TH Power Rankings - Květen
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek TH Power Rankings - Květen

TH Power Rankings - Květen

David Růžička

David Růžička

23. 5. 2012 07:02

Po delší odmlce přinášíme další update týmových power rankings z česko-slovenských luhů a hájů.

Reklama

Tryhard Power Rankings (THPR) jsou žebříčkem nejlepších českých a slovenských League of Legends týmů, který je pravidelně updatován (na měsíční bázi).

Dřive byl sestavován na základě bodového hodnocení, které dané celky sbíraly za odehrané turnaje v průběhu daného měsíce. To se však dnes mění, a tento žebříček by se měl do budoucna sestavovat dle průměrného vyhodnocení osobních žebříčků jednotlivých oslovených hráčů. Tedy zjednodušeně jde o komunitní názor. 

1. Free Win 

Sestava:   Mozilla,  Esito,  Aim,  Johnny,  tomaman

Koeficient: 1.00

Free Win se u nás v power rankings objevuje poprvé a to především díky tomu, že už nějakou dobu drží stálou sestavu a začíná se účastnit domácích akcí. Free Win byl založen dle slov Mozilly jako tým, jehož cílem je vyhrát monitory v BENQ lize. To jim však nebrání v tom vymetat všechny české LAN akce a odvážet s z nich první místa, ať už jde o Grunex LAN 4# či Mezihernový turnaj pořádaný serverem Playzone.

2. Fly2High 

Sestava:  Whenyouseeit,  morefocus,  Xnapy,  necromadx,  Sallacius

Koeficient: 1.67

FLYtoHIGH (dříve INSENIA) je stálice česko-slovenské scény a především velice aktivní turnajový team. V poslední době je bylo vidět na dvou LAN turnajích, kde obsadili 2x krásné druhé místo (za týmem Free Win). Svoji formu v poslední době dokazují i online, když se v posledních třech českých go4lol umístili v top3 a vyhráli to poslední, dvanácté.

3. Buzici v Muzici 

Sestava:  Bhaalspawn,  DejvCZ,  Bimbo8,  araged,  4n41j4k0k4n41

Koeficient: 2.83

BVM poslední měsíc moc vidět nebylo, problémy s aktivitou se stihly odrazit i na výsledcích. I přes to se jim však podařilo umístit se na druhém místě ve východoevropském go4lol a vyhrát 10. go4lol czsk. Buzici se ještě nepředvedli na žádné offline akci, každopádně v očích oslovených hráčů jim patří průměrné 3. místo.

4-5. Few Gamers 

Sestava:  Fnzjer,  fof0t,  ???,  Freezecz,  DuckiX

Koeficient: 3.50

Web: http://www.few-gamers.cz/

FeW Gamers byli v posledních pár týdnech velkým překvapením na naší scéně, sbírali jeden úspěch za druhým a to jak doma, tak v evropských turnajích. Zúčastnili se také nedávné Grunex LAN 4# kde obsadili pěkné 3. místo, po té co 2x podlehli týmu Fly2High. V poslední době se FeW Gamers tolik nedaří a to především díky změnám v sestavě, kdy FeW Gamers opustilo jejich AP Carry - Falken. FeW Gamers se dělí o 4. místo s celkem GwE, který získal shodný průměrný koeficient.

4-5. Gateway Entertainment 

Sestava:  Gornagal,  Kyssko,  Widowmaker,  SlayerZz,  BitterBajju

Koeficient: 3.50

GwE se drží na děleném místě s celkem Few Gamers. Body sbírají především v česko-slovenských go4lol, kde se pravidelně umisťují v top3. Na LANu je už dlouho vidět nebylo, ale to se možná změní s blížícím se Lancraftem. Každopádně se jedná o česko-slovenskou stálici, tento celek si drží vysokou úroveň hraní už dobrého půl roku a nic nenasvědčuje tomu, že by mělo dojít ke změně. GwE se dělí o 4. místo s celkem FeW Gamers, který získal shodný průměrný koeficient.

6. Storm Games Clan 

Sestava:  unnamedlol,  ArmyofOne1,  Melisko,  Nadryselis,  GladiQ

Koeficient: 6.00

Web: http://stormclub.sk

SGC je prvním (a také jediným) čistě slovenským týmem v našich power rankings. SGC reprezentují svoji domovskou hernu v centru Bratislavy a dá se říct, že úspěšně. I když jim chybí nějaké větší úspěchy, pravidelně se umisťují za výše uvedenou česko-slovenskou špičkou.

7. eSuba 

Sestava:  Herdyn,  Emsx,  sokok,  Focused,  Azuu

Koeficient: 6.67

Web: http://www.esuba.eu/

Přítomnost eSuby v našem top10 by mohla být pro leckoho překvapením, vzhledem k jejich aktivitě v posledních týdnech je otázkou, zda eSuba ještě pořád funguje, zda-li se náhodou nerozpadla. Každopádně zástupci komunitních celků určili eSubě 7. místo s celkovým koeficientem 6.67. Zda-li eSubu ještě někdy uvidíme, však zůstává otázkou.

8. MonoManiac eSports 

Sestava:  TheCent,  Pinkysek,  PhuSon,  Apy,  Eze

Koeficient: 7.33

Web: http://monoesports.com/

Česká sekce americké organizace Monomaniac eSports se umístila na 8. místě s koeficientem 7.33, dle slov kapitána týmu Ezeho se chce do budoucna zaměřit především na západo-evropskou scénu, kde se chystají zůčastňovat prestižních turnajů. Jak využijí této možnosti trénovat proti těm nejlepším celkům evropy zůstává otázkou. Stejně tak se můžeme ptát, zda je ještě někdy uvidíme v domácích turnajích.

9. Cracked Gamers 

Sestava:  unnamedlol,  Wartaur,  Striker,  shusheikill,  TheGuardian

Koeficient: 7.50

Web: http://www.cracked-gamers.net/

Na 9. místě s koeficientem 7.50 se umisťují Cracked Gamers. Jejich pozice tento měsíc je diskutabilní, v posledních týdnech šla jejich výkonnost hodně nahoru a to především díky změnám v sestavě a aktivnějšímu hraní. Slaví úspěchy jak na go4lol WEST tak i v těch českých. Jakou přičku obsadí v přístích THPR se dozvíme za měsíc, vše nasvědčuje tomu, že to bude o několik stupínků výše.

---

Těsně se nevešli: Super Trolls (koeficient 9.50, ale nedostatečný počet hlasů), Honeybadgers, Artist, Deal with it.

Žebříček sestavovali: DuckiX (Few Gamers), Bimbo8 (MonoManiac eSports), Yurzel (Super Trolls), BitterBajju (Gateway Ent.), Mozilla (Free Win) a araged (TH redakce).

Koeficient - průměrná příčka na kterou byl daný tým dosazen po zkombinování žebříčků všech dotázaných, tedy čím nižší číslo, tím lepší.

Jinak se chci předem omluvit za případné chyby v sestavách a národnostech u jednotlivých hráčů, čerpal jsem informace z dostupných webů a historie posledních odehraných zápasů. Případné chyby pište do komentářů a já je opravím.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama