S3WC Už známe finalisty!
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek S3WC Už známe finalisty!

S3WC Už známe finalisty!

derk

derk

28. 9. 2013 23:08

V sobotu se hrála obě semi-finále, která rozhodla o tom, kdo se porve o první místo a s kým se rozloučíme.

Reklama

Ve hře byly poslední čtyři týmy, dva reprezentanti Koreji se potkali v prvním semi-finále, které se hrálo v pět hodin ráno. V druhém duelu v 21:00 potom změřily síly celky z Evropy a Číny. Nyní už známe oba dva finalisty, tak se pojďme podívat, jak to celé probíhalo.

 NaJin Sword  2 : 3  SK Telecom T1 

První semi-finále probíhalo v bratrovražedném duchu. Dva korejské celky - NaJin Black Sword a SK Telecom T1 - hráli o postup do finále a bylo vidět, že se na zápas připravovali opravdu pečlivě. Jedinou útěchou byl ten fakt, že ať už dopadne duel jakkoliv, Korea bude mít ve finále svého zástupce. Očekávalo se, že tahounem NaJinu bude bot lajna - Pray a Cain a SK Telecom T1 povede k vítězství midař Faker.

Ve hře samotné to ale vypadalo trochu jinak. Protože oblíbené duo PraY a Cain narazili na velmi silné oponenty a s trochou nadsázky se dá říci, že SK T1 botka přehrála NaJin ve většině her. Stačilo zabanovat Twitche a šlo to jako po másle. Piglet vypadá velmi silně a ve finále bude určitě hodně zajímavé sledovat dvě skvělé bot lajny proti sobě. Faker měl na midu překvapivě problémy, protože Nagne hrál přímo famózně. V rozhovoru pro OGN Faker po skončení hry uvedl následující: "Až do dnes jsem si myslel, že Nagne nebyl nijak výjimečným hráčem. Ale dnes byl opravdu na rampagi." První hra vyšla lépe pro NaJin Black Sword, i přesto, že bot lajna měla velké problémy a Piglet skončil se skóre 6/1/5. NaJin za výhru v první hře vděčí hlavně midaři Nagnemu a topaři Expession, kteří na Gragasovi a Jaxovi podali velmi kvalitní výkony. Druhá hra byla o dost kratší, místo 48 minut z první hry se hrálo necelých 30 a SK T1 dokázali hlavně díky skvěle zahrané Vayne zvítězit. Třetí hra byla jedinou hru, kdy měli Piglet a PoohManDu problémy. Stejně na tom byl i Faker, který sice nějaké killy získal, Nagne hrál ale ve třetí hře opět Gragase a hrál perfektně. NaJin se dostal do vedení 2-1 a SK T1 se dostali do nezáviděníhodné situace. Ban Gragase a pick Orianny pomohl k vítězství ve čtvrté hře během 23 minut a srovnal sérii na 2-2. Poslední hra byla rovněž o dost rychlejší než první a třetí. SK T1 vedli pouze o jeden kill ale také o devět tisíc goldů a v 27:04 zničili nepřátelský nexus a zajistili si tak postup do finále.

Záznamy ze všech her: Hra 1

, Hra 2 , Hra 3 , Hra 4 ,

Hra 5
MVP NaJin Black Sword:  Nagne

Nagne řadu lidí překvapil tím, jak bezstarostně hrál proti Fakerovi na midu a několikrát se i rozhodl pro samostatný dive. Jeho Gragas byl skutečně teror a SK T1 se také následně rozhodli jej v posledních dvou hrách zabanovat. Nagne měl velmi dobrý den a hrál moc pěkně, pomohl svému týmu k oběma výhrám a postup mu utekl opravdu o kousek.

MVP SK Telecom T1:  Piglet

Pigleta jsme podobně jako Uziho zvolili jako MVP už jednou. Velký podíl na tom má samozřejmě i PoohManDu, Piglet ale patří mezi nejlepší hráče na celém světě a svým výkonem dokáže zastínit i Fakera na midu. Piglet je zcela jistě základním stavebním kamenem SK T1 a už se upřímně nemůžu dočkat, až jej spolu s PoohManDu uvidím hrát proti bot lajně Royal - Uzimu a Tabemu. 

 Royal HZ  3 : 1         Fnatic 

Od posledního evropského týmu v turnaji se očekávalo hodně. Ve skupině dokázal přehrát rozdílem třídy všechny týmy a postupoval suverénně z prvního místa. Royal Club Huang Zu potom začínal rovnou ve čtvrtfinále, kde potkal své krajany OMG. OMG byli favoritem zápasu, nakonec ale Royal vyhrál a stačily mu k tomu pouhé dvě hry. O Royalu se toho před turnajem mnoho nevědělo, ale již po prvním odehraném duelu proti OMG si kapitán a support týmu Tabe získal srdce tisíců hráčů po celém světě, potom co velmi pokorně a lidsky pohovořil se Sjokz o proběhnutém zápase proti OMG - a později i s Travisem v jiném rozhovoru.

Pojďme už ale ke hře samotné. Royal ve všech hrách zabanoval tři stejné šampiony - Kassadina, Lissandru a Shena (pouze v posledním zápase místo Shena zabanovali Aatroxe a Shena si vzali). Fnatic zřejmě velmi podcenil hlavně první dvě hry. Peke si firstpicknul Fizze a následně extrémním způsobem prohrál lajnu proti Orianně, která měla celou hru dvojnásobnou farmu (někdy i více). Číňani získali převahu na všech linkách, trochu ironicky se držel pouze bot Fnaticu - jediná lajna, u které se předpokládalo, že prohraje. První hra skončila za necelých 30 minut vítězstvím Asiatů. Ve druhé hře už si xPeke Fizze nevzal a sáhl po ozkoušené Ahri. Nicméně čínský midař Wh1t3zZ mu - znovu s Oriannou - pořádně zatápěl a znovu dokázal i bez pomoci junglera vyhrát. Druhá hra byla o dost vyrovnanější, ale Číńani hlavně díky skvělé earlygame byli stále od začátku ve výhodě. Neustále roamovali po mapě, brali objektivy, ničili věže a došli si pro druhé vítězství v řade, opět před třicátou minutou. Pro Fnatic už začínalo jít do tuhého. Jedna jediná prohra je mohla poslat domů. Rozhodli se firstpicknout Oriannu, která jim obě hry dělala velké problémy a poprvé také neprohráli early game a hlavně lane fázi. Ukázali své kvality a s neuvěřitelným přehledem si došli pro vítězství v poměru 24-1. V této hře také proběhl jeden nesmírně zajímavý a skvěle zahraný teamfight v podání Fnaticu. Royal vyhrál potyčku u draka a pln sebevědomí se přesunul na mid a začal pushovat. Logicky očekával, že Fnatic šel zpět do báze. Tak to ale vůbec nebylo, protože evropský tým se pouze na oko stáhl a potom zaútočil se vším, co měl ze všech stran. Toto neočekávané a velmi pěkně provedené rozhodnutí překvapilo úplně všechny, včetně komentátorů. Situace potom začala být o dost napínavější a všichni očekávali, jakým způsobem začne čtvrtá hra. Protože bylo jasné, že vyhraje ten tým, který jako první získá větší výhodu. Fnatic se z nějakého zvláštního důvodu rozhodli sáhnout prvním pickem opět po Fizzovi, což se později ukázalo jako velký problém. Čtvrtá hra patřila určitě mezi nejlepší a nejzajímavější z celého šampionátu. Situace byla extrémně vyrovnaná, oba týmy se přetahovaly o výhodu několika set goldů a za celou hru padlo neuvěřitelných 69 killů. Fnatic nakonec prohrál, hlavně díky splitpushi Shena, který je neustále nutil vracet se a rychle se rozhodovat. Ani jeden z týmů si ale určitě neuřízl ostudu. Jen je škoda, že se Fnatic rozkoukal až za stavu 0-2. Kdyby hráli stejně jako poslední dvě hry od začátku, mohlo to dopadnout úplně jinak. Royal si ale vyhrát zasloužil, protože se na celý duel připravil o dost lépe.

Záznamy všech her: Hra 1

, Hra 2 , Hra 3 ,

Hra 4
MVP Royal Club Huang Zu:  Uzi

Všichni hráči čínského celku předvedli skvělý výkon, ale Uzi opět vyčníval. I z celého playstyle celku bylo jasné, že staví tým kolem něj a snaží se mu ve všech situacích pomoci a ochránit jej. Po první hře, kdy hrál Vayne ji musel Fnatic v dalších třech hrách zabanovat. Tento mladý marksman má před sebou velmi slibnou budoucnost a určitě bude i ve finále jedním z největších es čínského celku. V každé hře také dokázal přefarmit velkým způsobem svého nepřítele a to i v době, kdy prohrával.

MVP Fnatic:  Cyanide

Nebylo jednoduché vybrat MVP Fnaticů, ale nakonec jsem sáhl po Cyanidovi. Velmi dobrý výkon potom předvedl hlavně sOAZ, po něm YellOwStaR s puszuem a xPeke byl dnes poměrně překvapivě nejslabším článkem celého týmu. Cyanidovi se dařilo ve všech hrách krom té první (to se ale nedařilo žádnému spoluhráči). Hlavně jeho Aatrox byl velmi nebezpečný a nepřátalé se později rozhodli jej zabanovat. Cyanide se ohromně zlepšil a začal být i daleko více vidět. Každou hru pomohl svému týmu v early game a hlavně jeho counterganky a vyhledávání soubojů 2v2 Fnaticu velkým způsobem pomáhalo v posledních třech hrách.

Závěrem si dovolím ještě malou poznámku k Fnaticu. Zcela jistě je jedním z nejlepších týmů na světě, ale rád bych vyzvedl hru bot lajny. YellOwStaR je supportem pouze pár měsíců a puszu byl brán jako náhradník, dokud Rekklesovi nebude 17 let a bude se moci k týmu vrátit. Oba dva ale předvedli, že patří na absolutní vrchol a pomohli celému Fnaticu dostat se do semi-finále na nejprestižnějším turnaji celého roku. Pro puszuho to byla vůbec první mezinárodní akce a předvedl naprosto famózní výkon. Pokud má se zbytkem týmu dobré vztahy a rozumí si, vyměnit jej za Rekklese by určitě nebylo moudré. Dovolte mi tedy celkově poděkovat Fnaticu za jejích výstup na S3WC a za reprezentaci Evropy. Příští rok se snad nějaký evropský celek dostane až do finále!

Ostatní články z S3WC:Čtvrtfinále - postupuje Fnatic a NaJinČtvrtfinále - postupuje SK T1 a RoyalSkupinová část - známe postupující
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama