QD - co si o tom myslí hráči a vedení playzone
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek QD - co si o tom myslí hráči a vedení playzone

QD - co si o tom myslí hráči a vedení playzone

derk

derk

8. 7. 2013 12:36

Celá situace nám nedala a jali jsme se získávat informace od co největšího počtu lidí. Všechno, včetně fotek z akce najdete uvnitř.

Reklama

O víkendu se konala LAN akce Queitus Day, kam se vydala i MČR Tour od PLAYzone. Organizátoři celé akce Q-D ale nesplnili to, co slíbili a tak celá akce dopadla velkým fiaskem. Rozhodli jsme se pro vás připravit vyčerpávající článek, kde se objeví názory co největšího počtu zúčastněných - ať už vedení playzone, jednotlivých hráčů, adminů a dalších. Pohodlně se usaďte, začínáme! 

Rovnou na začátek se podívejte, kde se měla celá akce konat.

QD - co si o tom myslí hráči a vedení playzone

Bohužel z organizátorů Q-D až pozdě vylezlo, že toto je obrázek teprve naplánované budovy, která ještě nestojí a teprve v budoucnu se stavit začne. Všechny ostatní fotky v tomto článku jsou krutou realitou toho, jak to na LAN akci doopravdy vypadalo. Pojďme už ale rovnou na vyjádření jednotlivých účastníků. 

Oficiální vyjádření vedení PLAYzone - H1tachiho - a omluva hráčům

Minulý víkend, konkrétne 4.7.-7.7. prebehla akcia Quietus Day na ktorej sme zúčastnili aj my v podobe LAN Finále PLAYzone lig a radi by sme týmto vyjadrením uviedli veci na pravú mieru. Bohužiaľ z strany organizátorov QD neboli naplnené podmienky za akých sme sa dohodli na organizovaní našich finále lig. Konkrétne je to:

1)

Bolo prislúbené, že priestory budú

zrekonštruované

, niekoľko krát sme sa pred akciou dotazovali ako prebiehajú práce a vždy sme dostali odpoveď, že sa finišujú a všetko bude bez problémov na štvrtok pripravené, bohužiaľ nebolo - stavenisko nie je pre nás zrekonštruovaná budova.

2)

Zaistenie možnosti prípravy akcie ďen predom - boli sme na mieste

4.7. od 11:30

ale začať pripravovať našu časť sme mohli až v

22:30

, pretože priestor nebol pripravený. Je pochopiteľné že aj napriek našej snahe a práce do 5:00 sme nedokázali všetky detaily zabezpečiť na jednotku a vznikal následne delay a ďalšie problémy. Kvôli danému času príprav sme nemali priestor čokoľvek vyskúšat a otestovať, to sa následne prejavilo.

3)

Zaistenie

35 ks stolov

- ani vo sne nás nedapadlo dotazovať sa nato ako vyzerá stôl, tak ako pre vás aj pre nás bolo lešenie veľkým prekvapením a sklamaním. Snažili sme sa všetkými spôsobmi si požičať stoly v Zlíne z škôl a kultúraku bohužiaľ bolo neskoro viz bod 2.

4)

Zaistenie stabilného prívodu elektrických a sieťových rozvodov. Súvisí z bodom 1, internet fungoval veľmi neskoro a omedzovalo to prípravu.

Na základe týchto bodov sa dištancujeme od QD, boli sme len pridružená akcia, ktorá mala prebehnúť v priestoroch QD a nemáme nič spoločne s celkovou organizáciou QD. Chceme sa týmto ospravedlniť hráčom, ktorí sa zúčastnili našeho LAN Finále a museli trpieť tieto podmienky. Úplne chápeme rozčúlenie a sklamanie, na druhú stranu som rád, že väčšina hráčov dokázala pochopiť, že nie našou vinou sa nepodarilo všetko tak ako malo. 

Vynahradíme Vám to na MČR, o ktorom napíšeme info už čoskoro.

Michal "H1tachi" Nagy

Názor komentátora Xnapyho

Myslím, že je úplně zbytečné vyjadřovat se dále k místu konání, nebo k lešení místo stolů. Raději bych ohodnotil organizaci a věci okolo ní. Práce adminů byla rozdělena mezi lidi, bez jediné zkušenosti, bez organizačních schopností ba dokonce bez chuti něco opravdu dělat. Tito lidé absolutně nevěděli co se od nich očekává, co je vlastně náplní jejich práce a proto vlastně nedělali nic, jen když se jich někdo optal kdo jsou  '' já jsem admin'' byla jasná odpověď. Práce se tedy ujali lidé, kteří ani zdánlivě s lankou neměli nic společného, kteří díky bohu, byli schopni dovést něco tak špatně připraveného alespoň k takovému výsledku. Ptáte se proč? Proč náročnou práci admina dělá klouček, který neví o světě? Protože tenhle klouček si nevezme ani symbolickou korunu. Doufám že si organizátoři řekli  '' WORTH'' , nebo se v tom lepším případě poučili. S akcí jsem spokojen nebyl, zároveň bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří se účástnili na zajištění plynulého provozu lanky u všech her.

Vyjádření PZ admina LoL Silistora

Celá akce byla rozdělena na 2 části. Q-D a Playzone. Musím za sebe napsat, že jsem po příjezdu ve čtvrtek večer nemohl popadnout dech - nejenom kvůli prachu, ale hlavně z materiálu, ze kterých měly být "stoly" postaveny. Trubky a dřevotříska tlustá cca 2 cm mi nepřipadaly jako nejlepší vybavení pro Q-D LAN a hlavně pro turnaj pořádaný Playzonem. Nakonec se díky úsilí Playzone party a několika schopných lidí z Q-D povedlo připravit místo pro hráče a sestavy od PZ. LOL Q-D turnaj bohužel začal s cca 3 hodinovým zpožděním, kvůli přípravě celého areálu. Problém nastal v momentě, kdy díky chybné komunikaci neměli Q-D admina pro LOL turnaj. Vše se lehce vyřešilo mou maličkostí a povedlo se nám při účasti šesti týmů tento turnaj odehrát a odstreamovat díky Uzunarimu a jeho týmu. Hlavní sobotní a nedělní turnaj pro LOL začal jak už bylo zvykem s větším zpožděním, ale díky zkušenostem zúčastněných týmů, se nám povedlo základní skupiny odehrát v sobotu tak, aby se playoff mohlo odehrát v neděli, i přes malé HW nedostatky týmů, které se vyřešily PZ erárním vybavením.

Organizátorům bych podotknul, že při takovémto počtu lidí byl počet a kvalita záchodů asi největší fail, na který si stěžovalo na místě nejvíce lidí. Prach a nepořádek bylo úžasné 3D vybavení pro navázání atmosféry pro hráče CS a jejich map de_dust2, avšak pro ostatní hráče a jejich počítače to bylo přímo vražedné.

Menších nedostatků bylo více (zasedací pořádek v sobotu už neexistoval, nedostatek židlí kvůli CS hráčům sedících někdy i na 3 židlích posazených na sobě apod.). Spokojenost a nespokojenost je tak půl na půl. Pro mě hlavní je, že i přes tyto obrovské i malé problémy, se LOL turnaje odehrály. Většina slavných hráčů si užívala fanoušky, fotila se s nimi a rozdávali podpisy a popichovali se mezi sebou navzájem a Xnapyho stream, pro který se udělalo improvizované "LCS" studio s chvíli až skoro 100 diváky na akci, které dokonale strhnul, byl něco neuvěřitelného a dokázal všem, že je to úžasný streamer za jakkýcholiv podmínek. Spokojenost nakonec byla i s některými lidmy z Q-D, kteří pro nás připravili improvizované streamovací studio a lidí z vedení Q-D , kteří přesunuly ceny z nekonané DOTY do Q-D LOL turnaje a tím zvedli jeho úroveň na vysokou a týmy tak krom úžasných pochárů a medajlí dostali i krásné ceny. Tímto všem zúčastněným (týmům, streamerům, lidem z Q-D kteří nám pomáhali a PZ) děkuji a doufám že se s nimi zase někdy setkám, tentokrát za lepších podmínek.

Teď se podíváme na to, co si o dané akci myslí samotní hráči. Zeptali jsme se tří nejlépe umístěných týmů - tedy, jejich kapitánů.

Bhaalspawn (eXtatus) - 3. místo

Už před příjezdem na LAN nám bylo řečeno, že to tam nevypadá zrovna nejlépe. Po příjezdu na LAN mi bylo řečeno, že to tam vypadá hrozně. Po vlastním zhlédnutí okolí jsem se dozvěděl, že to tam vypadá strašlivě. Když jsem viděl, jak lidi hrajou na lešení, kde jsou položené prohlé desky, těšil jsem se, kdy se to zlomí a já se budu škodolibě smát. Další věc, co mě překvapila, že organizátoři sehnali (jestli vůbec) povolení LAN uspořádat. Nikde jsem neviděl žádný požární východ, ventilace žádná, takže dusno jako kráva (až na poslední den, kdy se hrálo ráno + tam bylo méně lidí). Zakopávání o lešení, teda stoly bylo na denním pořádku a celkově to byla hodně příjemná zkušenost a rozhodně se těším na další LAN pořádanou těmito lidmi.

Herdyn (eSuba) - 2. místo

V dojmech především dominovalo nadšení z poznávání nových členů týmu osobně. S touto novou sestavou jsme totiž na offline akci hráli poprvé. Co se týče samotné offline akce mi tolik zmiňované prostředí nějak moc nevadilo. Počítače už pro nás byly zařízené, takže jsem se musel bát jen o jednotlivé periferie a dokud bylo kde sedět, bylo mi to celkem jedno. Proč? Asi to bude tím, že se u nás zrovna přestavuje kuchyň a koupelna zároveň, a já musím na záchod lézt oknem, splachovat kýblem a k ledničce chodit na balkón. Co se záchodů týče tak mi ty normální v budově taky chyběly, ale objevil jsem nejspíš novinku od Johnny servisu - nějakou mobilní koupelnu s umyvadlem, sprchou, splachovacím záchodem a i se zásuvkou, takže za to jsem organizátorům vděčný, protože kdyby objednali jen ty regulérní budky, tak to bych si už spíš zašel do supermarketu a koupil si Pampers. Věc, co mi podstatně vadila, bylo neustálé komplikace v harmonogramu, kde jsme do večera nevěděli, jestli budem muset na místě přespat, nebo ne. S tím to nakonec ale relativně dobře dopadlo. Dále jsme opět nedostali ceny na místě, což by samo o sobě nebyl problém, ale navíc jsme nevěděli, co přesně dostanem, takže jsem nemohl měnit s těma, co vyhráli 3. místo, protože jsem jim ani nemohl říci, za kolik budou moct tu mou cenu střelit. Věřím ale tomu, že to byla chyba na straně sponzora, co měl ceny dodat, a ne organizátorů PZ, kteří skutečně dělali co mohli, aby všechno proběhlo s co nejméně problémy, dokonce sháněli periferie pro ty homolky, kteří si je nevzali/zapomněli. K závěru je mi ještě líto, že jsem nemohl zachránit čumák jediné estetické okrase této akce, Thrallovi. Chudáka dvoumetrového panáka statného orka stavěli všude možně, aby byl nejlépe vidět, až ho postavili doprostřed území, mezi sedící diváky a HAL3000 počítače. Když jsem ho šel obejmout, abych ho mírně posunul zády před sedícího Johnnyho obličej ( dat ass ), tak jsem zjistil, že je asi z toho prachu všude hodně vratký. Měl jsem nějaké odpovědné osobě říct, že figura nemá absolutně žádnou rovnováhu a že jakmile do toho někdo trochu víc drbne, tak se rozhoupne a upadne. Ještě toho dne večer se garáží rozlehla obrovská rána. Náš hrdina padl.

Od Benched Gaming se nám bohužel nepodařilo sehnat žádné vyjádření, až se povede, doplníme jej přímo sem.

Ještě by vás mohlo zajímat vyjádření Jumpa - dlouhodobého hlavního admina StarCraftu na playzone, pořadatele LanCraftů a také trenéra StarCraft sekce eSuby. Napsal opravdu vyčerpávající blog, kde prošel celou akci od začátku až do konce. Některé části jsou opravdu drsné, třeba ta se spaním. Blog najdete zde

No, co víc k tomu dodat? Asi nic, chceme jen poděkovat všem hráčům, že měli tak pevné nervy, organizátorům ze strany playzone, že celou akci vydrželi a alespoň v rámci mezí usměrnili a také Nevadovi, který nám poskytl tyto fotografie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama