Synáčku, VYPNI TO! #1
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Synáčku, VYPNI TO! #1

Synáčku, VYPNI TO! #1

Pavel Mikeš

Pavel Mikeš

20. 8. 2012 11:00

Čau všichni. Jmenuji se Herdyn, hraji za eSubu na topu, je mi skoro 21 let a moje máma je schopná mi u hraní lolka dávat do pusy.

Reklama

Teda ne že bych byl nějaký retardovaný jedinec, neschopný se najíst, a taky ne že bych chtěl dávat, ale prostě já hraju a na jídlo nemám čas... MUSÍM OWNIT! Když jde do tuhýho, jsou potřeba obě ruce, ale to moje máma ví. Synáček má teď napilno, tvrdě dře pro svou kariéru.

Jak se mi to povedlo? Moc netuším, ale jelikož vidím, že spousta lidí na mém streamu vzdychá nad tím, že by chtěli taky takovou mámu. Rozhodl jsem se pro ně tedy založit sérii s tímto názvem, kde se nepravidelně budu pokoušet vám dát několik tipů k tomu, aby vás rodiče ve vašem hraní chápali a možná i podporovali.

1. Synáčku, NENIČ SI OČI!

Ať je vám 13, nebo tolik co mně, vaši rodiče o tom, co děláte, neví naprosto nic, spíš naopak. TV Nova jim ve Střepinách mate hlavu dokumenty, které jim tlačí dojmy, že se z vás stane obézní zabiják.

Střepiny: Zlé počítačové hry Velmi zajímavý dokument, který z lenosti se dřží počátečního nápadu a hanobí hry jako simulátory zabíjení za pomocí z kontextu vystřižených výroků odborníku, a podle kterého hraním wowka se vžijete do krvelačné bestie.

Dle mého názoru největší snůška keců. Za svůj život sem virtuálně zavraždil a zohavil tolik lidí, že by mě přišli z této televize zdokumentovat, ale když jsem se měl jít podívat za neteří na její ječný zrna ( Napuchlé oči ), odmítl jsem a udělalo se mi blbě... Chladnokrevný zabiják jak noha.

Dalším známým stereotypním míněním je, že čučení do obrazovek počítačů ničí oči. Tato víra byla moderní v dobách CRT Monitorů ( takový ty krabice ), kdy obraz blikal a to způsobovalo extrémní únavu očí. Takže pokud nejste zrovna wowkař, který do toho čučí v 5 ráno pod rouškou tmy s kečupem v očích, vaše nitrooční svaly by neměly mít problém.

Ale zpátky k tématu. Ať je to pravda, či ne, vaši průměrní rodiče tomu uvěří, protože tam "mluví" o tom odborníci a vaši o tom nic neví, takže je to snadno uvěřitelné, navíc se to týká vás. Vy jim musíte poslat protimatroš, že hraní zlepšuje vaše reflexy a schopnost komunikovat a kreativitu a taky vám zvyšuje hladinu testosteronu, takže vám rostou svaly... A ještě vás hraní učí, jak dělat dorty. Na internetu je takových článků spousta. Stačí si to najít a poslat e-mailem. Možná jich bude potřeba víc, protože to není vysílané televizí Nova, ale určitě to ve vašem rodiči zanechá pocit, že u toho krámu zas tak zdraví nemarníte.

Synáčku, VYPNI TO! #1
2. Synáčku, VYSVĚTLI MI TO!

Dnešní průměrný rodič nechápe, co to hrajete. Podle nich World of Warcraft je honění kobyly, v Carmageddonu je hlavním cílem hry přejíždět lidi a League of Legends je takovej ten seriál pro děti... Jak že se jmenuje? Jo, Pikaču!

Kdo by ho za to vinil? S takovouto zábavou nevyrůstal a při jejím boomu už na ni prostě neměl čas, nebo má prostě jiný koníček, třeba TV Novu.

Jednou, když jsme s eSubou hráli ranked teams, Ovdovovač, naše AP carry, nám v půlce vyrovnané hry odešel, protože musel jít vrtat. Teda Vdovo, český Froggen a tatínek na tebe nepočká až dohraješ ultradůležitý zápas? Ne, nepočká. Protože vůbec neví, co tam s tím Pikačuem děláš.

Musíš mu to vysvětlit, ale jak? Nejdříve je nutný si získat jeho pozornost. Musíte zkrášlovat a zveličovat. Že jste nejlepší ve svém okolí města na své pozici, když nepočítáte toho brejlatýho skunka od vedle, protože nemá život. Řekněte, že jste byli čtvrtí v turnaji o 1000 korun... pro celý tým v RPčkách. Jestli chcete podporu rodičů moc, klidně si i vymýšlejte. Rodiče mají strašně rádi peníze, hodně jim záleží na tom, co o svých dětech můžou říct, protože je to vizitka jejich výchovy. "Můj syn sedí celej den u počítače" zní jak případ pro sociálku. "Můj syn sedí celej den u počítače a vydělává si peníze tím, že honí Pikaču" už je totálně jiný příběh. Jakmile váš rodič zjistí, že to s tím Líč o Leginds myslíte vážně, bude mít zájem si tu hru nechat vysvětlit, což nás dostává do druhé fáze.

Základní vědomost, co váš rodič musí mít je to, že se ta hra nedá pauznout, takže žádný vrtání Vdovo. Řekněte jim, že hrajete s 9 skutečnými lidmi a ti zrovna vrtat nemusí, že na vás čekat nebudou. Zkuste jim tu hru vysvětlit jako hokej, hraje pět proti pěti, kdo víc fauluje, má se líp, a kdo dá gól, vyhrál. Jestli si eventuelně k vám sednou, když hrajete, aby se dívali, zasloužíte si medaili. Jestli vy i váš rodič chcete, můžete jim hru přiblížit, jenom se vyhněte LoL žargonu, to byste šli hned zase vrtat.

To by zatím pro tuto epizodu stačilo. Hlavně pamatujte, že to hned mít jako já nebudete. Chápání mého koníčku matkou nevzniklo chytrým plánováním a snahou, ale roky zvykání na to, že prostě u toho počítače sedět budu, ikdyby mi zaplatila volňásek do strip klubu a také totálním nedostatkem témat společné konverzace ( je mezi námi rozdíl 35 let ). Myslím že mělo podstatný vliv i to, že jsem chladnokrevný ignorant a že mám dobré výsledky.

Důležité je hlavně vědět, že váš rodič není robot vyslaný z Marsu za účelem vám terorizovat život, ale člověk, kterému záleží na vás a na tom, co děláte, jenom to nechápe a přikládá tomu důležitost hraní si s legem a snaží se vás od toho nenápadně demotivovat posíláním ven nebo do postele nebo vymýšlením různých domácích prácí jako třeba například vrtání...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama