Rozhovor s Bjergsenem
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Rozhovor s Bjergsenem

Rozhovor s Bjergsenem

Xykon

Xykon

3. 3. 2013 12:47

Uvnitř článku najdete podrobný rozhovor s midařem Copenhagen Wolves - Bjergsenem.

Reklama

V průběho LCS jste již mohli vidět spoustu napínavých zápasů a různých týmů. Někteří přes své oponenty, prošli jako nůž máslem, jiní si museli vítězství opravdu tvrdě zasloužit. Jsou tu ale i týmy, kterým se vůbec nedaří, konkrétně Copenhagen Wolves. Dnes tu máme interview s jejich midařem Bjergesenem, který se kvůli věku připojil k týmu na LCS teprve nedávno.

Rychlé info:

Bjergsen se narodil 21. února v Dánsku. Má dva bratry a k tomu ještě šest dalších sourozenců z předchozích manželství jeho rodičů. Mezi jeho první hry patřily CS.1.6, DotA a Diablo 2. LoL mu představili kamarádi a protože už z minulosti dobře znal žánr MOBA her, učil se rychle a na konci druhé sezóny už byl kolem 2700 Elo a brzo ho začali poznávat i top hráči jako Wickd nebo Dyrus, kteří mu vysvětlili co to znamená kompetetivní hraní. Mimo jiné hrál za týmy Cruel Ultimatum, Team Derpers a Western Wolves. Někteří z vás si ho budou pamatovat hlavně z Eastu, kde začínal (LLeague).

Kvůli věkovému limitu, který Riot zavedl, si docela dlouho nemohl hrát se svým týmem. Jak sis myslel, že si tým na S3 kvalifikaci bez tebe povede?

Nepředpokládal jsem, že se kvalifikují. Tou dobou jsme měli nového supporta a midaře a pouze pár týdnů na sehrání. Měli jsme problémy hrát proti týmům jako Fnatic nebo Millenium a tak jsem týmu řekl, aby se pokusili získat první místo ve skupině a nemuseli hrát právě proti Millenium. Netuším jak se jim to podařilo, ale nakonec Milenium porazili.

Co říkáš na výkony vašeho a ostatních týmů za posledních pár týdnů na LCS?

Já a můj tým máme vynikající mechanický skill, ale děláme špatná rozhodnutí a co nejdřív bychom potřebovali nějakého trenéra. Kdyby nám někdo pomohl se strategiemi, věřím, že se můžeme dostat mezi špičku evropských týmů. Vyhráváme skoro každou early game, což značí, že s indiduálními dovednostmi jsme na tom dobře, ale po laning fázi začneme dělat špatné cally. Ostatní týmy mě, až na Fnatic, kteří předvedli věci, které jsem ještě nikdy neviděl, nijak nepřekvapily.

Jaké to bylo sledovat tvůj tým, jak hrají bez tebe?

Bylo to dost nervy drásající. Pokaždé jsem seděl až na kraji židle a doufal, že vyhrajeme. Je o dost snazší vidět špatná rozhodnutí jako divák než jako hráč.

Máš nějaké šampiony nebo hráče s kterými se těžko vypořádáváš?

Přímo nesnáším hrát proti Kayle. Její ulti má hrozně malý cooldown, takže máte jen krátký časový interval, kdy ji můžete zabít. Co se týče hráčů, tak bych to nenazval přímo rivalitou, ale nejvíce si užívám duely s xPekem.

Co si obecně myslíš o probíhající třetí sezóně? Tvé oblíbené postavy jsou prý Twisted Fate, Elise a Synda. Myslíš si, že je S3 patche nějak ovlivnili?

Líbí se mi všechno co se týče třetí sezóny, kromě AD mid mety, která je hrozně OP a ,,League of Warmog’s". Doufám že stackování HP bude co nejdříve trochu vybalancováno. Třetí sezóna pro mid otevřela spoustu nových věcí, mimo jiné více možností pro startovní předměty a více buildů. Mým oblíbeným šampiónům změny nijak neublížily ani nepřilepšily, kromě Seraph’s Embrance, což je pro Nidalee hodně silný předmět.

Jaké to je pro tebe je, stěhovat se od rodiny a přátel?

Stěhuju se sice od svých blízkých, ale zároveň doufám, že si na novém místě najdu nové kamarády, takže se toho moc nebojím. Bude mi ale určitě scházet můj pes! Téměř všichni moji kamarádi si myslí, že je to super, kam až jsme to dotáhl v progamingu a moje rodina mě také podporuje. Myslí si, že to je příležitost, která přichází jednou za život a já bych ji neměl propásnout. Taky jsem odešel ze školy, ale nebudu mít problém se tam později vrátit.

Jaké jsou tvoje cíle? Plánuješ zůstat na herní scéně nebo se chceš posunout někam dál? Jaké jsou výhody a nevýhody profesionálního hráče?

Po tak tvrdém začátku je naším cílem zůstat v LCS a nevypadnout. Nemyslím si, že si vyberu progaming jako svou životní kariéru, protože to je dost těžké. Jakmile skončím s LoLkem a nenarazím na nic jiného v čem budu dobrý, vrátím se do školy a dokončím své vzdělání. Jedna z největších výhod, je pro mě to, že můžu hrát se svými fanoušky a ti jsou pak štastní, že se mnou mohli hrát. Pro mě je to jen malá věc, ale pro ostatní lidi je to něco velkého a já sem rád, že to pro ně můžu udělat. Nevýhodou může být to, že pokud si svou práci jako hráč chcete udržet musíte vždy podat co nejlepší výkon. Tady můžete lehce přijít o všechno.

Díky za rozhovor, je tu něco co bys chtěl vzkázat?

Zdravím všechny naše sponzory a fanoušky, díky!

zdroj: in2lol.com
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama