Připomeňme si Regionální finále
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Připomeňme si Regionální finále

Připomeňme si Regionální finále

David Růžička

David Růžička

3. 10. 2012 13:32

Už zítra začíná největší turnaj v historii E-Sportu, finále sezóny 2 v League of Legends. Pojďme si proto připomenout Regionální finále.

Reklama
Regionální finále pro severní Ameriku

Za severní Ameriku se kvalifikovali všechny tři nejdéle fungující League of Legends teamy a to: Team SoloMid, Dignitas a Counter Logic Gaming. Mnoho hvězdných hráčů z těchto týmů – jako Reginald, Dyrus, Scarra a HotshotGG – hrajou League of Legends už od bety. Domovské stránky těchto týmů pomáhaly vystavět LoL komunitu na celém světě. Amerika není v tomto finále pokládaná za favorita, ale je možné, že domácí zázemí a davy věrných fanoušků vyburcují tyto týmy k vítězství a zisku titulu Season 2 Wolrd Championa.

Regionální finále pro Evropu

Evropa je domovem světových šampionů z první sezóny, týmu Fnatic. A i když tito se těsně nevešli do světového finále (prohráli zápas o postup proti CLG.eu), patří evropské celky mezi favority. Evropa má nejaktivnější turnajovou scénu a největší zastoupení vysoce kvalitních týmů, proto jsou kvalifikované celky jako Moscow Five, Counter Logic Gaming.eu a SK Gaming kandidáti na nejvyšší příčky. Narozdíl od severo-Amerických týmů, evropské celky jsou součástí dlouho fungujících herních organizací. Jestli jim tyto zkušenosti a týmové zázemí pomůžou v boji o titul šampióna sezóny 2 zůstává otázkou.

Regionální finále pro Koreu

To, že korejci budou patřit k horkým favoritům na šampiona sezóny 2 asi nikoho nepřekvapí. Jedná se o národ, pro který je elektronický sport stejně přirozený jako ten reálný. I přes to, že League of Legends se v Koreji pořádně objevilo až v Prosinci 2011, se současné korejské týmy můžou bez problémů měřit s celky které LoL hrají mnohem déle. Nespočet gaming housů, dedikovaný televizní kanál a dvě profesionální ligy zajistili přízeň korejských fanoušků pro naše dva kvalifikované celky: Azubu Frost a Najin Sword.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama