Sledovanost TSM roky klesala ke dnu
i Zdroj: LoL Esports Photos, Flickr
eSport League of Legends Článek Sledovanost TSM roky klesala ke dnu

Sledovanost TSM roky klesala ke dnu

Reibl

Reibl

29. 9. 2023 15:10

Nedávný odchod TSM z LCS měl hned několik důvodů. Organizace hodlá v jiném regionu uspět a pokusit se ovládnout Worlds, což by vzhledem ke kvalitám amerických týmů nebylo možné. Jedním z důvodů je ale i stále menší zájem diváků v daném regionu.

Reklama

Období slávy a úspěchů má TSM dávno za sebou. Ostatně poslední titul si organizace připsala v létě roku 2020, avšak už v tu dobu tým nepřitahoval ani zdaleka tolik fanoušků, co o roky dříve. Ta pravá éra TSM se datuje do začátku LCS v roce 2013 až po titul z roku 2017. Právě soupisku z roku 2017 v podání Hauntzera, Svenskerena, Bjergsena, Doublelifta a Biofrosta má řada fanoušků do dnes v paměti.

Ačkoliv se TSM od roku 2014 nikdy nepodařilo postoupit na Worlds ze základních skupin, účast na světovém šampionátu přesto přinášela velký nárůst sledovanosti. Data od Esports Charts mezi lety 2017 a letošní sezónou tomu odpovídají. Právě rok 2017 byl v novodobé historii klubu nejzdařilejším z pohledu sledovanosti. Navázala na něj až 10. sezóna, kdy se TSM opět kvalifikovali na Worlds, kde neslavně vypadli bez jediné výhry. Nejen, že po tomto eventu už TSM nikdy nevyhráli split, ale zároveň soupisku hráčů opustilo duo Bjergsen a Doublelift a tým se již nikdy nekvalifikoval na Worlds.

Sledovanost TSM roky klesala ke dnu
i Zdroj: Tryhard.cz

Nejslavnější éra TSM skončila v roce 2017 a k poslednímu nádechu došlo o tři roky později. Od té doby šla čísla diváků ke dnu. Přesto dodnes slýcháváme skandování oněch třech písmen. V jakém dalším regionu budou fanoušci skandovat zkratku TSM, zatím není jasné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama