Startuje MSI 2023, G2 hned na úvod vyzvou brazilské mistry
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Startuje MSI 2023, G2 hned na úvod vyzvou brazilské mistry

Startuje MSI 2023, G2 hned na úvod vyzvou brazilské mistry

Reibl

Reibl

2. 5. 2023 12:27

Nový formát a první mezinárodní klání roku. MSI odstartuje ostře hned dvěma zajímavými Bo3 sériemi. V druhé z nich se utká i evropský zástupce v podobě G2 Esports. Dokáže Capsův tým projít play-in částí bez zaváhání?

Reklama

Letošní formát play-in části MSI prověří týmy zejména v Bo3 sériích. K postupu do hlavní části stačí výhra ve dvou duelech, což znamená, že se o dvojici postupujících rozhodne celkem rychle. Vidinu play-offs části mají před sebou zejména čínští Bilibili Gaming, kteří nastoupí ve středu. Na papírově nejsilnější celek play-inu si tedy musíme ještě počkat. V úterý jsou totiž na řadě G2.

Pavouk pro G2 je celkem přímočarý. V prvním utkání narazí druhý seed z LEC na brazilské Loud. Světoznámá organizace se nedávno setkala s úspěchy ve Valorantu, tudíž i na MSI budou ambice vysoké. G2 ale stále patří k favoritům a jejich duel od 17:00 by je měl posunout blíže k postupu.

Celý turnaj odstartuje o pár hodin dříve. V úterý od 14:00 změří síly PSG Talon z pacifické ligy a japonští DetonatioN FM. Oba týmy mají bohaté zkušenosti s mezinárodními turnaji. PSG to konkrétně na MSI 2021 dotáhli až do čtvrtfinále. Tehdy za tým hrál ještě známý midař Maple. Od té doby se ale soupiska výrazně změnila a do turnaje nastupuje prakticky úplně jiný tým, než jsme znali z minulých let.

Také DetonatioN FM měnili sestavu, což vědí zejména diváci evropské ligy. Do Heretics totiž přišel Evi, který působil ve zmíněném týmu a stal se tak prvním japonským importem v LEC. Na minulých Worlds Japonsko dokázalo překvapit, bude tento trend pokračovat i na MSI? To se dozvíme hned v zahajovací hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama