Odhalen harmonogram a hostitelská hala pro MSI, zápasy začnou 1. května
i Zdroj: Riot Games
eSport League of Legends Článek Odhalen harmonogram a hostitelská hala pro MSI, zápasy začnou 1. května

Odhalen harmonogram a hostitelská hala pro MSI, zápasy začnou 1. května

Reibl

Reibl

29. 3. 2024 14:00

Mezinárodní turnaj Mid Season Invitational se uskuteční v Číně a celkem 12 týmů bude kromě poháru bojovat také o přímou pozvánku na Worlds.

Reklama
Reklama

Letošní MSI se podívá do čínského města Čcheng-tu (anglicky Chengdu). Jako halu vybral Riot Wuliangye Chengdu Performing Arts Centre, která by měla pojmout až 12 tisíc diváků. Tato hala se stane také dějištěm Intel Extreme Masters. v Performing Arts Center se odehrají play-in a play-offs zápasy od 1. do 19. května.

Formát MSI se nemění, opět se účastní 2 týmy z LPL, LCK, LES a LCS, po jednom z LLA, CBLOL, PCS a VCS. První seed z LPL, LCK, LEC a LCS získá místo přímo v play-offs. Zbylé čtyři sloty vyplní týmy z play-in části.

Harmonogram

Turnaj bude probíhat téměř tři týdny. Play-in část proběhne v jednom týdnu, pavouk dvojité eliminace v Bo5 sériích nás pak čeká po zbylé dva týdny.

  • Play-in: 1. až 5. května
  • Play-offs 1. týden: 7. až 12. května
  • Play-offs 2. týden: 14. až 18. května
  • Finále: 19. května

Postup na Worlds

Letos čeká výherce MSI bonus v podobě místenky na Worlds. Tým se kvalifikuje, pokud se zároveň probojuje alespoň do letního play-offs ve své domácí lize. Pro LEC to znamená, že by se tým musel probojovat do Season Finals turnaje, který se odehraje po konci letního splitu.

Nejlepší celek na MSI zároveň odemkne svému regionu dodatečný slot na Worlds. Druhý nejlepší region na turnaji získá tu samou odměnu.

Podle tohoto receptu by si tak JDG pojistili lístek na Worlds a 4. slot pro LPL. Druhým nejlepším regionem byla na loňském MSI Korea, která by získala také 4. slot.

Na MSI budou týmy nově bojovat o slot na Worlds pro sebe i svůj region
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Na MSI budou týmy nově bojovat o slot na Worlds pro sebe i svůj region

Pro nadcházející sezónu v League of Legends esportu bude mít Mid Season Invitational mnohem větší váhu, ovlivní totiž počet…

4. 1. 2024 19:03
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama