Představení účastníků MSI: T1
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Představení účastníků MSI: T1

Představení účastníků MSI: T1

Nicolas

Nicolas

26. 4. 2022 13:00

Představení prvního kvalifikovaného týmu MSI 2022 - jihokorejských T1

Reklama

Začátkem příštího měsíce, 10. května, začíná Mid-Season Invitational 2022, tedy druhý nejprestižnější turnaj, na který se můžete jako hráč League of Legends kvalifikovat. Narozdíl od Světového šampionátu je však systém MSI nastavený tak, že každý region zde bude reprezentovart pouze jediný tým – výherce jarního splitu své domácí ligy. 

Vzhledem k tomu, že se na turnaj kvalifikuje celkem 11 týmů, rozhodli jsme se Vám postupně dané sestavy představit, zmínit některé drobné zajímavosti, případně dát tip, jakého hráče z daného rosteru sledovat nejvíce. Dnes se vrhneme na vůbec první kvalifikovaný tým – jihokorejské zástupce T1.

T1

T1 jsou celkem, který si už žádné další jméno ve světě dělat nepotřebuje – turnaj, na který přijíždí, vyhráli už dvakrát a stáli u zrodu tohoto šampionátu (v roce 2015). Minulý rok zazářili také na nejvyšší světové úrovni, kdy se ve Worlds dostali až do semifinále, v těsné sérii pak prohráli proti Damwon KIA. Od té doby však žádná další porážka nepřišla – a to myslíme doslovně. 18-0, tedy absolutně bezchybný split jejich domácí ligy, to je statistika, která obletěla celý svět esportu a rozohnila diskusi o tom, zda se jednalo o výkon čistě na “území” LCK, nebo budou podobně úspěšní také na mezinárodní úrovni.

Představení účastníků MSI: T1

Faker a jeho čtyři mladí svěřenci projeli jako nůž máslem až do finále LCK, kde poměrem 3:1 porazili své hlavní rivaly Gen.G. To bylo navíc v době, kdy většina týmu byla nakažená COVID19 a ani tak nehráli ve své stoprocentní formě.

Slabiny T1

U celku, který neprohrál během dosavadního roku žádnou sérii, se těžce hledají chyby. Je ale evidentní, že T1 mohou krvácet – tým Gen.G nám to ukázal ve výše zmíněném finále, kde konstantně ve všech čtyřech zápasech T1 ztráceli na všechny hlavní objectivy hry. Žádný z jihokorejských celků, proti kterým T1 letos hráli, nedával prioritu na botlinku T1, což je zásadní chyba, na kterou poukázali také komentátoři Atlus a Valdes. Botlinka je totiž nejmocnější zbraní, jakou T1 ve svém repertoáru mají. Jakmile přejde 20. minuta zápasu, Gumayusi a Keria se utrhnou z řetězu a likvidují vše, co se jim postaví do cesty. Pokud mezinárodní týmy na MSI 2022 chtějí nad T1 zvítězit, musí přijít výrazně větší agrese ze strany junglera a midlanera právě na tuto část mapy.

Hráč, kterého sledovat

Ačkoliv máme nutkání sem vložit legendu a ikonu LoL Fakera, který tři dny před startem turnaje oslaví 26. narozeniny, bylo by od nás doslova slepé, kdybychom přehlíželi perfektní herní výkony mladičkého marksmana, který ve své lize nenachází rovného soupeře. Navíc je s “Nezabitelným králem démonů” spojen pokrevním poutem. Část pomyslného démona tak v sobě má i Gumayusi, který má v oblibě hard-carry šampiony, jako je Aphelios, Jinx, nebo třeba Caitlyn.

Představení účastníků MSI: T1

Narozdíl od jeho kolegů, jako jsou Ghost, nebo Deokdam, má také vynikající pozicování a prakticky není možné ho během teamfightu dostihnout. Statisticky přežívá teamfighty v největších procentech ze všech svých spoluhráčů a pokud máte sen, stát se bohem ADC role, sledování Gumayusiho je ta správná volba.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama