SteelSeries Rival 500
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek SteelSeries Rival 500

SteelSeries Rival 500

Giry

Giry

2. 10. 2016 14:00

SteelSeries představují myš vytvořenou pro MOBA a MMO hry.

Reklama

Do rukou se mi dostala jedna z nejnovějších myší na trhu. Jedná se o takovou novinku, že se v době psaní této recenze ještě nenachází u tuzemských obchodníků s harwarem. Na obrázcích vidíte myš 

Rival 500

od

SteelSeries

- známého výrobce herních periferií. Už na první pohled po rozbalení tento malý přístroj upoutá svým designem. Moderní vzhled s přehledně rozdělenými tlačítky a skvělými světelnými efekty po zapojení opravdu lahodí očím. USB kabel, který dosáhne až dva metry daleko, určitě také přijde vhod nejednomu hráči, který má svou mašinu daleko od stolu. Myš vám padne akorát do dlaně a ruka na ní pohodlně leží. Jelikož je

Rival 500

relativně těžká (129,7 gramu), pomohou vám při zvedání protiskluzové gumové části po stranách kolem palce a malíčku. Ani její váha ale nemá vliv na plynulý pohyb po podložce.

SteelSeries

uvádí, že na myši nalezneme celkem patnáct tlačítek, ale i když jsem se snažil sebevíc, narazil jsem jen třináct (možná se mezi tlačítka počítá možnost kliknout kolečkem do obou stran). K základním dvěma tlačítkům přidalo

SteelSeries

jedno tlačítko napravo od klasického pravého tlačítka, vedle levého najdeme hned dvě. Čtvrté tlačítko navíc je umístěno hned za kolečkem a slouží k přepínání dvou úrovní DPI. Zbylých šest tlačítek se nachází kolem palce. Dvě přední tlačítka nad palcem slouží k povelům "zpět" a "vpřed". Dvě tlačítka pod palcem mají tvar jakési kolébky, do které si palec pohodlně položíte a nemusíte ho držet na myši vlastní silou. Tyto dvě tlačítka jsou navíc zamykatelné přepínačem, který se nachází na spodní straně myši. Na všech šest tlačítek kolem palce jednoduše dosáhnete bez potřeby prst různě kroutit či nastavovat. Na čtyři horní tlačítka (tím myslím oblouk nad palcem a zadní část gumového povrchu - přední část označená oranžovým proužkem se stlačit nedá) klikáte klasicky směrem ke středu myši. Spodní dvě tlačítka se stlačují směrem dolu a zajišťují tak mnohem pohodlnější a přirozenější pohyb palce.

Pouze kacíř a amatér by si u tohoto modelu nestáhnul software k vlastnímu přizpůsobení z oficiálních stránek

SteelSeries

. Ten nabízí možnost upravit si myš podle vlastní potřeby a vkusu. V první možnosti "MY GEAR" se vám zobrazí všechna zařízení SteelSeries zapojená k počítači.

Po vybrání modelu 

Rival 500

 program nejprve nabídne úpravu tlačítek - na každé z nich si můžete připnout funkci jako třeba kombinaci stisknutých tlačítek (makro), spuštění aplikace a další vychytávky. Mezi tímto nastavením naleznete také možnosti změny podsvícení. Myš dovoluje měnit barvy, rychlost, s jakou se mění, a samozřejmě intenzitu. Já jsem osobně věrný barvám Tryhardu, a proto mi světlo plynule přechází z tmavě oranžové na bílou a zase zpět.

Napravo v nabídce jsou umístěna dvě políčka pro nastavení DPI. Tyto dvě hodnoty se dají přepínat již zmíněným tlačítkem nacházejícím se před kolečkem (na obrázku vyobrazeno jako tlačítko B10). Při hledání vám vyhovujícího DPI máte na výběr z opravdu široké nabídky - nastavit lze hodnoty od 100 do 16 000.

Pod touto nabídkou najdeme nastavení časovače. Myš vás vibrací upozorní na uplynutí vámi nastaveného času po stisknutí tlačítka. Ať už si chcete nechat dát vědět, kdy vám dojde cooldown na ultimátce nebo kdy už je potřeba vytáhnout pizzu z trouby, tuto funkci určitě využijete. Následuje nastavení akcelerace a decelerace pohybu kurzoru a další složité úpravy pro ty největší labužníky. Hráče pak bude určitě nadchne funkce "Gamesense". Chtěli byste krátké zavrnění myši pokaždé, když vás soupeř chytí do stunu? Nebo třeba vibrace ve stylu srdečního tepu, když vám zdraví klesne pod 20%? Tohle vše a ještě mnohem víc 

Rival 500

 se zapnutým gamesense umí. Zatím tuto možnost uplatníte pouze na hry od Valve (CS:GO a Dota2), ale vývojáři ze

SteelSeries

slibují i propojení s dalšími hrami včetně League of Legends nebo titulů od Blizzardu v brzké budoucnosti. Mnoho variací upozorňovacích vibrací navíc zajistí, že se vám různé signály nespletou a vždy poznáte, před čím vás chce myš varovat.

Osobně mě nenapadá nic, co bych modelu

SteelSeries Rival 500

vytknul. Spoustu skvělých funkcí a ideální tvar pro relaxaci ruky z něho dělá parádního herního společníka. Jediné, na co jsem si po třech dnech používání nezvykl, je váha myši, ale jak jsem již psal, žádné funkci gramy navíc nepřekáží. Rozhodně se těším, až mi v příští sezóně znovu začne honba za diamantovou divizí. S touto myší to půjde rozhodně lépe než dosud.

Specifikace:
  • Počet tlačítek: 15
  • Výdrž hlavních tlačítek: 30 milionů kliknutí
  • Senzor: optický, PixArt PMW3360
  • CPI: 100 až 16 000
  • IPS: 300 (762 cm/s)
  • Akcelerace: 50g (bez hardwarové akcelerace)
  • Dotazovací frekvence: 1 ms (1000 Hz)
  • LED podsvícení: RGB
  • Hmotnost : 129,7 g
  • Rozměry: 119 x 78 x 43 mm,
  • Délka kabelu: 2 metry
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama