Rozhovor - FeW Ducki
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Rozhovor - FeW Ducki

Rozhovor - FeW Ducki

Marco

Marco

17. 6. 2012 09:00

Dovolil som si pripravit rozhovor s kapitánom Few Gamers.lol Duckixom.

Reklama

 Nazdar tak povedz nam pre zaciatok nieco o sebe.Ahoj, jmenuji se Jan Sobek, jsem z ostravy. Jsem kapitánem týmu FeW Gamers. A hraju na pozici supporta.

 Ako si sa dostal k Lolku?

Pred LoLkem jsem hrával Ultimu Online, což je dalkeký předchůdce her typu WoW. Dostali mě sem spoluhráči, ještě v době kdy byly každodenní výpadky a skoro se to nedalo hrát. Nejdřív jsem to hrát nechěl, protože jsem měl odpor k dotě, ale nakonec jsem rád, že jsem to zkusil.

 Tym Kacenky. Ako ste sa dali dokopy? Zmena na Few gamers? Preco?

Tým jsem dal dokupy já, bylo to celkem odvážné rozhodnutí, protože jsem nikdy nic takového nevedl a není to vůbec jednoduché. Vlastně jsem se takto rozhodl po tom, co jsem byl vyměněn u BVM a dlouho jsem nemohl sehnat tým. U základu byl Freeze, se kterým jsem hrál už delší dobu a šlo nám to. Pak jsem k tomu pouze připojil volné zkušené hráče, tedy fofota z myRevenge a Fnzjera z EpicSaxGuys. Název týmu jsem vymyslel já, podle sebe. Název byl dočasný, než seženeme nějaké zázemí. Což se stalo poměrně brzy, jelikož se nám opravdu dařilo. Ozvalo se nám několik týmů - nakonec jsme brali tu nejlepěí nabídku a to FeW Gamers.

 Uspechy? Plany do buducnosti? Presun na europsku scenu?

No, tady toho máme asi celkem dost, nejcennější jsou samozřejmě naše výkon v Go4LoL, kdy jsme vyhráli české grand finále a také evropský týdenní cup. Pokoušeli jsme se hrát i na westu a to turnaje od fnaticu, přes kvalifikaci jsme se dostali, ale hned v prvním kole turnaje nás vyřadili právě Fnatici.

Měli jsme v úmyslu se ale zlepšovat a postupně se na ten west zaměřit. Důvodem bylo získání zkušností a také lepší ceny. Teď se nám to lehce komplikuje, takže nejsme schopen odpovědět na otázku ohledně nějakých plánů.

 Aky mas nazor na vyvyjanie cz/sk sceny? Nezachadzaj prilis do detajlov. Len uved svoj nazor a aky mas z toho pocit?

Co se týče vyvážení scény, no řekl bych že je tady nyní 8 týmů, kterou jsou schopny si konkurovat. Některé mají šanci na výhru větší, ale jsou schopny proti sobě zahrát vyrovnanou hru, ba dokonce se týmy občas vzájemně porážejí. Což je rozhodně lepší než před pár měsíci, já cítím posun kupředu.

 Vravel si ze je tu 8 tymov na scene. Ako by si ich kategorizoval? Resp. kto si myslis ze je na tope momentalne a s kym mate problem vy ako Few?

No, nevím podle čeho to hodnotit, kdyby podle ocenění, jsme na tom asi nejlépe my. Nicméně GWE se také hodně daří v tomto směru, FLYtoHIGH podávají také skvělé výkonu (s nimi máme největší problémy my) a v poslední době se na popředí dostává i SGC. Ale jak jsem říkal, ty týmy jsou teď orpavdu vyrovnané, takže je to hodně o štěstí.

 Pomalicky nam skolsky rok konci ako pri vysokych skolach tak pri skolach strednych co dava velky priestor pre tymy aby mali vela casu trenovat. Spominal si ze teda ze niesi momentalne schopny nam povedat o svojich planoch, ale aj tak mi to neda a chcel by som sa opytat ci sa uvidime na lentom LC na konci augusta?

No, určitě bychom tam chtěli, stejně jako na MČR. Ale někteří lidé to zkrátka komplikují. Pokud se nstane nic nečekaného, tak se určitě uvidíme jak na MČR tak i na LC.

 Este posledna otazka ohladom Sk/cz sceny. Povrava sa,ze Mozilla hviedza nasej sceny sklada tym na MCR. kedze si jeden z velikanov na scene tak sa to urcite dostalo aj k tebe. Co si o tom myslis?

Popravde jsem to zjistil až dneska, před několika minutami. To je přesně ta komplikace, kterou mám namysli. Co si o tom myslím, to zveřejnit nemůžete. Jen bych dodal, že tento budoucí tým sice bude mít potenciál, ale jak už to bývá na naší scéně, ve výsledku si vydělají jen na žvýkačky. A taky si nejsem vůbec jistý, zda si spolu budou rozumět, protože je to tým, který jde čistě za úspechy, čemuž já moc šanci nedávám.

 Tak z toho lolka dame klasiku: Aky je tvoj najoblubenejsi supp? S ktorym sa ti najlepsie hra? A s ktorym mas dobre vysledky a myslis si ze je dobry?

Tak, nejraději mám asi Leonu, která se mi občas i banuje. Je u ní hodně způsobů jak ji zahrát a to na ní obdivuju. Druhým supportem je asi Jana, kterou jsem dříve mainoval, mám za ní odehráno asi nejvíce a hodí se do každého setupu.

 Co ta prave bavi na supporte resp. bot lajne?

No, uprimně jsem se na tuto pozici zaměřil v době, kdy ji nikdo nechtěl hrát a byla opravdu hodně podceňovaná. Nikde jinde jsem zrovna moc nevynikal, tak jsem si říkal, že pujdu hrát něco, co není moc oblíbené a kde můžu vyniknout. Navíc je to jediná lajna, kde záleži na sehranosti, tedy není tam člověk jen sám za sebe. A za chyby nejčastěji mohou oba. Přijde mi zajimavé informovat tým o veškerém dění v early a mid game. Do této fáze tu hru dalo by se říci i řídím.

 Kto ma vo vasom tyme najvacsiu taku rozhodovaciu pravomoc a teda riesi aj cally na objectives? Vravel si ze early, mid game mas na startosti ty. Kto je teda mastermindom v late game?

Tak u nás v týmu máme poměrně přátelský přístup, early ale řídím já. Ne vždy mě teda zrovna všichni poslechnou, protože jak říkám, preferujeme domluvu, takže není to, že bych dal call a přesně to se stalo. Ne vždy. V late se o to stará asi nejvíce Fnzjer a fofot, kteří už mají větší přehled než já.

OTAZKY Z PUBLIKA:

 Kto je dominantny v rozhodovani na bot lajne? Ty alebo Freeze?

Dřív jsem to býval já, teď to nejsem ani schopen určit. Něco se změnilo, řekl bych, že teď je to tak 50/50. Záleži co hraju za supporta. Když hraju něco agresivního, řídím si to já.

 Chtel bych vedet, proc se tak zameruji na ceny misto toho aby spis podporovali nasi scenu tim, ze budou hrat nase turnaje?

My se snažíme hrát naše turnaje, jeli jsme i na Grunex, kde mi trvalo dost dlouho, než jsem tým přemluvil. Problém je, že mě osobně grunex lanka stála přes 1500. A přiznejme si, zahrát si mohu i z domu a tolik do toho nedám. Nightcupů jsme na PZ odehráli 5, 5x jsme vyhráli. Nevýhoda tohoto turnaje byla v tom, že jsme an soupeře dlouho čekali a nakonec hra trvala 20 minut. Zkrátka ty týmy byly jinde. Navíc se nám otevřela možnost zahrát si s lepšimi soupeři, posunout se někam dál a ještě navíc něco vyhrát. Tak proto.

 Mas v sucasne dobe priatelku?

Uz delsi dobu nemam.

 Chces dodat nieco nakoniec? Pozdrav? Pre fanusikov? Rodinu? Kamaratov? Nejake motivacne slova maybe?

Pozdravuju vsechny, kteri nam drzi palce a podporuji nas a specialni pozdrav odemne a od Armyho: "Tomuhle říkám vděčnost a doufám, že se ti to vymstí, za celou tu dobu jsi nic neřekl." A ještě, že někteří lidé nemají soudnost a jdou přes mrtvoly, doufám, že se jim to hrubě nevyplatí.

Reakcia na to ze Freeze odchadza z Kaceniek.

Ja Dakujem Duckimu, ze si nasiel cas na rozhovora za jeho spolupracu. Dufam, ze sa vam clanok pacil a v komentaroch nebude ziadny hejt :) Dost vas o to prosim :) Takze g to the g, easy cya.

VAS MILOVANY A(R)MYBRO.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama