Power Rankings - Duben
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Power Rankings - Duben

Power Rankings - Duben

David Růžička

David Růžička

30. 3. 2012 12:42

Přinášíme vám Dubnové power rankings pro týmy z česko-slovenské League of Legends scény.

Reklama

CZ/SK Scena TOP10 – Duben

Únor byl retrospektivně celkem plochý, pokud máme brát kompetetivní hraní u nás. Většině domácích turnajů jasně dominovaly celky z první pětice našeho top10, s tím že s velkým odstupem následovaly další týmy. Březen byl také měsíce pugů (pickup group – mix) a to naráží na jeden z hlavních problémů který brání vzestupu nových týmů u nás, lidi preferují styl hraní soloQ před stálou týmovou sestavou.

 

1. Gateway Entertainment (+3)Kitty Killers od minule změnili více než jméno, dobré výsledky v nové sezóně nejprestižnějšího českého turnaje Go4LoL a první místo v jeho bodování je vyneslo na příčku nejvyšší. Kitty Killers jsou tak prvním týmem v celkovém bodování a odnesou si nejvíce cen. Za celý měsíc se jim podařilo porazit všechny ostatní týmy z našeho top 5 a jejich úsilí přineslo své ovoce v podobě sponzoringu společností Gateway Entertainment. Stálá sestava, aktivita a dobré výsledky je zaslouženě vynesly na první příčku v naších power rankings.

2. Buzici v Muzici (0)Buzici se nám za celý měsíc nepohnuli. Poměrně úspěšný start v nové sezóně Go4LoL, kdy sesbírali v prvním a druhém turnaji 2. respektive 1. místo, vystřídalo období nízké aktivity a průměrných výsledků. Naštěstí ke konci měsíce se Buzici vzchopili a vyhráli měsíční finále, kde porazili své dva největší rivaly a to týmy GwE a INSENIA a uhájili si tak druhé místo v našich power rankings.

3. INSENIA (0)www.insenia.orgINSENIA se od minule taky nepohnula, začátek měsíce se jim příliš nepovedl, sbírali sice pravidelně první místa v Playzone Nightcupech, ale zde hodně upadla konkurence, takže z hlediska našich rankings už nejsou tak směrodatné. Naopak v Go4LoL se jim příliš nedařilo, zlom však proběhl někdy v druhé půlce Března, kdy sesbírali několik bodovaných příček, včetně té nejvyšší a ještě se jim podařilo vyhrát showmatch proti myRevenge. Nakonec tak končí na zaslouženém 3. místě.

4. eSuba (-3)www.esuba.czeSuba byla sesazena po 3 měsících z první příčky, zda-li k tomu mělo dojít už dříve, o tom můžeme polemizovat. Faktem však je, že v poslední době se jim příliš nedaří a malá teamová aktivita se projevuje na jejich výkonech. eSuba sice zvítězila v české EMS kvalifikaci (tu slovenskou vyhrál tým GwE), ale v dalších turnajích doslova propadli. To se projevilo i tím, že se jim nepodařilo kvalifikovat do měsíčního finále Go4LoL. Rozhodně tu však nechceme eSubu odepisovat, jejich týmový potenciál je stále veliký a pokud začnou zase aktivněji hrát, je dost možné, že je na tu první příčku hodně rychle vrátíme.

5. myRevenge (0)www.myrevenge.netmyRevenge se v poslední době potýkají s problémy skládat úspěšně stálou pětici a tak se uchylují k možnostem hostování, které jim přináší střídavé úspěchy a neúspěchy. V turnajovém hraní měli tento měsíc smůlu na INSENII, která je prakticky pokaždé vyřadila. Největší úspěch zaznamenali ve třetím týdenním turnaji Go4LoL, který se jim podařilo vyhrát a nemalou zásluhu na tom měl hostující hráč myR Johnny (ač by tomu mohl jeho nick napovídat, Johnny ve skutečnosti nepatří do základní sestavy týmu myR).

6. LetsTroll (+3) – www.facebook.com/LetsTrollStream?sk=wallLetsTroll v poslední době prošli poměrně dramatickýma změnama v sestavě, kterou opustilo několik hráčů z původního starého jádra. Jak tyto změny ovlivní podávané výkony do budoucna zůstává otázkou, tento měsíc se však LetsTrollům povedl. Slušnými výsledky se kvalifikovali do měsíčního finále a nasbírali nějaké ty ceny a bodíky do celkového hodnocení. V PZ Nightcupech se jim také dařilo a proto končí na sympatickém 6. místě, o 3 příčky výše než minule.

7. nEophyte (0)www.neophyte.cznEophyte v poslední době moc vidět nebylo, ale z tajných zdrojů víme, že tvrdě trénují. I když je v české go4lol sérii příliš vidět nebylo, v PZ Nightcupech a v evropském go4lol hráli velice slušně. Bohužel nám tu chybí to srovnání s českou špičkou, každopádně 7. místo by jejich současné formě mělo odpovídat.

8. Honeybadgers (+2)Minule jsme je tu mohli vidět pod jménem Freak Gaming, tento asi nejmladší tým si udržuje formu i nadále a uhrává sympatické výsledky. Když k tomu přidáme vysokou aktivitu a poměrně pevné hráčské jádro, máme tu černého koně pro všechny budoucí turnaje. Nyní jim však patří 8. příčka.

9. Cracked Gaming (new)www.cracked-gamers.netCrackedi se nám vloudili do top10, ani ne tak kvůli výsledkům, jako spíše díky své schopnosti vynořit se odnikud a porazit favorizované týmy. Za poslední měsíc se jim podařilo získat například skalp eSuby, nebo Buziků. S crackedy je to ale těžké, protože nepodávají soustavné výsledky a jsou schopni prohrát proti papírově mnohem slabšímu soupeři. S malým otazníkem tedy končí devátí.

10. Kacenky (new)Na desáté místo si dáme malou loterii, nově založený tým Kačenky (pojmenovaný patrně dle kapitána Duckiho) má určitě veliký potenciál. Zatím jsme je mohli vidět hlavně na Playzone, kde se jim daří uhrávat slušné výsledky. Jak to s nimi bude dál uvidíme zase za měsíc, tentokráte uzavírají naše power rankings.

Top ten nám tentokráte opouštějí dva celky a to EpixSaxGuy, které za celý měsíc prakticky nebylo vidět a tým Premium Gaming, který sice trochu vidět bylo, ale výsledky neodpovídaly tomu, co by měl top tým vykazovat. Vzhledem k tomu kolik proběhlo v uplynulém měsíci změn, ať už v sestavách nebo týmech samotných, profitovaly z toho především celky, které byly aktivní a udržely si stálou hráčskou základnu.

Naše rankings vznikají na základě interního bodovacího systému, kde největší váhu nesou následující faktory: 1. turnajové výsledky (největší váhu nese česko-slovenské go4lol), 2. aktivita, 3. stálost hráčského kádru, 4. vzájemné výsledky. Pokud máte pocit, že váš tým není v našem top 10 neprávem, ujistěte se prosím nejdříve, že jde o aktuální tým a ne mix který se občas sejde na turnaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama