Team Builder - změna matchmakingu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Team Builder - změna matchmakingu

Team Builder - změna matchmakingu

derk

derk

15. 10. 2013 21:50

Na PBE se objevila nová funkce - nyní se můžete přihlásit do hry a zvolit si roli, kterou chcete hrát. Info i obrázky uvnitř.

Reklama

Team Builder je skutečně zajímavou funkcí, měl by fungovat podobně jako obdobné Pick up Group systémy v jiných hrách (kupříkladu World of Warcraft). Ve stručnosti půjde o to, že si před přihlášením do hry zaškrtnete roli (případně i šampiona anebo určitou strategii), kterou máte zájem hrát a systém vám automaticky vybere čtyři další spoluhráče, kteří si zaškrtli jinou roli. Ještě nějakou dobu bude trvat, než se systém dostane přímo do hry, protože docílit vyváženosti bude běh na dlouho trať. Pojďme se už ale podívat na podrobnosti přímo od Riotu. Riot Lyte napsal, že cílem celého systému je vytvořit vybalancovaný tým, kde jsou všichni hráči předem seznámeni s tím, jakou roli budou hrát a stejně tak i s taktikou. Pevně věří, že tato změna přispěje k lepšímu chování hráčů a zamezí častým konfliktům, které vznikají ještě před začátkem hry v lobby, kdy má o jednu roli zájem více hráčů. 

Jistě víte, že každá hra začíná již v lobby, když se pickují a banují šampioni. A všichni z vás jistě zažili (a možná zažívají každý den), že se několik spoluhráčů hádá o danou roli. Tento fakt dokáže ovlivnit celou hru více než cokoliv jiného. Hráči totiž nerespektují pořadí pickování a mnohdy se setkáme s hráčem, který je na páté příčce a potom, co si first pick vzal mid, se rozhodne locknout Anivii a napsat "mid or feed". Team Builder by měl této skutečnosti zamezit a pokusit se ji přímo eliminovat. 

Spolu s novou funkcí by se měl do hry dostat také chytřejší systém vyhledávání spoluhráčů a protihráčů, který bude brát v potaz dosavadní zkušenosti a úspěchy s danou rolí anebo daným šampionem. Hráči si budou moci zvolit velmi konkrétní případy. Chcete se naučit hrát Ahri? Jste začínající jungler? Jste průměrný Marksman, který chce trénovat tři různé šampiony proti podobně silným soupeřům? Takové i další případy se budou řešit novým matchmaking systémem. Lyte se také zmiňuje o tom, že pokud vše půjde podle představ tak nová funkce povede ke zkvalitnění her, k lepším spoluhráčům, k lepším týmům a tím pádem i k většímu požitku ze hry.

Na závěr tu máme ještě oficiální odpovědi na několik otázek.

Nebude TB moc podporovat současný styl hry a nezamezí tím určité inovaci?

Team Builder se snaží představit nový a vylepšený způsob volby šampionů. Nová funkce umožní hráčům zvolit si svou roli a také stručně popsat strategii, kterou chtějí hrát a následně je přiřadí do queue, v kterém budou čekat na hráče, který mají zájem hrát stejnou strategii ale na jiném postu. Máte chuť zahrát si double jungle anebo jít rovnou v pěti na mid? Žádný problém! Možná bude trvat trochu déle najít další čtyři hráče, kteří s vámi budou chtít hrát, ale o to více zábavy si užijete. Čili zcela jistě tento systém nebude fungovat výhradně v současné metagame a naopak ji umožní změnit.

Nahradí TB ostatní druhy queue?

Na začátku určitě ne. Team Builder bude pouze jednou možností, jak se do hry přihlásit. Budeme celou situaci monitorovat a pokud budeme mít pozitivní zpětnou vazbu od hráčů, možná někdy v budoucnu přiřadíme Team Builder k ranked hrám. Pro příštích pár měsíců budeme ale opravdu spíše sledovat názory hráčů a celý systém ladit.

Budu dlouho čekat v queue, pokud hraji populární role (např. mid)?

Udělali jsme průzkum mezi hráči a byli jsme poměrně příjemně překvapeni tím, že se preference v rolích velkým způsobem liší. Když jsme se zeptali hráčů, jakou roli upřednostňují, došli jsme k následujícím závěrům - 15% Support, 14% Jungle, 5% jakákoliv role. Na top, mid a Marksmana zbývá tedy 65%. Zájem o jednotlivé role je tedy vysoký a čekací doba by proto neměla být o moc delší než v normálních hrách.

Jakým způsobem mohu v TB "založit" hru jako kapitán?

V Team Builderu jsou dvě možnosti, jakým způsobem budete nacházet další hráče. Můžete být buďto kapitánem, který určí svou roli a strategii týmu - což je ideální hlavně v případě, že hrajete s několika kamarády a hledáte pár lidí, kteří by doplnili váš tým. Druhou možností je hrát samostatně, zadat svou roli anebo šampiona a následně si vybrat z několika možností, které vám nabídne systém.

Co si o Team Builderu myslíte vy? 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama