička

David Růžička

1. 1. 1970 00:00

Připravili jsme si pro vás ve spolupráci s předními hráči, kapitány nejlepších týmů a novináři žebříček 10ti nejlepších hráčů cz/sk scény!

Reklama

Zde máte současné top sestavené z hlasů 12 porotců k březnu 2013.

1. Mozilla

(95 bodů)

R:

Top Lane

T:

?

N: 

 Česká

Mozilla patří dlouhodobě mezi nejlepší české hráče. Jako jediný se zatím podíval na akci světové úrovně, kterou nebylo nic jiného než samotná kvalifikace pro evropské LCS, zde hájil barvy Curse.eu. Nyní to vypadá, že se mu v evropě zalíbilo a proslýchá se, že by v budoucnu měl hájit barvy týmu fNatic. 2. Kazmitch (89 bodů)

R:

 Support

T:

 ?

N: 

 Česká

Kazmitch je mezi česko-slovenskými supporty jasnou jedničkou prakticky od první chvíle, kdy vstoupil na domácí kompetetivní scénu. Předtím se věnoval především soloQ a zlepšování osobního skillu, díky tomu byl velice známý na west serveru v high elo hrách. Podobně jako Mozilla by měl i Kazmitch v budoucnu hrát pod organizací fNatic. 3. Bimbo8 (80 bodů)

R:

 Mid Lane

T:

 ?

N: 

 Česká

Bimbo8 si prošel mnoha českými týmy, od Dermie, přes nEophyte až po eEriness kde zakotvil na nejdelší dobu a kde také slavil největší domácí úspěchy. Bimba však jeho touha hrát na nejvyšší úrovni hnala do evropy, kde hrál za německý EPS tým Snogard Dragons. Nyní je bez teamu a znovu hledá angažmá. 4. Gornagal (69 bodů)

R:

 Jungle

T:

 eSuba

N: 

 Česká

Gornagal si prošel mnoha rolemi a několika týmy, původní člen ve své době obávaného celku Kitty Killers Team si vyzkoušel AD carry, Top Lane a nakonec zakotvil v jungli. Pro tým eSuba je klíčovým hráčem a mezi českými junglery jasnou jedničkou. Navíc má velice široký champion pool a jeho "troll" picky dokáží překvapit i týmy světové úrovně. 5. Freeze (68 bodů)

R:

 AD Carry

T:

 ?

N: 

 Česká

Freeze je jedním z mladých talentů, který se velice rychle probojoval z podprůměrných týmů na vrchol domácí scény, kde dlouhou dobu hrál za úspěšný tým Kačenky (FeW Gamers). Zde byl vyskautován Mozillou a později v týmu eXtatus tvořil české terror bot lane duo s Kazmitchem. V současné době je bez týmu, ale často trénuje s Edwardem z Gambit Gaming. 6. Nardeus (51 bodů)

R:

 AD Carry

T:

 eSuba

N: 

 Česká

Nardeus by se dal nejlépe charakterizovat jako český wunderkind, ve svém útlém věku patří k nejlepším domácím hráčům a jeho potenciál do budoucna je tak obrovský. Nyní hraje na pozici AD carry za tým eSuba a sbírá s ním úspěchy a zkušenosti jak doma, tak za hranicemi. Co mu přinese budoucnost je otázka, má však nejlépe nakročeno ke kariéře progamera. 7. Rikytan (33 bodů)

R:

 Mid Lane

T:

 eSuba

N: 

 Česká

Mnoho lidí možná překvapí umístění Rikytana, ale po pár měsících jeho přesedlání ze Starcraftu 2 (kde byl Mistrem ČR) na League of Legends se mu podařilo dostat na špičku domácí scény. Nahradil oblíbeného českého midaře Ovdovovace a hájí teď barvy eSuby. Jeho přístup k tréninku a motivace jsou ukázkové. 8. Ovdovovac (23 bodů)

R:

 Mid Lane

T:

 ?

N: 

 Česká

Vdova, český Froggen a Mr. Dolan. Patrně nejtalentovanější AP carry domácí scény od dob Adamosse se v poslední době rozloučilo s největší progamingovou organizací u nás (eSuba) a v současné době je bez většího angažmá. Jestli Vdovu uvidíme trollit i na letošním MČR (a k tomu ho vyhrát) zůstává otázkou. My však doufáme v to, že se ke kompetetivnímu hraní opět vrátí. 9. Herdyn (20 bodů)

R:

 Top Lane

T:

 eSuba

N: 

 Česká

Kapitán eSuby, video maker, jediný původní člen slavné sestavy a velice zkušený hráč. Herdyn pevně vede svůj tým a k tomu stíhá trénovat, tvořit pořady pro domácí League of Legends scénu a sbírat jeden titul za druhým. Třeba se v blízké budoucnosti dočkáme i seminářů time-managementu, neboť to vypadá, že jeho den má 25 hodin. 10. aim + iKarlik (18 bodů)

R:

 Mid Lane

T:

 ? + ?

N: 

 Česká

O desátou příčku se společně dělí aim (ex eXtatus) a iKarlik (ex eEriness), oba jsou hráči převážně AP carry a oba patří již dlouho do české špičky. V současné době jsou také oba bez pevného angažmá, ale všichni očekáváme jejich brzký návrat do vod českého progamingu, neboť lepší midaře stěží najdete.

Těsně se nevešli

Rutgen (16 bodů), Luigi (14 bodů), Odstranovac (12 bodů), miahqtehteh (11 bodů)

Zajímavosti

- Hráči Adamoss (ex eSuba), sokok (ex eSuba) a Necromadx (ex eXtatus, ex Fly2High) nebyli povoleni, jelikož už delší dobu nehrají. Pokud bychom je uznali jako hlasovací možnosti, Adamoss a Necromadx by obsadili s Mozillou top 3 žebříčku.

- Pro Ovdovovače hlasovali jen 3 lidé, i přesto předstihl hráče, kteří měli hlasy až od 8mi lidí. Většina hlasujících předpokládala, že po odchodu z eSuby přerušil svoji aktivní kariéru.

- Prvních pět pozic s jedinou vyjímkou (Gornagal) obsadili čeští hráči, kteří již nepůsobí v žádném z domácích týmů. Jedná se o tři ex hráče eXtatusu a jednoho ex eEriness.

- V top 10 česko-slovenské scény máme 5 ap carry, 2 topaře, 2 ad carry, 1 junglera a 1 supporta.

- Na 7. místě je bývalý český profi hráč Starcraftu II a Mistr České Republiky Rikytan, který do progamingu v League of Legends vstoupil teprve nedávno.

- eSuba má v top 10 pět hráčů, čtyři současné a jednoho ex (Ovdovovač) a jejich současný support Rutgen se jen o chlup nevešel – v současné době mu náleží 11. místo.

- Hlasy od rozhodčích obdrželo celkově 24 hráčů, 9 z nich se nepodařilo překonat hranici 10ti bodů.

Složení poroty

Tisk a Organizátoři – Apy, araged, derkzor

Kapitání týmů – aim, Bhaalspawn, Herdyn, Potmehood

Vybraní hráči – Bimbo8, fof0t, Freeze, Mozilla, Nardeus

Pravidla

Každý oslovený porotce měl sestavit svůj osobní žebříček 10ti nejlepších hráčů. Nikdo nemohl hlasovat sám pro sebe. První místo obdrželo 10 bodů, poslední pak 1 bod. Tyto body se sečetli a dle nich bylo sestaveno finální pořadí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama