Jackiese a Patrika čeká těžký duel v LEC, Humanoid a Carzzy vyzvou oponenty v pondělí
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Jackiese a Patrika čeká těžký duel v LEC, Humanoid a Carzzy vyzvou oponenty v pondělí

Jackiese a Patrika čeká těžký duel v LEC, Humanoid a Carzzy vyzvou oponenty v pondělí

Reibl

Reibl

10. 2. 2024 14:49

Všichni čtyři čeští hráči se musí probojovat spodní částí pavouka. Jistotu postupu do Bo5 sérií nemá žádný z nich. LEC playoffs jde do druhé poloviny.

Reklama

Playoffs LEC tento víkend čekají zejména vyřazovací duely. Rozvrh je lehce matoucí, proto se na něj podíváme trochu podrobněji. V sobotu se odehrají dva Bo3 duely, konkrétně Heretics vyzvou SK Gaming a následně Giantx nastoupí proti MAD Lions KOI. Vítězové z těchto duelů v pondělí odehrají zápasy proti Fnatic a Vitality. V neděli nás čeká Bo5 série mezi G2 a BDS o přímý postup do finále zimního splitu.

Češi v lower bracketu

Ve spodní části pavouka najdeme všechny české hráče. Nejtěžší cesta čeká na Jackiese a Patrika. Jejich Giantx se musí nejprve probojovat přes MAD Lions KOI. Španělská organizace předvedla proti Fnatic velmi dobrý výkon a očekává se, že si i s dvojící českých hráčů poradí. Ty tak musíme papírově stavět do role outsidera. Důležité bude sledovat zejména Jackiese, který představoval pomyslný “X faktor” ve výhrách Giantx. Právě český midař tak může největší měrou přispět k jinak překvapivé výhře.

Na vítěze tohoto duelu už čekají Vitality. Ti sice smetli SK Gaming, ale na BDS už byli krátcí. Forma celku je relativně kolísavá. Carzzy tak účast v Bo5 části nemá zcela jistou.

V druhé části spodního pavouka jsou jasným favoritem Fnatic. Organizace se většinu posledních let trápila v úvodu sezóny. Letos ale forma celku vypadá slušně a v delších sériích by si Humanoid měl s lepším z dvojice Heretics a SK Gaming poradit.

BDS vs G2

V sobotu nás čeká první Bo5 série mezi BDS a G2. Souboj těchto celků jsme tu už měli několikrát. Naposledy v sezónním finále G2 přejeli BDS v poměru 3:1. Ve prospěch G2 hovoří jejich historické výkony. Tým ale trápí celkem slabá úvodní fáze hry. Sledovat doporučujeme hlavně souboj topařů. BrokenBlade zářil v sérii proti Fnatic a jeho oponent Adam se zase nebojí brát soloQ šampiony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama