Playoffs LEC startuje, všechny české hráče uvidíme už v sobotu
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Playoffs LEC startuje, všechny české hráče uvidíme už v sobotu

Playoffs LEC startuje, všechny české hráče uvidíme už v sobotu

Reibl

Reibl

30. 3. 2024 15:00

Jarní playoffs evropské ligy zažívá velké deja-vu. Stejné celky a polovina identických duelů v prvním kole. Překvapí některý z týmů?

Reklama

V jarním playoffs bude velice důležité pro celou osmičku účastníků. Nejen, že na týmy čeká podstatně více championship bodů, které mohou zajistit místo v sezónním finále, zároveň se zde určí druhý postupující na MSI. G2 už mají místo jisté, avšak jedna místenka stále zůstává. Kdo ji obdrží? Jednoduše nejlepší celek v playoffs mimo zmíněné G2. Vítězný tým navíc postupuje rovnou do playoffs MSI a přeskočí tak play-in.

Vyřazovací část se již tradičně dělí na bo3 a bo5 část. Až finálové čtyři duely budou v bo5 režimu. Ty uvidíme v následujících týdnech.

V sobotu nás čeká přehlídka českých hráčů. Carzzy odstartuje playoffs zápasem proti SK Gaming. Jde o odvetu duelu ze zimy, kdy si Vitality připsali výhru 2:0. Pošle Carzzy Nisqyho do spodní části pavouka i tentokrát?

Humanoid poté vyzve Jackieses a Patrika. Fnatic si s GIANTX letos pokaždé poradili a tudíž slavná organizace patří mezi favority.

V neděli nás pak čeká druhá odveta ze zimy mezi BDS a Heretics. Výměna Perkze se zatím Heretics vyplácí a na jaře vypadal tým o dost lépe. Jankos tak má reálnou šanci oplatit BDS porážku 0:2 ze zimního playoffs.

Víkendovou část playoffs zakončí repríza finále zimního splitu mezi G2 a MAD Lions KOI. Španělská organizace v zimě překvapila, avšak na jaře přišlo až překvapivé trápení. Dokáže Elyoya přehrát samurajské favority?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama