Team Liquid opět na vrcholu, CoreJJ a Impact si připisují další trofej
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Team Liquid opět na vrcholu, CoreJJ a Impact si připisují další trofej

Team Liquid opět na vrcholu, CoreJJ a Impact si připisují další trofej

Reibl

Reibl

1. 4. 2024 14:05

Americká liga zná svého jarního vítěze. Přes pavouka poražených se až do samotného finále probojoval Team Liquid, který odvetu prvního kola zvládl s jistotou.

Reklama

Finálový víkend LCS odstartoval jízdou Teamu Liquid. Ten si připsal velice dominantní výhru nad Cloud9 v poměru 3:0. TL měli v tu chvíli za sebou již čtyři série a po úvodní porážce od FlyQuestu se tým připravoval na odvetu. Pomsta nakonec byla sladká.

Finálovou sérii lépe rozehrál Team Liquid, jehož hráči darovali FlyQuestu jenom jediný kill, který si připsal Bwipo na Urgotovi, a hru uzavřeli za necelých 26 minut. Druhý zápas už byl o poznání vyrovnanější a oba celky se přetahovali o objectivy. Koncovku ale zvládli lépe hráči FlyQuestu. Třetí hra už byla opět v režii TL a zejména Aurelion Sol v podání midaře APA ničil soupeře.

FlyQuest se snažili ve hrách překvapit soupeře, jenže jejich strategie nevycházeli. V první mapě to byl Bwipův Urgot, ve třetí Gankplank a ve čtvrté Rumble na supportovi. Team Liquid si na aktuální metu připravil tradičnější kompozice, které přinesly své ovoce. Čtvrtou hru po dvacáté minutě zlomili TL na svoji stranu a po dlouhém putování v playoffs, kdy odehráli celkem 19 her, mohou slavit titul.

Team Liquid je tak prvním týmem, který má jistotu nasazení v playoffs části MSI. FlyQuest uvidíme v play-in části. Na MSI také s jistotou poletí G2 z Evropy, avšak jejich seed se bude odvíjet podle umístění v jarním splitu LEC.

MVP finále si odnáší midař APA, který se stal známým díky své provokaci protihráčů v chatu. Spring Split Kia MVP si odnáší midař Quid z 100 Thieves

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama