S3WC Už známe všechny semi-finalisty
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek S3WC Už známe všechny semi-finalisty

S3WC Už známe všechny semi-finalisty

derk

derk

25. 9. 2013 11:12

Jsou za námi všechna čtvrtfinále, dnes ráno hráli Gamania Bears, SK T1, Royal HZ a OMG. Uvnitř záznam, výsledky a analýza.

Reklama

Jak dopadla další čtvrtfinále

najdete ZDE

.

Jak probíhala skupinová část

najdete ZDE

.

Ve středu ráno se hrála poslední dvě čvrtfinále, která měla opět eliminovat dva týmy. V první hře hráli Gamania Bears vs. SK Telecom T1 a v druhé dva čínské celky - Royal Club Huang Zu vs. OMG. Pojďme se teď podívat na jednotlivé duely - u každého z nich najdete výsledek, záznamy nebo sestřihy všech her a také analýzu jednotlivých zápasů. Tak pojďme na to!

 Gama Bears  0 : 2  SK Telecom T1 

Nikdo nevěděl, co od tohoto zápasu očekávat. Gamania Bears přišli stejně jako minulý rok Taipei Assassins rovnou do čtvrtfinále a nikdo o nich mnoho nevěděl. Stejně jako TPA přišli také z regiononálního turnaje Tchaj-wanu. TPA minulý rok rozhodně nepatřili mezi favority a nakonec se jim podařilo vyhrát celý šampionát. Gamania Bears navíc vyřadili ve své kvalifikační cestě jak TPA (v jiné sestavě, než která vyhrála S2WC), tak sesterský tým TPS.

Trochu nervózní před zápasem byli jistě i Korejci, nicméně jsme si jisti, že nervozita z nich opadla hned po první hře. První hra byla ještě alespoň v rámci mezí "vyrovnaná", SK T1 získali hlavně díky opravdu skvělé práci junglera Bengiho na začátku výhodu tří killů a zhruba 3,5k goldů a tuto výhodu si udrželi až do konce hry a neustále ji zvyšovali. Gamania Bears se pokusili dotáhnout ztrátu tři kíllů v early game drakem, kterého získali. SK Telecom T1 potom držel hru ve svých rukou, získali vizi kolem barona a udělali na Tchaj-wance past. První hru rozhodl podobně jako v duelu čínských týmů teamfight na střední lince, který SK T1 vyhráli a následně zničili nexus.

Do druhé hry nastoupili Korejci s daleko větším sebevědomím, již v 16. minutě vedli o více než 10 000 goldů a celý zápas asi nejlépe vystihne to, že Gamania Bears nebyli schopni zabít Impacta za Shena ani v 4v1 situaci. SK Telecom T1 hrál naprosto skvěle a přehrál soupeře rozdílem třídy. Bylo to vůbec první čtvrtfinále, které nebylo vyrovnané a příběh černé ovce z Tchaj-wanu se tentokrát opakovat nebude.

Sestřihy z obou her: Hra 1, Hra 2

Určit MVP obou týmů bylo poměrně těžké, protože na straně Gamania Bears neměl moc prostoru prosadit se téměř nikdo a naopak na straně SK T1 to šlo všem. 

MVP Gama Bears:  Maple

Nakonec jsme se rozhodli pro midaře s přezdívkou Maple. Hlavně kvůli tomu, že dokázal držet krok s Fakerem a nenechal ho dostat se do jakékoliv výhody. V první hře za Kassadina měl také několik pěkných momentů, např. když si na botu došel pro double kill až pod nepřátelskou věž.

MVP SK Telecom T1:  Bengi

V korejském týmu hráli všichni opravdu dobře. Impact byl v obou hrách velmi, velmi tanky a měl skvělé engage i laning fázi. Faker hrál potom svojí klasiku, jediným rozdílem bylo, že to tentokrát nebyl on, kdo by dal svému týmu carry, na druhou stranu ale určitě nebyl pozadu, dokázal dobře farmit, roamovat i ničit soupeře. Piglet byl ideálním AD carry s dobrým positioningem, farmením i buildem. No a PoohManDu hrál přímo skvělou Nami, která zajistila svému týmu výhodu ve všech teamfightech. Nakonec jsme ale zvolili junglera týmu, který se v obou hrách zasloužil až o propastný rozdíl a výhodu pro svůj tým. Jeho Vi i Lee Sin byli pro nepřátele přímo smrtelní. Bengi dokázal vyhrát svému týmu early game, ale do toho neztratil svou sílu a dopad na hru ani v pozdějších fázích hry a mnohdy to byl právě on, kdo začínal teamfighty a dokázal "vypnout" nejnebezpečnějšího soupeře.

 Royal HZ  2 : 0         OMG 

Tento duel byl zajímavý z několik důvodů. Prvním důvodem bylo to, že jde o dva celky z jednoho regionu, které na sebe nešťastnou náhodou narazily již ve čtvrtfinále. Druhým bylo potom to, že Royal hrál proti OMG nedávno - na regionálním finále v Číně, kde je dokázal ve finále a zároveň v souboji o první místo a tedy i postup rovnou do čtvrtfinále na S3WC, porazit. S čímž mnoho lidí nepočítalo, protože OMG dokázalo vyhrát čínskou obdobu LCS ve skupinové části se značným rozdílem, s trochou nadsázky bychom o nich mohli mluvit jako o Cloud 9 v Číně.

Zápasy mezi čínskými celky byly velmi vyrovnané. Ukázalo se, že oba týmy ví jak na sebe a nehrají spolu poprvé. Mohli jsme vidět jejich agresivní hru v začátečních fázích na obou stranách. První hru vedl skoro celou tým OMG, který vedl jak na killy, tak na goldy - nikdy to ale nebyl propastný rozdíl. Můžeme říci, že Royalu celou první hru vyhrál boj na střední lince u nepřátelské věže a také špatně zahraná situace od Sana, který mohl v závěru teamfightu strhnout výhodu na svou stranu, když za Corkiho naletěl do enemy AD a AP carry, kteří měli oba 20% životů a žádné cooldowny, ale špatně zahraná situace a trocha smůly mu nepřinesla ani jeden kill a nakonec zemřel. Tento teamfight byl turning point v první hře. 

Ve druhé hře se potom očekávalo, že bude mít Royal HZ trochu větší šance již kvůli picku. Zed, Vayne, Rumble, Sona, Elise. Situace byla opět až do nějaké 17. minuty velmi vyrovnaná, týmy hrály velmi agresivně, braly věže a roamovaly po celé mapě. Potom ale nastal krátce před 18. minutou souboj pěti proti pěti - opět na midové lince, který Royal vyhrál přímo famózním způsobem, kdy se mu povedlo zabít všech pět protivníků a přitom z jejich týmu přežili všichni. Ace znamenal jednu věž a barona zdarma a dalo by se říci, že hra už byla v této chvíli rozhodnutá. OMG se snažil zvrátit chod situace, Royal ale ukázal své zkušenosti a také to, že čínské týmy dokáží udržet výhodu, kterou ve hře dostanou. Royal s baron buffem pomalu pushoval jednotlivé věže, dostal se až k inhibitoru a následně šel směrem k baronovi, kde se oba týmy naposledy potkaly. Mezi top linkou, blue buffem a baronem proběhl poslední teamfight, který skončil podobně jako předtím acem pro Royal, který neutrpěl ztrátu ani jednoho hráče. 

Nutno ještě podotknout, že oba týmy hrály velmi dobře a situace byla celou hru velmi vyrovnaná na goldy. Předtím, než proběhly teamfighty, které o hře víceméně rozhodly na tom byly oba týmy vždy téměř identicky, maximálně v rozmezí 1-3 tisíc goldů.

Záznamy všech her najdete zde: Hra 1, Hra 2
MVP Royal:  Uzi

Jako nejlepšího a nejpodstatnějšího hráče celku Royal Club Huang Zu jsme vybrali Uziho, který hrál vobou hrách velmi kvalitně a byl to hlavně on, kdo dokázal díky dobrému positioningu vyhrávat svému týmu hromadné souboje. Jeho Caitlyn v první i jeho Vayne v druhé hře byly opravdu skvěle zahrané, což dokazuje jeho farma, skóre a hlavně již zmíněné pohybování během soubojů. 

MVP OMG:  Lovelin

Lovelin hrál junglera tak, jak se má. Vyvolával tlak na všech linkách a svému týmu získával v obou hrách (ale i zpět ve skupinové části) značnou výhodu. V obou hrách hrál Lee Sina a byl to právě on, kdo zařídil v early game výhodu pro svůj tým, převážně díky gankům na dlouhých lajnách. Velmi dobře hrál také midař týmu -

 Cool

- který měl v obou hrách Ahri a byl s ní velmi nebezpečný.

!!! Fnatic budou hrát v sobotu v 21:00 !!!

Je za námi první kolo play-off a ve hře jsou už pouhé čtyři týmy. V horní části pavouka se potkají dva korejské celky (NaJin vs. SK T1) a v druhé části Evropa proti Číně (Fnatic vs. Royal). Riot opět vyšel evropským fanouškům vstříc a tak se bude druhé semi-finále hrát v sobotu v 21:00, první se hraje v sobotu od pěti od rána. Nebojte se, dáme vám včas vědět!

Jak jste spokojeni s výsledky?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama