Souboj o finále LEC vrcholí, Humanoid vyzve rozjeté MAD Lions KOI
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Souboj o finále LEC vrcholí, Humanoid vyzve rozjeté MAD Lions KOI

Souboj o finále LEC vrcholí, Humanoid vyzve rozjeté MAD Lions KOI

Reibl

Reibl

Předposlední víkend letošního LEC rozhodne o tom, kdo se příští týden podívá do Mnichova a následně na Worlds. Ve hře jsou stále čtyři týmy včetně Humanoida v dresu Fnatic.

Reklama

Minulý týden jsme dostali dvě rychlé série, ve kterých vypadli hráči SK Gaming a GIANTX, kde působí také česká dvojice Patrik a Jackies. Ačkoliv jejich závěrečné výkony nebyly zářivé, už samotná kvalifikace do Season Finals může být považována za úspěch.

Tento týden nás čeká další střetnutí mezi BDS a G2 ve spodní části pavouka. Pro BDS jde o klíčový duel. Pokud Adamova parta prohraje, cesta na Worlds pro ně zůstane uzavřená. G2 mají sice místo na šampionátu jisté, avšak po prohře s MDK si celek jistě hodlá spravit chuť. Ostatně tak vypadala i demolice GX před týdnem. Pokud by BDS vyhráli, stále musí projít přes finále spodního pavouka, aby se tým na Worlds kvalifikoval.

Ačkoliv G2 neodstartovali do sezónního finále vítězně, lze je v tomto duelu považovat za favority. BDS ale není radno podceňovat a mělo by tak jít o vyrovnanější duel, než jsme dostali před týdnem.

V sobotu nastoupí Fnatic proti MDK v přímém souboji o slot na Worlds a místo ve finále LEC. Fnatic si s BDS poradili bez větších problémů, oproti tomu MDK museli proti G2 pořádně bojovat. Nakonec se jejich snaha vyplatila a máme zde celkem nečekané finále horního pavouka.

Vzhledem k časovému rozpisu se může stát, že při páteční výhře G2 oba týmy získají jistotu postupu na Worlds, což by mohlo hrát ve prospěch MDK, jelikož by z mladého týmu spadl část nátlaku.

Fnatic mají na druhou stranu opět velkou šanci na výhru ve splitu. Jejich hlavní soupeř G2 musí vyhrát dvě Bo5 série, tudíž se Nightsharovi na trenérské pozici odkrývá možnost získat strategickou výhodu skrz odpozorování her soupeře. Fnatic by se ale měli primárně soustředit na porážku MDK, která by týmu měla dodat zbytek jistoty, kterou hráči jistě ztratili po debalku na konci letního splitu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama