Rozdělení scény - East a West
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Rozdělení scény - East a West

Rozdělení scény - East a West

derk

derk

16. 7. 2012 14:03

Poslední dobou jsem řešil hodně dotazů týkajících se této tematiky. Rád bych se k tomu oficiálně vyjádřil a napsal svůj pohled - případné dotazy v komentářích nebo na foru.

Reklama

Při rozdělování evropského serveru na East a West, což je již řadu měsíců, se tehdejší vedení League of Legends u nás domluvilo s Riotem, že půjdeme na East. Jestli je to dobré nebo špatné rozhodnutí, na to má každý člověk názor jiný. Nicméně jsme se v té době dostali oficiálně pod východní server. Což se samozřejmě odrazilo na všech sponzorech, gaming portálech a dalších. V té době také na eastu hrálo 95% hráčů a tuším, že do dnes se accounty pro české a slovenské hráče defaultně vytvářejí na Eastu.

1) Hlavní rozdíly mezi East a West serveremNa toto téma doporučuji všem lidem přečíst článek, který již zapadl v prachu. I když je možná lehce outdated, pořád předává tu hlavní myšlenku rozdílu mezi servery. Dovolím si hlavně poslední část přepsat i sem. http://www.tryhard.cz/clanky/15-east-vs-west

Shnruto a podtrženo - East a West servery jsou naprosto identické, pokud nehrajete na nejvyšší úrovni (2000+ rating). Pokud na této úrovni jste, je určitě zajímavější jít na West, kde je světová špička, máte krátké queue a můžete se neuvěřitelně zlepšit, což na Eastu bohužel už skoro nejde.

2) Československá scéna Největším problémem dnešní doby je to, že je scéna rozštěpena. Hráči přecházejí ne West z nesmyslných důvodů. Kvůli tomu, že je cz/sk scéna zařazena oficiálně pod East server, se sponzorská a progamingová podpora směřuje pouze sem. Hráči, kteří jsou na Westu jsou tam ze svého rozhodnutí, ať už je to jakkoliv, oni "odešli" od naší scény. Naprostá většina top hráčů to má vyřešeno velmi elegantně. Potom, co se dostali na elo, kde se již na Eastu nevyplatí hrát aktivně solo queue (2000+), vytvořili si account na Westu (případně si přesunuli account na West a sehnali si náhradu na Eastu) a začali hrát i tam. Každý z těchto hráčů má account na obou serverech a proto může aktivně hrát turnaje na Eastu a přitom hrát solo queue a premade na Westu. Tohle je ale případ pouze několika lidí, je to pár procent z komunity.

Ano, to že je scéna rozdělena je určitě špatně. Bohužel se s tím nedá moc dělat. Nejlépe by každý hráč pomohl komunitě tím, že by hrál na Eastu. Pokud hraje na Westu, doporučuji transfer nebo v případě, že pro vás solo queue na eastu není zajímavé (opět připomínám, že to je většinou 2000+ situace), doporučuji vytvoření nebo koupení accountu, s kterým budete moci hrát na Eastu.

Všechny turnaje od PLAYzone (Nightcup, Liga, MČR) i esl.eu/czsk (Go4LoL CZ/SK) jsou na East serveru. Na West serveru je v současné době jeden turnaj a to je Nightcup WEST. Ani do budoucna se neplánuje zvětšovat podpora pro West server. A pokud nějaký tým na West přejde, tak tím maximálně uškodí naší komunitě ještě víc. V budoucnu se také nejspíše nedočkáme nějakého hromadného přesunu na West, protože většina je na Eastu (je to zhruba 4:1, s tím, že řada lidí, kteří hrají na Westu mají main account na Eastu). Nejlépe by bylo uspořádat hromadný přesun pro West hráče na East.

K tématu je to nejspíše vše. Mě by nejvíce zajímal názor hráčů, kteří hrají na Westu, nemají na Eastu account a chtějí se zúčastňovat dotovaných turnajů a turnajů k cz/sk scéně obecně. Proč jste na westu? V čem je to lepší? Proč jste přešli a chcete teď podporu, kterou jste měli? Plánujete přejít na East nebo si vytvořit/koupit/půjčit další account a hrát turnaje? A pokud ne, tak proč?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama