Rozhovor s Freezem na aktualne.cz
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Rozhovor s Freezem na aktualne.cz

Rozhovor s Freezem na aktualne.cz

derk

derk

17. 11. 2013 04:00

Za posledních pár dní se objevily rozhovory s Freezem v novinách a na Aktuálně.cz - o tom, kolik si Freeze vydělává a mnohém dalším uvnitř.

Reklama

 Freeze je vůbec prvním domácím hráčem, který se dostal do nejprestižnější evropské ligy LCS a stal se tak profesionálním hráčem, který se v současné době hraním živí. To asi všichni již víte. Za poslední týden ale Freeze dosáhl další zcela novou metu.

Začalo se o něm totiž psát v nejvlivnějších domácích médiích - před několika dny to byly tištěné rozhovory, které vyšly v Lidových novinách a v magazínu Pátek. Včera se potom velmi obsáhlý rozhovor objevil i na internetu a to konkrétně na jednom z největších a nejznámějších portálů v Česku, na Aktuálně.cz, kde se mimojiné objevilo i to, že si Freeze vydělá stejné peníze jako fotbaloví hráči Sparty. Pro Freeze i domácí herní scénu to může znamenat opravdu hodně. Doufejme, že se o gamingu bude psát více a postupně se dostane do podvědomí široké veřejnosti, nejen jako "hraní her", ale i jako životní styl. Freezovi tímto gratulujeme a přejeme hodně úspěchů do budoucna.

Přikládáme část rozhovoru, zbytek najdete na Aktuálně.cz

A.cz: Jak se z devatenáctiletého kluka stane profesionální hráč?

Začne to tím, že ten kluk bude mít nějaký sen a bude se chtít věnovat tomu, co ho baví - hraní her. Pak se dozví, že se tím dá živit, a taky ho potká trochu štěstí.

A.cz: A jak jste se k takovému povolání dostal?

Hraji od pěti, šesti let a profesionálně tak rok a tři měsíce. Podal jsem výkony na turnajích a postupně si mě všimly týmy, které jsou již zažité. Manažer jednoho mě oslovil, ať jdu za ně hrát.

A.cz: Jakými hrami jste začínal, ještě než jste začal hrát League of Legends?

V Pro Gamingu (jiný název pro eSport - elektronický sport, pozn. red.) s žádnou, jako malý kluk jsem hrál Diablo, Dotu, G Touch a podobně.

A.cz: Věnujete se nějakému sportu i mimo počítač?

Hrával jsem házenou, ale měl jsem chronické zranění lokte, které mě vedlo k tomu sednout si k počítači a hrát. A tak se ze mě stal takový nerdík.

A.cz: A jak se vyplácejí výhry hráčům?

Hráči mají měsíční plat. Výhry jsou pak provize navíc. Takže když něco vyhraji, tak všechny peníze jdou mně.

A.cz: Takže hráči jsou zaregistrováni v nějakých týmech, které vlastní společnosti, a ty jim platí?

Ano.

A.cz: Máte fixně danou částku, nebo nějakou hodinovou sazbu?

Je to fixně daná částka, s tím, že se to zlepšuje podle úspěchů na turnajích. Kromě toho lze získat další peníze od sponzorů.

A.cz: A mohl byste prozradit, kolik jako profesionální hráč dostáváte zaplaceno?

Mám takové výborné přirovnání.

Manažer Kněžínka, David Chmelenský:

Freeze má menší plat než jeho spoluhráči. Ovšem ten plat se rovná platu špičkových fotbalistů v české první lize, například platu teplických hráčů či průměrnému platu sparťanského hráče. A například španělská hráčská superstar Ocelote vydělává zhruba 18 milionů korun a z toho deset procent tvoří jeho plat a zbytek provize z reklamy sponzorů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama