Španělský kometátor se pustil do Midaře MAD Lions jen kvůli tomu, že se po zápase usmíval
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Španělský kometátor se pustil do Midaře MAD Lions jen kvůli tomu, že se po zápase usmíval

Španělský kometátor se pustil do Midaře MAD Lions jen kvůli tomu, že se po zápase usmíval

Maarty

Maarty

11. 5. 2023 18:02

Jaime Mellado, španělský komentátor LVP SuperLigy, zveřejnil po zápase našeho domácího celku fotky, kde byl Elyoya jasně zdevastovaný porážkou nad T1. Na druhé z nich se ovšem nacházel Nisqy, vysmátý a pobavený. Tento zjevný kontrast byl doplněný o komentář: „Postoj vítěze, postoj poraženého. Obě fotky odrážejí úroveň dnešního výkonu v sérii.“

Reklama

Tento komentátor zároveň na oficiálním co-streamu sprostě midařovi MAD Lions nadával. Označení za idiota ještě patřilo k těm slušnějším výrazům.

Porovnání Elyoya a Nisqy

Důvodem pro tuto kontroverzi a vyzývavý komentář se stal výkon turecko-belgického midlanera, který se proti T1 trápil a ve všech mapách skončil s negativním skóre. Na druhé straně se španělský jungler ukázal v prvním zápase ve slušném světle, dokázal podat lepší výkon než samotný Oner a po boku Carrzyho vypadal jako jeden z nejsilnějších hráčů týmu.

Na těchto základech pak samotný tweet po sérii stavěl a hned vzápětí zvedl na poli League of Legends komunity poprask. Fanoušci upozorňovali na neprofesionální chování od mladého komentátora. „Celý tweet je založený na úsměvu,“ se sarkasmem okomentovali někteří. „Nemáte k tomu žádný kontext, každý se s prohrou vyrovnává jinak,“ reagoval například bývalý kouč Fnatic YamatoCannon nebo LEC komentátor Caedrel.

Je na posouzení každého z nás, jak se k takové situaci postavit. LoL scéna promluvila s jasným ne a odsoudila chování mladého komentátora.

Elyoya jako miláček španělského publika

Třiadvacetiletý španělský jungler patří u domácích diváků k nejoblíbenějším hráčům, i když španělských hráčů najdeme v LEC několik. Důkazem může být i kauza z Worlds v roce 2021, kde MAD Lions vypadli ve čtvrtfinále. Tehdy slovně napadl Carzzyho dokonce jeden z majitelů týmu MAD Lions a přitom vychvaloval Elyoyu, jak celý tým tahal. Podobné excesy napovídají, že španělské publikum rádo hledá obětní beránky, aby z neúspěchu nemuselo vinit celý tým.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama