Riot přepracuje boty v League of Legends, konečně hráče něco naučí
i Zdroj: Riot Games
LoL novinky League of Legends Článek Riot přepracuje boty v League of Legends, konečně hráče něco naučí

Riot přepracuje boty v League of Legends, konečně hráče něco naučí

Reibl

Reibl

28. 4. 2023 17:51

Zápasy proti botům mají hráče naučit základním prvkům hry, aniž by se nováčci museli stresovat v zápase proti lidem. Jenže v tomto jednoduchém úkolu aktuální boti selhávají. Riot je plánuje vylepšit a naučit komplexním strategiím.

Reklama

Linka proti dvěma topařům, žádný jungler nebo jednoduché sebrání draka bez odporu. Ani nejtěžší boti nepředstavují velkou výzvu a zejména hráče nenaučí mechaniky hry nebo metu. Přechod z botů do normálek bývá bolestivý ať už strávíte přípravou jakékoliv množství času.

Právě tyto kritické nedostatky mají napravit noví boti. Riot přepíše jejich kód, který bude nejen lepší, ale hlavně univerzální. V hrách proti počítači se tak setkáte se všemi postavami (nejen s řadou vybraných), postavíte se proti junglerovi, který bere draky a boti celkově získají více inteligence.

V ideálním případě by se měli boti naučit rotovat po mapě, hrát spolu, brát draky a další objectivy na mapě. Zkrátka ukázat nováčkům pokročilejší strategie a herní mechaniky.

Noví boti by měli být připraveni nejen na Summoner's Rift, ale i další mapy. Zároveň padla zmínka, že by přepsání kódu mohlo umožnit lehčí tvorbu PvE režimů, po kterých hráči dlouho volají.

Riot zvažuje i využití umělé inteligence nebo velmi vysoké nastavení obtížnosti, aby boti mohli naučit něco i zkušené hráče.

Beta nových botů dorazí v druhé polovině letošního roku na PBE, kde proběhne intenzivnější testování. Prvotním cílem se stane odladění počítačem řízených šampionů pro nováčky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama