Na MSI budou týmy nově bojovat o slot na Worlds pro sebe i svůj region
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport Článek Na MSI budou týmy nově bojovat o slot na Worlds pro sebe i svůj region

Na MSI budou týmy nově bojovat o slot na Worlds pro sebe i svůj region

Giry

Giry

4. 1. 2024 19:03

Pro nadcházející sezónu v League of Legends esportu bude mít Mid Season Invitational mnohem větší váhu, ovlivní totiž počet týmů na světovém šampionátu.

Reklama

Letos nebude mít žádný region jisté čtyři týmy na Worlds, Riot počet účastníků z nejúspěšnějších regionů Korea, Čína, Evropa a Amerika snížil na tři. O čtvrté místo budou bojovat účastníci letošního MSI.

Prvního účastníka letošního světového šampionátu budeme znát se značným předstihem - už v polovině roku. Podle nových pravidel se totiž vítěz Mid Season Invitational nově automaticky kvalifikuje na Worlds a rozšíří počet účastníků svého regionu na čtyři. Ani druhý finalista turnaje neodjede domů s prázdnou. Zajistí totiž svému regionu čtvrtý slot mezi účastníky světového šampionátu.

Letošní Mid Season Invitational proběhne od 1. do 19. května v čínském městě Čcheng-tu. Worlds bude pro nás časově přívětivější, hrát se totiž bude nejprve v Berlíně, čtvrtfinálové a semifinálové souboje se odehrají v Paříži a finále proběhne v Londýně. To vše v časovém úseku od 25. září až do 2. listopadu.

Starty regionálních lig:

  • LEC: 13. ledna
  • LCK: 17. ledna
  • LCS: 20. ledna
  • LPL: 22. ledna
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama