Rozhovory k EUW Challenger Series
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Rozhovory k EUW Challenger Series

Rozhovory k EUW Challenger Series

derk

derk

22. 2. 2013 09:28

Uvnitř se můžete těšit na rozhovor s pořadatelem celého turnaje - Brokenshardem a také českými hráči.

Reklama

Připravili jsme si pro vás velmi obsáhlý článek, formou rozhovorů. Na otázky ohledně nadcházejícího turnaje, ale i řadu dalšího jsme se zeptali celkem čtyř osobností.   Brokenshard Brokenshard je v současné době v týmu

 DragonBorns, který se kvalifikoval na LCS a každý týden ji hraje. Brokenshard byl v základní sestavě při kvalifikaci, kvůli osobním problémům ale uvolnil své místo pro jiného junglera - Malunoo a sedl si na lavičku. Spolu s YamatoCannonem se rozhodl vytvořit a streamovat ligu s názvem EUW Challenger Series, kde si zahrají jedny z nejlepších evropských celků a spolu s nimi i jeden český tým a dva Češi v zahraničních týmech. Více o této lize se dočtete zde .

 Ahoj Brokensharde, jako první bych ti rád pogratuloval k úspěchu na kvalifikaci na LCS. Jaké byly prvotní dojmy, když jste vyhráli poslední zápas proti MYM a dotvořili tak osmičku aktuálně nejsilnějších evropských týmů?

Mockrát děkuji. Bylo to naprosto nepopsatelné, měl jsem opravdu kouzelný pocit. Již když jsme proti MYM vyhráli první hru, věděl jsem, že se nám podaří se kvalifikovat.

 Jak ses do DragonBorns vůbec dostal a jak dlouho jste trénovali na kvalifikaci?

Dříve jsem hrál za tým I Want Cookie, který se později stal DragonBorns. V té době jsem ale tým opustil kvůli neshodám s dvěma hráči, když ale potom odešli a tým hledal junglera, nabídl jsem se a vzali mě. Na kvalifikaci jsme trénovali zhruba dva týdny.

 Po úspěšné kvalifikaci se do DragonBorns dostali noví hráči, jeden z nich - Malunoo, začal hrát jungli v základní sestavě a ty ses octl na lavičce. Jak se to stalo?

Malunoo je člověk a hráč, kterého jsem vždy respektoval. Kvůli osobním problémům, které musím vyřešit, jsem z místa junglera odstoupil a jsem jedině rád, že mou pozici nahradil Malunoo.

 Máš nějaké plány do budoucna? Plánuješ zůstat u DragonBorns a nebo třeba vytvořit zcela nový tým a zkusit štěstí v příští LCS?

Jsem loajální vůči DragonBorns. Budoucnost je mi zatím neznámá, opravdu nevím, co očekávat.

 Přesuňme se teď k EUW Challenger Series - tato liga byla opravdu skvělou myšlenkou. Byl to tvůj nebo Yamatův nápad?

Nápad byl můj, Yamata jsem pouze poprosil, zda by mi s jeho provedením pomohl.

 Zmiňoval si, že celý turnaj bude streamován. Bude stream někým zastřešen a nebo půjde o váš osobní?

Půjde o osobní stream, YamatoCannon bude streamovat na svém kanálu (twitch.tv/Yamatocannon), můj bude sloužit jako rezervní, ale neočekáváme žádné problémy.

 Do turnaje byl pozván i jeden český tým a to eSuba. Znáš tento tým dobře? Co tě vedlo k jejich pozvání?

Dobře se znám s Herdynem a Nardeusem, hrál jsem jak s nimi, tak proti nim a opravdu si myslím, že budou skvělou součástí celého turnaje.

 Co si myslíš o české scéně? Znáš nějaké hráče či týmy, kteří si, alespoň podle tebe zaslouží zmínku?

Myslím si, že Nardeus je určitě nejlepší AD v Česku, potom znám velmi dobře Mozillu, s kterým jsem hrál dlouho dobu ještě na Eastu. Určitě si myslím, že česká scéna má obrovský potenciál stále růst, hráči jsou velmi snaživí a schopní, je to jen otázkou času.

 Díky moc za rozhovor, přejeme do budoucna i s tímto turnajem mnoho štěstí!

Děkuji za rozhovor!

Pojďme se podívat ještě na vyjádření českých hráčů, co si vlastně o turnaji myslí oni.

 Marek "Bimbo" Hanuš - SNOGARD Dragons

"Jsem moc rád, že je tento turnaj. Do teď jste si nemohli zahrát proti nejlepším evropským týmům. Konečně máme tu možnost a nemůžu se dočkat až porovnáme své síly proti nejlepším z nejlepších. Naše šance bohužel nevidím moc růžově. V poslední době se s týmem neuvěřitelně trápíme a nic nám nevychází. Doufám, že se to zlomí a konečně ukážeme co v nás je."

 Tomáš 'Nardeus' Maršálek - eSuba

"Tento turnaj pořádá sám Brokenshard s Yamatem a financují ho jen z vlastních prostředků, takže bude hodně záležet na tom, jestli budou lidi na streamu a poté se najdou snad i sponzoři. Na druhou stranu tu je konečně něco nového kde můžou hrát i jiné týmy než z LCS. A zároveň přijatelnější forma než to 10 hodinové go4lol kde vypadneme v semifinále/finále. Co se týká nás - eSuby, tak míříme vysoko, protože poslední dobou máme 6 team rankedů denně a porážíme týmy jako gambit gaming, dragonborns. Jako předpoklad pro vítěže beru Meet Your Makers anebo Millenium, jsou to dosud asi největší favoriti protože mají nějakou tu minulost ve světě, což my zatím nemáme."

 Pavel 'Mozilla' Klaban - GameForFame

zmínil, že ještě vůbec neví jestli jeho tým bude hrát (a pokud ano, tak jestli v plné sestavě anebo s řadou náhradníků) a proto se k turnaji nechtěl moc vyjadřovat. Říkal ale, že přeje všem českým zástupcům mnoho štěstí a úspěchů a věří, že jim to v zahraniční konkurenci půjde.

Děkujeme všem za jejich čas, za jejich vyjádření a podobně jako Mozi přejeme všem českým zástupcům spoustu štěstí a odvahy. Budeme vám držet palce!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama