Startuje Esports World Cup, o pohádkovou výhru se porve i Humanoid
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Startuje Esports World Cup, o pohádkovou výhru se porve i Humanoid

Startuje Esports World Cup, o pohádkovou výhru se porve i Humanoid

Reibl

Reibl

4. 7. 2024 10:41

V Saúdské Arábii startuje zřejmě největší esport událost v historii. Mezi hrami nechybí ani League of Legends a organizátoři pozvali i Fnatic s českým midařem Humanoidem.

Reklama

Pozvánku na EWC dostala osmička týmů, po dvou z LEC, LCS, LPL a LCK. Jde tak téměř o stejné složení, jaké jsme viděli před měsícem na MSI. Nejvýraznějším rozdílem turnaje je jeho formát. Organizátoři museli zápasy vměstnat do pár hracích dní, tudíž zde nenajdeme pavouka pro poražené a většina duelů se hraje v Bo3 sérii.

Ve čtvrtek nás čeká úvodní duel, kde nastoupí Faker s T1 proti BLG. Na MSI BLG dvakrát přehráli korejského oponenta v poměru 3:1 a 3:2. Další odvetou je pak zápas Fnatic proti Teamu Liquid. Před měsícem z tohoto klání vyšli lépe američtí zástupci, kteří poslali Humanoida domů.

Páteční zápasy otevřou Gen.G a TOP Esports. TES na MSI moc zázraků nepředvedli, proti Gen.G sice padli v těsné sérii 2:3, ale následně dostali 3:0 od G2. Evropský nejlepší celek má papírově nejjednodušší start do turnaje. Nastoupí totiž proti FlyQuestu. Americký druhý seed se na MSI nedostal ani do play-off fáze.

EWC bude provázet řada známých i méně známých osobností. Za oponou má pracovat Quickshot, který pomůže připravit stream pro 19 různých her. Mezi komentátory najdeme Valdese, Atluse nebo Wolfa. O rozhovory se postará Kitty, která pokrývá čínskou ligu. Na místě je také Giniro, která se stará o rozhovory v LEC.

Turnaj nabídne prizepool 1 milion dolarů. Osmé místo si přitom odnese 50 tisíc dolarů, tedy stejně, jako vítěz MSI bez započítání podílu z prodejů digitálního obsahu ze hry. Vítěz obdrží 400 000 dolarů, tedy o něco méně, než je za výhru na Worlds. Opět bez započítání digitálního obsahu.

Turnaj lze sledovat na oficiální Twitch a Youtube kanále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama