T1 ve finále podlehli Gen.G, Faker se poprvé představí na domácím Worlds
i Zdroj: Flickr LoL Champions Korea LCK
eSport League of Legends Článek T1 ve finále podlehli Gen.G, Faker se poprvé představí na domácím Worlds

T1 ve finále podlehli Gen.G, Faker se poprvé představí na domácím Worlds

Maarty

Maarty

20. 8. 2023 17:32

Už i korejská liga zná svého vítěze letního splitu. Po napínavém semifinále, kde se T1 po pěti hrách kvalifikovali na Worlds proti KT Rolster, nakonec Faker se svou soupiskou podlehl ve finále proti Gen.G v jednoznačném 3-0.

Reklama

Velkolepý návrat Fakera i jeho týmu na vrchol korejské ligy se ve finále nekonal. Tým ale může slavit postup na Worlds. Pro Fakera to bude poprvé, co si zahraje na světovém šampionátu v rodné Koreji. 

I přesto, že LCK byla letos těsnější než kdy předtím, a KT Rolster dotáhli zápas proti T1 podruhé do páté mapy, tak Faker se svou soupiskou vždy vyšel ze série vítězně. První zádrhel nastal v semifinále pavouku vítězů, kde v napínavé sérii nakonec T1 podlehli proti Gen.G. Finále se ale neslo v obdobném duchu jako jarní play-offs a finálový zápas T1 jednoduše nezvládli.

O poslední dvě místa na světovém šampionátu budou nyní bojovat čtyři týmy, a to KT Rolster, Hanwha Life, Dplus KIA a DRX. Uvidíme, kdo finalisty nakonec doplní v korejském regionu a zda Faker dokáže opět na světovém šampionátu zazářit.         

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama