Rozlučte se s LEC studiem, nová aréna bude hostit také Valorant
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Rozlučte se s LEC studiem, nová aréna bude hostit také Valorant

Rozlučte se s LEC studiem, nová aréna bude hostit také Valorant

Reibl

Reibl

28. 11. 2023 14:17

Fanoušci už delší dobu volali po novém studiu, kde by se hrála nejvyšší evropská League of Legends soutěž. Riot nyní odhalil, že pro příští rok hodlá LEC studio vylepšit.

Reklama

Berlínské LEC studio se přejmenuje na Riot Games Arenu a nově kromě lolka bude hostit také zápasy ve Valorantu. Modernizovaná aréna nabídne mnohem lepší požitek při sledování na místě. Změnou si má projít celé rozvržení vnitřních prostor. Pro diváky na místě budou připraveny pohodlnější sedačky jako v kině a velké LED panely.

Vysílání vylepší možnost mít na místě tři vysílací štáby a dva prostory pro co-streamery. Ve velkém se také využije technická podpora z dublinského vysílacího centra.

Nová aréna se nebude přesouvat nikam daleko. Stále by měla zůstat ve čtvrti Adlershof na jihovýchodním kraji Berlína. Zde má mimo jiné kanceláře i samotný Riot.

Podle prvních informací nedojde k razantnímu zvětšení arény. Aktuální kapacita je 174 diváků, nově by mělo jít o maximálně 200 diváků. Zachovány zůstanou mimo jiné místa pro vozíčkáře.

Riot Games Arena bude hostit kromě LEC také EMEA League ve Valorantu. Lolko se většinu dní hraje o víkendu, Valorant zase ve všední dny. Nemělo by tedy docházet k razantním úpravám rozvrhu.

Prvním turnajem, který Riot Games Arena zhostí, se stane zimní split LEC. Ten odstartuje v lednu příštího roku a uvidíme zde rekordní počet českých hráčů. Kromě Humanoida, Carzzyho, Patrika a trenéra Nightshare si za XL zahraje také Jackies.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama