Přehled přestupů a soupisek před začátkem letního splitu LEC
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Přehled přestupů a soupisek před začátkem letního splitu LEC

Přehled přestupů a soupisek před začátkem letního splitu LEC

Maarty

Maarty

11. 6. 2023 09:07

Nejvyšší evropská liga se vrací příští týden v sobotu 17. června. V tomto článku se podíváme na jednotlivé přestupy a změny, které se udály na poli Evropy po konci jarního splitu a během MSI.

Reklama

Tým Heretics

Po skončení na devátém místě na konci jarního splitu bylo jisté, že španělský tým musí udělat změny. Jako první se do hledáčku dostal topař Evi, jehož výkon se často dal označit jako průměrný a spekulovalo se o jeho návratu do japonského týmu DetonationN FocusMe, ve kterém strávil významnou část své kariéry. Změna ale nakonec přišla z druhé strany riftu, Flakked nahrazuje střelce Jackspetktra. V týmu Heretics se tak znovu setkávají dva bývalí hráči z týmu G2. Kromě ADC se mění také mid. Vetheo, který byl v týmu XL poslán na lavičku, dostal možnost opět hrát a nahradit korejského hráče Ruby.

XL

Nejslabší tým ligy prošel během jarního splitu těžkým obdobím. Přes téměř pravidelné a nečekané změny v soupisce během průběhu splitu tým dokázal ukořistit jen dvě vítězství. Xerxe tak odchází do španělské ligy a za něj přichází korejský jungler Peach, kterého fanoušci evropské ligy mohou znát z EMEA Masters. V tomto turnaji skončil na solidním druhém místě. Abbedagge už stoprocentně nastoupí jako hlavní a jediný midař pro XL.

FNC x KOI

Tyto týmy si v období mezi jarním a letním splitem připsaly asi nejzajímavější a nejdůležitější změny. Po Rekklesově oznámení, ve kterém oznámil, že se rozhodl přestoupit na roli supporta, musel tým automaticky najít nové ADC. A to se podařilo, příšel korejský talent Noah. Ten podle některých zmínek dominuje v už probíhajících trénincích.

Support Advienne si nepřipsal dobrý vstup do ligy a náhrada za něj nedala dlouho čekat. Týmy Fnatic a KOI tedy přišli s výměnou. Trymbi přestoupil do Fnatic, zatímco Advienne díky tomu našel nový domov v KOI. Přesto tento mladý support nemá důvod k radosti a stále bude muset dokázat, co v něm je. Nebyl totiž první ani druhou volbou.

Top 6 týmů se rozhodlo zachovat svou soupisku z minulého splitu, zatímco organizace ve spodu tabulky obměnili alespoň jednoho hráče. Otázkou zůstává, jestli týmy jako XL a Heretics dokáží v posledním splitu této sezóny najít svou identitu a umístit se alespoň na lepší příčku. Fnatic se už minulý split dostali do playoffs a málem porazili i MAD Lions, kteří nakonec vyhráli celé jaro. Uvidíme, jestli se s novou botlinkou dokáží dostat až na světový šampionát. LEC začíná 17. června od 18:00 hodin.

TýmTOPJungleMIDBOTSupport
AstralisFinn113LIDERKobbeJeongHoon
ExcelOdoamnePeachAbbedaggePatrikLIMIT
FnaticOscarininRazorkHumanoidNoahTrymbi
G2 esportsBrokenBladeYikeCapsHans SamaMikyx
KOISzygendaMalrangLarssenCompAdvienne
MAD LionsChasyElyoyaNisqyCarzzyHylissang
SK GamingIrrelevantMarkoonSertussExakickDoss
Team BDSAdamSheonucCrownieLabrov
Team HereticsEviJankosVetheoFlakkedMersa
Team VitalityPhotonBoPerkzUpsetKaiser
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama