Patrik v prvním pokusu těsně nedosáhl na finále, Fnatic a Heretics míří do play-offs
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Patrik v prvním pokusu těsně nedosáhl na finále, Fnatic a Heretics míří do play-offs

Patrik v prvním pokusu těsně nedosáhl na finále, Fnatic a Heretics míří do play-offs

Maarty

Maarty

25. 7. 2023 16:08

Další evropský víkend je za námi. Po posledních Bo3 zápasech o postup ve skupinách jsme se v pondělí podívali i na první Bo5 sérii. G2 se nakonec po těsné hře dostali až do finále. O tom, kdo se postaví XL, se rozhodne v pátek v zápase Fnatic proti Heretics.

Reklama

BDS a Heretics

Jankos se svým týmem momentálně zažívá obdobný úspěch jako tým XL, kdy se z téměř posledního místa dokázali vyšplhat až do TOP 4. I přesto, že BDS vypadali jako reálná hrozba, která Heretics porazí, dokázal první mapu zejména Jankos a Vetheo z významného deficitu otočit. Série nakonec skončila s výsledkem 2-0, kdy po první prohrané mapě tým BDS nenašel žádný úspěch nebo významný náskok. Heretics nyní vypadají solidně, a i nejslabší článek Evi ukázal i světlé momenty, na které se Fnatic budou muset připravit.

Fnatic se pomstil SK

Sk Gaming lze považovat za kryptonit týmu Fnatic, proti kterým podlehli jak v základní sezóně, tak ve skupině. Týden přípravy ovšem dokázal přinést své ovoce a Fnatic tentokrát dokázali zvítězit se skórem 2-0. Z celé série bylo cítit, že Fnatic konečně podchytili a dopilovali hrdiny, kteří momentálně terorizují východní ligy v podobě Rumbla a Tristany. Do her tak šli s jednoznačným náskokem. Sympatické SK tak uvidíme až ve finálovém turnaji a nyní záleží jen na Fnatic, jestli se v něm ukáží taky.

Botlinka XL v životní formě

První pondělní zápas play-offs měl vypadat jako jednoznačný výprask týmu XL. Úvodní hra tomu také napovídala a fanoušci českého střelce se možná i smiřovali s rychlou sérií. V druhém mapě ovšem XL dokázali přehledně porazit G2 a karty se velmi rychle a významně obrátily.

Série se nakonec dostala až do pátého zápasu, kde nakonec kombinace Kog´Maw a Milio dokázala porazit velmi slibně vypadající zápas pro XL. Celou sérii provázely vysoké počty smrtí a vyhrát mohl kdokoliv. I přesto, že G2 dokázali nakonec vyhrát, nikdo z jejich hráčů nevypadal stoprocentně a za nás si Patrik s Limitem berou jednoznačný obdiv za pět neskutečných a velmi solidních výkonů v sérii, které jednoznačně nesly zásluhu na tom, že XL byli v tomto zápase rovnocenným soupeřem.

Zbývají poslední čtyři týmy. Kdo podle vás vyhraje letní split a postaví se po boku letošních výherců ve finálovém turnaji? Kompletní výsledky a víkendové zápasy najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama