Představení týmů na Worlds - Korea
i Zdroj: LCK, Flickr
eSport League of Legends Článek Představení týmů na Worlds - Korea

Představení týmů na Worlds - Korea

Reibl

Reibl

1. 10. 2023 13:13

Dlouhodobě nejsilnější region s řadou hvězdných jmen a několika tituly šampionů Worlds. Korea míří na domácí turnaj jako jeden ze dvou favoritů. Dokáže Faker přidat do své vitríny zřejmě poslední Summoner's Cup?

Reklama

Poslední mezinárodní turnaje v Koreji nedopadly pro tamní celky vůbec dobře. Na MSI v roce 2022 T1 padli proti čínským RNG a v roce 2018 si korejské týmy připsaly jen dvě čtvrtfinálové účasti, v obou případech prohry. Hlad po úspěchu na domácím hřišti bude znát, ostatně vzhledem k počtu triumfů je čekání na vítězství před korejským publikem až příliš dlouhé.

Jako korejská jednička nastoupí do turnaje soupiska Gen.G. Mistři jarního a letního splitu LCK si už několikrát poradili s hlavním sokem, legendárními T1. Jenže na Čínu byli i Gen.G krátcí, alespoň v létě v Londýně. Éra Gen.G v rámci mezinárodních turnajů skončila právě v roce 2018, kdy celek překvapivě obsadil poslední místo v základních skupinách. Šlo o nejhorší výkon korejského týmu v té době. Od tohoto neúspěchu šel tým postupně nahoru. Čtvrtfinále na Worlds 2020, semifinále o rok později i v loni. Nyní Gen.G přicházejí v historicky nejsilnější formě a míří na nejvyšší metu, vyhrát Worlds.

První Worlds v Koreji pro Fakera. Těžko tomuto tvrzení uvěřit, Faker si totiž vybral slabší sezóny právě v letech 2014 a 2018, kdy šampionát zamířil do jeho rodné země. Bylo by velmi poetické, kdyby nejslavnější hráč LoLka oslavil dost možná svůj poslední titul právě zde. Faker sice na vojenskou docházku nemusí po nedávné výhře na Asijských hrách, jeho zdravotní stav se ale zhoršil.

Několik týdnů strávených mimo LoL Park, kde se hraje LCK znamenalo obří trápení T1. Ti nemají za svého midaře dobrou náhradu. Navíc je Fakerovi už 27 let a řadí se k jedněm z nejstarších hráčů na turnaji. Formu sice stále má, ale T1 před začátkem turnaje nelze považovat za favority. Zejména jejich finálové duely totiž v posledních letech končí velmi smutně.

Are you excited? My doufáme, že ne. KT Rolster sice nabízí kvalitní soupisku. Support Lehends od dob hraní za Griffin přináší jeden kreativní pick za druhým a Bdd patří mezi korejskou elitu, jenže prosadit se ve světě, kde žije Faker, Chovy nebo ShowMaker není jednoduché. KT Rolster hrají trochu druhé housle. Ostatně 10 her v rámci dvou Bo5 sérií proti T1 mluví za své. Jednoznačně třetí seed, který by mohl být blízko lepším týmům, ale na špičku znatelně ztrácí.

Na závěr zde máme Dplus KIA. Přejmenovaní Damwon mají pro letošek posilu v podobě loňského šampiona Defta. V domácí lize to ovšem moc úspěchů nepřineslo. Damwon poslední roky nemůže nalézt ono kouzlo, které tým provázelo v letech 2020 a 2021. Čtvrtá a pátá místa v lize budiž důkazem. Opět platí, že tým v lepších chvílích a při dobrém losu může dosáhnout i na semifinále, víc by ale fanoušci ShowMakera neměli čekat. Pozice outsidera je jasná, tudíž další titul pro Defta? Tentokrát spíš ne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama