Supportíme 1.
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Supportíme 1.

Supportíme 1.

Pavel

Pavel

23. 8. 2012 06:30

Zdravím. Říkám si Darth, působím v týmu Buzici v Muzici a chtěl bych Vám přiblížit roli kterou hraji-support.

Reklama

Ze začátku bych chtěl říci, že nejsem žádný super profík, pohybuji se mezi 2000-2100 elem a víceméně vše co o hře (a take své roli) vím vychází z mých zkušeností, a proto se mé rady mohou lišit od těch, které by vám dal např. TSM Xpecial.

Základní informace o roli support můžete najít zde: http://tryhard.cz/forum/26-training-grounds/600-support Pár základních věcí:

Hrát support dokáže kdejaký trouba, optimalizovat potenciál však vyžaduje skill... jako ostatně každá jiná role.

Jste-li low elo support snažící se rating potahat, sežeňte si duo partnera, který s Vámi na linku půjde nebo NEHRAJTE SUPPORT. Logovat soloQ jako support pod elem +-1500 nedoporučuji, Váš spoluhráč bude pravděpodobně b*b , se kterým se nebude dát spolupracovat a vy akorát přijdete o nervy. A navíc, jako support, hru nikdy sám neprotáhnete. Brzy vás přestane bavit supportovat lidi, kteří střílejí do minionů uprostřed souboje, kteří maji špatné buildy, nedělají damage a dávaji skillshoty na druhou stranu od soupeře. To platí pro všechny hráče - pokud chcete zvýšit na začátku ranked hraní své elo, vyvarujte se role supporta. Vyhrát se s tím sice dá, ale jste až moc odkázaní na své spoluhráče. Kteří na tom mohou být daleko hůře než vy.  Picky: Použitelní support championi: Alistar, Blitzcrank, Janna, Leona, (Lulu), (Lux), Nunu, Sona, Soraka, Taric.

Ostatní (Galio, Karma, Morgana, Kayle, Nidalee, Shen, Zilean a buhvi co) k fungování potřebují buď goldy nebo nebylo objeveno jejich správné využití jako support.

Nejaké základní comba naleznete zde: 

http://tryhard.cz/blogy/168-comba-ad-supp-1

http://tryhard.cz/blogy/186-comba-ad-supp-2 . Summoner spelly: Flash: Možnost uniknout ze špatných situací dělá z tohoto spellu

nutnost

.

Exhaust: Bere se většinou jako druhý summoner spell. Jeho využití je myslím jasné.

Ignite: Pokud ho nebere vaše ad a vy si myslíte, že bez tohoto spellu linku prohrajete, upřednostněte jej před exhaustem. Masteries: Tyto masterky bych označil jako mnou nejčastěji používáné či základní. V budoucích článcích se jim budu věnovat více, ale pokud chcete nejaké "univerzální" tak tohle jsou ony (či jim podobné).

Vysvětlení: 9 v defense pro ten extra "tankiness" (jako alternativa se daji ignorovat HP a nahradit je HP regenem). Utility- mp regen, Gold/sec, cdr..co víc si přát. Jsou samozřejmě i jiné možnosti, je to hlavně na osobní preferenci. Hrát se dá mix defense/utility (třeba 0/15/15) nebo na některé supporty dokonce i 9 v offense.  Runy: Opět základní set: 

Vysvětlení: Marky+sealy na armor, Glyphy na MR-opět tolik chtěný "tankiness". Gold quintessence pro příjem. (MR/per level nevolím vzhledem k tomu, ze se teď na botu hodně objevují championi, kteří mají částečný magic dmg a tak se více vyplatí flat). Podobně jako u masteries, těch možností je více. Záleží to na jedinci, na postavě, kterou hraje a proti komu hraje. Toto jsou však nejuniverzálnější a nejpoužívanější runy pro supporta.

Itemy

: Core itemy pro supporty jsou samozrejmě 

,

 a hlavně

. Ward kupujte kolik můžete, v pozdějších fázích hry nebo pokud máte výhodu se také vyplatí kupovat Oracle, který zajišťuje přehled o mapě. Úlohou supporta je následně stavit aura/supportovací itemy. Mezi základní patří Shurelyas Reverie, Aegis of the Legion, Zekes Herald a řada dalších. O tom a o dalších tématech ale až příště.

Děkuji za přečtení článku a doufám, že Vám alespoň v něčem pomůže.

                  
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama