PROUDY 2013
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek PROUDY 2013

PROUDY 2013

David Růžička

David Růžička

23. 9. 2013 10:29

Festival nové generace již podruhé zahájí akademický rok v Praze a máme se na co těšit.

Reklama
Festival PROUDY 2013 již podruhé otevře bránu do světa hudby a multimédií v pátek 27. září 2013 a uvítá nejen studenty v novém školním roce, tentokrát na Výstavišti v pražských Holešovicích. Propojí hudební program s interaktivní multimediální a technologickou zónou pro návštěvníky (PROUDY Music & Interactive). A na co se tedy můžete těšit? 

V interaktivní zóně se představí nejrychlejší české formule, originální roboti a unikátní holografická projekce. Návštěvníci se navíc budou moci vyřádit ve velké herní zóně a „parku“ plném technologií. Chybět nebudou ani nejlepší české start-upy v oblasti multimédií a IT a mnoho dalších zajímavých a hlavně zábavných technologických novinek. Součástí

PROUDY Interactive

bude i HR zóna.

„Tam budou mladé talenty do svých týmů hledat například Samsung nebo O2“

, popisuje dění Markéta Pfleger, HR guru a patronka festivalu.

Stejně jako program multimediální a technologický nezklame určitě ani program hudební na hlavní stagi

PROUDY Music 2013

. Objeví se tam taková jména jako Tata Bojs, Monkey Business, Vladimir 518, Bushwacka, LUS3, Sundrive a další.

Akce se koná pod záštitou primátora hl. m. Prahy a rektorů ČZU, ČVUT, VŠE, VŠCHT. Hlavními partnery festivalu PROUDY jsou společnosti Samsung a O2, z řad médií potom Evropa 2 a MTV. Organizátorem akce je občanské sdružení Proudy Digital.

Více informací naleznete

na

www.proudy.orgFacebooková stránka akce

na 

https://www.facebook.com/events/640484115969845/

Lístky na akci je možné zakoupit již nyní na serveru Ticketpro a nebo se zúčastnit naší soutěže o 20 volných vstupenek!

Na závěr jsme si pro vás připravili rozhovor se spoluzakladatelem festivalu

Tomášem Gavlasem

, který vám představí koncept akce:

 Kdy a jak vznikla myšlenka pořádat festival Proudy?

Tady si pomůžu citací Mira Bartáka, patrona našeho festivalu. Nápad vytvořit hudebně-interaktivní festival jsme dostali koncem roku 2011 za větrného dne na kolejích na Chodově.

"Tak to bylo tak... nevlídné počasí. Od jihozápadu foukal nepříjemný vítr. Stojíme na kolejích Chodov. Vysoký Tomáš, aktivní Ondra a postarší Miro. Kluky napadlo, což takhle udělat studentský festival jako start do nového školního roku. A já na to, pojďme udělat festival technologií, dnes je to fenomén na všech úrovních a nikdo to nedělá. Tak jsme řekli, jojo, dobrej nápad. A šli jsme si po svých. Jedno z mnoha setkání, kdy slova vítr rychle odfouká. Ale kluci přišli se super názvem PROUDY. A pak i s festivalem. A po roce to vypadá ještě mnohem líp..."  Jaké jsou vaše plány na budoucí rozvoj konceptu Proudů?

Možností a nápadů je strašně moc, letos se PROUDY dělí na dvě akce, na PROUDY ACADEMY (odborná konference) a PROUDY MUSIC & INTERACTIVE (open air s hudebním a interaktivním obsahem). Chceme stále přinášet návštěvníkům nové technologie a skvělou hudbu, jsou to podle nás dva světy, které mohou žít v synergii a přinést mladým lidem nový zážitek festivalové zábavy. Rádi bychom se příští rok stali nejvýznamějším hudebně-interaktivním festivalem ve střední Evropě a pokud budeme mít dostatek energie tak plánujeme PROUDY udělat i v Bratislavě. V tuto chvíli se ale nejvíce soustředíme na tento pátek, kdy nás čekají PROUDY 2013.

 Na co se na letošních Proudech nejvíce těšíš?

Nejvíc se těšíme asi na nový areál, který kombinuje výhody open air plochy a dvou krytých pavilonů. Pojme až 25.000 návštěvníků a afterparty bude probíhat až do rána. Hudebně se těším na trio Tata Bojs, Monkey Business a VLADIMIRA 518 a z technologií technologicky na oficiální představení Samsung Note 3 a Gear. Více informací najdete na www.proudy.org.

 Kdybys měl pro návštěvníky srovnat loňský ročník festivalu s tím plánovaným letošním, co jsou ty největší změny?

Letos se měníme ze studentského festivalu na kolejích na festival pro všechny mladé lidi v Praze, které baví hudba, technologie a chtějí velkolepě zahájit nový školní rok. Papírově se nám zdvojnásobil rozpočet, snažíme se festival zvětšovat a přinášet lepší servis a zážitky pro návštěvníka. Mimojiné celá multimediální zóna „INTERACTIVE“ má letos více jak 30 prezentujících subjektů a zaplňuje plochu přes 1500m2.

 Počítá se na Proudech do budoucna i s hrami jako formou interaktivní zábavy? A pokud ano, půjde spíše o věci typu virtuální realita, nebo se dočkáme i nějaké klasičtější formy?

ANO, dokonce pochybuju, že bude existovat budoucnost bez hráčů. Žijeme v době, kdy gamifikace prostupuje i do našich každodenních životů. Vznikají nejrůznější hry na bázi geolokace a augmentované reality (Ingress), nové technologie, které v budoucnosti velmi pravděpodobně umožní „zhernění“ reality, jako jsou Google Glass, bezkontaktní čipy (NFC), virtuální realita (Oculus VR) a 3D senzory (Leap Motion).

Dokonce jsem se nedávno od kamaráda dozvěděl o mobilní aplikaci na řízení rodiny, kde jsou její členové zaregistrováni a plnění jednotlivých tasků v domácnosti se díky systému bodování, rankům a achievmentům stává zábavou. Takováhle apka najednou dělá z vynášení odpadků, luxování a odškrtávání nákupního seznamu real-time hru.

Všchny nové herní platformy, ale i ty klasické, si samozřejmě zaslouží velkou samostatnou zónu v rámci festivalu. Bereme to jako výzvu pro příští rok a doufáme, že tam nebude chybět ani prezentace komunity tryhard.cz.

 A jak jsi na tom s hrami ty sám? Hraješ vůbec, a pokud ano, co?

Rád vzpomínám na období deset let zpět, kdy jsme se s aragedem proháněli v de_dust2. Teď už je na hry času méně, ale průběžně hraji Counter Strike: Global Offensive. Z posledních her sem si užil třeba Far Cry 3 a na XBOXU mě pořád čeká DEAD SPACE 3. Hry obecně jsou skvělou přípravou do dospělosti, hráč se musí naučit dobrým taktikám a spolupracovat v týmu anebo ho sám řídit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama