S3WC Známe první dva semi-finalisty
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek S3WC Známe první dva semi-finalisty

S3WC Známe první dva semi-finalisty

derk

derk

24. 9. 2013 10:58

Jsou za námi dvě čtvrtfinále a známe postupující. Uvnitř najdete výsledky a záznamy všech her.

Reklama

V tomto článku si popíšeme průběh obou duelů - Fnatic vs. Cloud 9 a Gambit vs. NaJin. Pokud vás zajímá, jak vypadá celé play-off včetně rozpisu, tak se podívejte

do tohoto článku

.

Šlo o dvě první čtvrtfinále, které se hrála v noci z pondělí na úterý. A bylo se na co dívat! Najdete zde výsledky, popis jednotlivých zápasů, sestřihy ze všech her a také naše ocenění "nejlepších" hráčům jednotlivých zápasů, tzv. MVP. Tak, pojďme na to!

 Fnatic  2 : 1  Cloud 9 

První čtvrtfinále bylo jedním z nejzajímavějších zápasů vůbec. Šampion Evropy se potkal s šampionem Ameriky. Na jedné straně stanul tým skoro s třemi lety zkušeností, na druhé straně stanul nováček, který hrál úplně poprvé proti zahraničnímu týmu. Od zápasu se očekávalo hodně, protože si nikdo netroufl říci, jak to nakonec dopadne. A samozřejmě i podtext Amerika vs. Evropa hrál důležitou roli jak pro fanoušky, tak pro jednotlivé hráče.

Oby týmy se na duel určitě pečlivě připravovaly a Fnatic překvapil v první hře všechny přítomné fanoušky (možná kromě svého manažera) first pickem Kassadina. První hra byla poměrně vyrovnaná, ale Fnatic nakonec dokázal urvat vítězství na svou stranu, hlavně díky skvělým teamfightům a koordinaci celého týmu. Do druhé hry nastoupil s first pickem Cloud 9, který se rovněž rozhodl trochu obměnit svou taktiku. Většina banů byla mířena opět na mid lajnu, ale tentokrát to vyšlo lépe pro Cloud 9, který si picknul Fizze, zatímco xPekemu nezůstal na výběr jiný šampion než Twisted Fate, kterého si nakonec i vzal. Dalo by se diskutovat o tom, jestli to bylo rozumné rozhodnutí, ale výsledek hry hovoří spíše proti. XPeke dokonce zemřel na first blood v 1v1 situaci a od té doby se více dařilo Cloud 9, který svou výhodu z early game dokázal dotáhnout až ke zničení nepřátelského nexusu. Za situace 1-1 se hrála poslední hra. Opět bany mířené na mid lajnu, opět first pick Kassadina pro Fnatic. Tato hra nemohla pro evropský celek začít lépe. Ještě před tím, než přišli minioni na lajny se podařilo ukořistit dva killy díky skvělé taktice na prvním levelu. Oba dostal Cyanide - a buďme upřímní, když má jeden jungler hatchetu a druhý madred a boty, je to jistá výhoda. Fnatic v této hře přímo exceloval. Early game výhodu dokázal proměnit stejně jako Cloud 9 ve hře minulé ve vítězství a v jednu chvíli to bylo dokonce 18-0 na killy a hra skončila 26-2. 

Sestřihy všech her najdete zde: Hra 1, Hra 2, Hra 3

Pojďme se ještě podívat, kteří hráči v jednotlivých týmech podle nás hráli nejlépe a zasloužili by si ocenění MVP - Most Valuable Player.

MVP Fnatic:  YellOwStaR 

Ano, je to vskutku tak - přestože jde o supporta, YellOwStaR byl jednoznačně velkým důvodem, proč Fnatic celou sérii vyhrál. Skvěle zahraná Zyra a ještě lépe zahraná Leona, skvělé použití ultimátek, skvělý engage i ochrana vlastního carry a také držení vize po celé mapě. A vzhledem k tomu, že YellOwStaR je znám i tím, že dělá cally, tak není co řešit. 

MVP Cloud 9:  Meteos

Meteos je jistě nejsilnějším článkem a jakýmsi lepidlem, které drží tým pohromadě. Ve všech hrách dokázal Cyanida přefarmit, mnohdy i o dvojnásobek a přitom měl podobnou presence na mapě a také velmi dobré pokrytí objektivů. Jeho Elise v první hře i Nocturne ve druhé vytvářeli výhodu pro celý Cloud 9. Krom toho dokázal držet krok s Cyanidem i v poslední hře, kde byl již od začátku hry rozdíl dvou killů v jeho neprospěch.

 Gambit  1 : 2  NaJin 

Ve druhém čtvrtfinále se potkaly celky Gambit Gaming a NaJin Black Sword. Ještě před tím než byl tento duel vůbec vylosován, se nechal Alex Ich slyšet, že s NaJinem si přeje hrát nejméně, protože o nich nic neví a mnoho informací a záznamů se sehnat vůbec nedá. Protože NaJin se kvalifikoval na S3WC již před několika měsíci a od té doby o něm moc slyšet nebylo - zalezli do díry a trénovali. Favoritem zápasu byl korejský celek, přestože se mu vyčítá jeho extrémní nekonzistence. Což jsme mohli vidět i v tomto duelu.

První hra začala zvláštním způsobem již v banovací a pickovací fázi. NaJin si zvolil poměrně divný setup a Gambiti se dostali na své silné picky - Darien hrál Shena a Alex Ich Fizze. NaJin měl tým postavený kolem Twitche a mohli jsme vidět i Nunu jungle. Od prvního teamfightu bylo jasné, že NaJin postrádá damage, protože PraY na svém Twitchovi byl prakticky jedinou hrozbou a Gambit si to dobře uvědomoval. A když máte v týmu Elise, Fizze a Shena, tak není tak těžké se o jeden cíl, který navíc nemá žádnou možnost útěku, postarat. První hru vyhrál poměrně s přehledem Gambit a začalo se spekulovat, jak to NaJin vůbec hraje. Jejich výkon v první hře byl opravdu velmi chabý - na úplně jiné úrovni, než by se dalo očekávat od prvního seedu z Koreji. Ale zřejmě tato jedna prohra bylo to, co NaJin potřeboval. Protože v následujících dvou hrách nedal Gambitu jedinou šanci. Druhá i třetí hra byly téměř perfektní a my jsme si uvědomili, proč se o NaJinu říká, že nepodává stabilní výkony a má velké výkyvy ve vystupování.

Největším problémem bylo zřejmě i to, že nejsilnější stránkou NaJinu byla zcela jistě bot lajna, která byla schopna vyhrávat trady proti Genjovi a Voidlovi a feednout se ještě na lajně. V první hře to nebylo moc poznat, protože se hrál laneswap, v druhé a třetí to ale byla právě bot lajna korejského celku, která dokázala vyhrát celou hru. Nesmírně agresivní hra dvou T - Threshe a Twitche - donutila Gambit, aby se Diamond i Darien zaměřili na bot a neustále museli chodit pomáhat prohrávající lajně. Což znamenalo free farmu pro korejského topaře a také více tlaku na Alexe na midu.

Sestřihy všech her najdete zde: Hra 1, Hra 2, Hra 3
MVP NaJin:  Cain +  PraY

Je těžké zvolit jednoho z této dvojice, protože oba hráli naprosto perfektně. I v první hře, kterou NaJin prohrál to bylo právě toto duo, které je drželo celou dobu nad vodou. Jedna z nejsilnějších bot linek, které jsem kdy viděl hrát. Jsem si skoro jistý, že v dalších duelech uvidíme v každé hře ban nebo enemy pick Threshe a ban Twitche.

LVP Gambit:  Voidle

V tomto případě jsme se rozhodli udělit cenu opačnou - Least Valuable Player - a dáváme ji Voidlovi. Ve druhé a třetí hře se jasně ukázaly jeho malé zkušenosti a champion pool skládající se z jednoho šampiona a to Sony. Dvakrát dal zadarmo first blood nepřátelům a většinou měl více smrtí než celý zbytek jeho týmu dohromady. To ani nemluvíme o pokaženém ganku Diamonda kvůli jeho healu, neustálé facechecky, atd. Podívejte se na sestřihy her a posuďte sami. Troufl bych si říci, že kdyby za GMB hrál EdWard, určitě by jednotlivé hry dopadly jinak - anebo by alespoň měly jiný průběh. Je to škoda, že Voidle neměl svůj den zrovna v takto důležitém zápase. Zbytek ruského týmu hrál velmi dobře.

 

Závěrem nezbývá než dodat, že jak Fnatic tak

 

NaJin Black Sword

si postup zcela jistě zasloužili. Oba týmy vypadají extrémně silně a pokud si udrží formu, kterou předvedly v poslední hře, dost možná je uvidíme jako soupeře v grandfinále!

Dejte nám vědět, jak se vám hry líbily a jak jste spokojeni s výsledkem!
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama