První týden LEC přinesl rekordní sledovanost, z českých hráčů se dařilo Humanoidovi
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek První týden LEC přinesl rekordní sledovanost, z českých hráčů se dařilo Humanoidovi

První týden LEC přinesl rekordní sledovanost, z českých hráčů se dařilo Humanoidovi

Reibl

Reibl

16. 1. 2024 12:22

LEC je opět ve formě. Příchod nové organizace a obří rivalita mezi národy vystřelila sledovanost do nebes. Českým hráčům se zatím moc nedařilo.

Reklama

Přepracovaný Summoner's Rift, změněné předměty, nové studio a nové týmy. Úvod zimního splitu LEC provázel odůvodněný hype. Toho nejlépe využili SK Gaming, kteří si poradili s Rogue a zejména MAD Lions KOI a Fnatic. Hvězdami byli zejména Nisqy a Irrelevant. Oba solo laneři předváděli celý víkend špičkové výkony.

Dvě výhry Humanoida za Fnatic patří k nejlepšímu výkonu Čechů. Jackies s Patrikem sice měli za Giantx raketový start proti Carzzyho Vitality, další výhry nepřidali. Hůře je na tom už jen zmíněný Carzzy, jehož Vitality se opět trápí a jsou bez výhry.

Jackies zářil hned v prvním zápase, český midař zvrátil hru proti Vitality
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games

Jackies zářil hned v prvním zápase, český midař zvrátil hru proti Vitality

Sázka na českého talenta se vyplatila. Jackies hned v první hře proti Vitality ukázal, proč si zaslouží místo v nejvyšší…

14. 1. 2024 14:00

Skóre 0:3 sdílí dvě francouzské organizace. Karmine Corp ale hráli proti silným soupeřům a jejich zápasy zkrátka baví. Vyrovnané duely dávají naději, že se KC probudí a připíšou si pár výher proti slabším celkům.

Překvapením jsou také MAD Lions KOI. Španělský celek padl jen proti prvním SK Gaming, jinak ale tým postavený okolo Elyoyi a nováčků podává výkony nad očekávání.

Veteráni z Heretics si zašili katastrofální start prodi MDK. Jejich prohra zaváněla perfektní hrou ve prospěch soupeře. Perkz a jeho parta ovšem v dalších dnech smetla Rogue a Giantx.

Rekordní sledovanost

Díky co-streamům a přítomnosti španělských KOI (nyní součástí MAD Lions) a francouzských Karmine Corp lámalo LEC jeden rekord ve sledovanosti za druhým. V jeden moment první víkend zimního splitu sledovalo přes 740 tisíc diváků. Ligu v tu chvíli naladilo více lidí než třeba obě finále z roku 2022.

Oproti loňskému zimnímu splitu narostla sledovanost prvního týdne o 33,5 % z 467 tisíc na 741 tisíc diváků. Průměrná sledovanost vzrostla z necelých 300 tisíc na 407 tisíc diváků.


Kompletní výsledky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama