Představení týmů na Worlds - Čína
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Představení týmů na Worlds - Čína

Představení týmů na Worlds - Čína

Reibl

Reibl

21. 9. 2023 15:10

Jeden z favoritů turnaje a v posledních měsících zřejmě nejsilnější region známý svojí agresí. Čínská LPL posílá na Worlds čtyři celky, které budou chtít napravit loňské výkony. Dojde k historicky prvnímu Grand Slamu v rámci League of Legneds?

Reklama

Čína v závěru loňských Worlds vyhořela. Top Esports se nedostali ze skupin, RNG dostali 3:0 od T1, EDG zase 3:2 od DRX a nejdál to dotáhli JDG, kteří padli v semifinále proti T1 v poměru 3:1. Pouze jedno semifinále a deklasování od Koreje lze považovat vzhledem k minulým úspěchům LPL jako zklamání. V roce 2021 totiž EDG vyhráli Worlds a jen pár měsíců před loňským šampionátem RNG slavili titul na MSI. I proto jsou letošní očekávání nemalá.

Pod největším tlakem je první seed regionu. JD Gaming vyhráli jarní split, MSI a letní split. To znamená, že má tým na dosah Grand Slam. Jde o označení, kdy celek vyhraje všechny turnaje, kterých se zúčastní, v rámci jednoho roku. Pro letošek už zbývá jen poslední výzva, totiž Worlds.

JDG mají osud ve svých rukách. Po loňském fiasku celek změnil midaře a adc. Místo Yagaa a Hope přišel výrazný upgrade v podobě Knighta a Rulera. Kanavi je navíc ve formě a výsledky z LPL i MSI mluví za své. Cílem JDG nebude dotáhnout to do finále, ale celý turnaj vyhrát a završit tak prakticky dokonalou sezónu.

Nejslabší východní celek, tak se mluvilo o BLG na letošním MSI. Jenže opak byl pravdou. Bilibili Gaming si poradili v lower bracketu s oběma korejskými týmy i tím nejlepším, co do Londýna vyslaly západní ligy. BLG navíc v základní části letního splitu obsadili první místo s jedinou porážkou od JDG. Těžko tedy pochybovat o kvalitách této soupisky. Otázka spíš je, zda si BLG v přímém souboji konečně došlápnou na JDG.

Třetí seed vybojovali LNG Esports, kde najdeme hned několik známých hráčů. Jména jako GALA, Tarzan nebo Scout rezonují v uších i u fanoušků v Evropě a Americe. LNG si navíc v playoffs letního splitu poradili s BLG a hráli vyrovnanou sérii s JDG. Půjde tedy o obávaného soupeře.

Na závěr zde máme Weibo Gaming. Pokud vám jméno klubu nic moc neříká, jde o přejmenované Suning, finalisty Worlds 2020. V soupisce najdeme topaře TheShy nebo známého midlanera Xiaohu. WBG neměli cestu na Worlds vůbec jednoduchou a po nepříliš vydařeném playoffs se musel celek probojovat na turnaj skrze regionální kvalifikaci. Po výhře nad Top Esports a EDG si tým právem zasloužil účast. Weibo papírově vypadá jako nejslabší tým Číny, avšak něco podobného jsme minulý rok říkali o DRX u Koreje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama