Směr west  - týden poté
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Směr west - týden poté

Směr west - týden poté

Bhaal

Bhaal

16. 4. 2012 15:57

Už je to týden, co jsem se přesunul na west server a hodlám vám sem shrnout své pocity po týdnu hraní na 2k elo na westu a jak je to jiné oproti eastu.

Reklama

Pro ty, kteří četli předešlé dva blogy o westu první odstavce moc nepřekvapí. Tak si to shrnem a začnem klady westu.

Jedna snad z nejlepších věcí na westu je queue. Najít hru na 1200-2100 elo do maximálně dvou minut je prostě krása. Další věc, která mě hodně překvapila je až abnormálně velké množství lidí, co chtějí hrát supporta. Asi poslední věc jiná oproti eastu je možnost hrát se "známými" hráči ze streamů. Již jsem měl tu čest hrát s některými - MoMa, Sypher Lounet, Gosu Pepper, Dedrayon a našel jsem pár starých známých z eastu - rumilus, Nicodd, BrokenShard a miláček všech high elo na eastu samotný NagaCrew.

A po kladech nezbývá nic jiného než sesumarizovat (shrnout) zápory westu. Vezmu to asi od začátku a to je login queue. Osobně jsem ji moc nepostřehl, ale prý občas bývá. Pro čecha jako takového je na westu hodně malá (oproti eastu) komunita. Z toho vyplývá, že se tam asi nikdy nedočkáte/nedočkáme nějakých větších turnajů o ceny. Dále zde oproti eastu pozoruji mnohem větší množství AFK/disconnect/ragequit/rage hráčů. Je fakt frustrující mít na 2k elo každou třetí nebo čtvrtou hru někoho takového.

Poslední věc, která se snad nejvíce ze všeho diskutuje je porovnání skillu east VS west. Jelikož jsem měl právě tu čest hrát na obou serverech, tak můj konečný verdikt je ten, že rozdíl je úplně minimální. Ano, myslím to vážně. Imho 2k na eastu = 2k na westu. Pokud jste byli schopní uhrávat 2-2.2k hry na eastu, budete schopni uhrávat west úplně stejně. Samozřejmě to chce nejdřív pár her, ať zjistíte, co se banuje, pickuje a celkový styl hraní. Celkem mě překvapily bany Urogta, Janny nebo Alistara. Zatímco na eastu se permabanujou Cassiopeia a Ahri, tady je většinou Cassio otevřená.

Jak už to v mých blozích bývá, poslední odstavec se zaměřuje na celkové shrnutí článku. Dal jsem vám tu klady a zápory v případě east VS west. Osobně, pokud chcete přejít na west, tak až po dosažení 2k + nějakém tom udržení se na tom elu. Jakmile vás přestane bavit čekat 10+ minut na hru, určitě by nebylo špatné popřemýšlet o přesunu, kde si zahrajete téměř okamžitě. Rozdíl ve skillu je opravdu minimální. Jaktože, když lidi říkají, že je east o asi 300 elo dolů oproti westu jsem byl schopný se týden udržet (trochu stoupnout) na 2.1k? Jednoduché - nevěřte lidem, co o tom ví prd a sami nikdy nebyli na tom "high elu" na ani jednom serveru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama