Obnovený eXtatus - konkurence eSuby?
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Obnovený eXtatus - konkurence eSuby?

Obnovený eXtatus - konkurence eSuby?

derk

derk

17. 4. 2013 13:30

Máme tu nový eXtatus - uvnitř rozhovor s kapitánem, trenérem a všechny důležité informace.

Reklama

Od MČR v minulém roce se o eXtatusu ani eEriness moc neslyšelo. Oba týmy se sice ukázaly na PragoFFestu, ale již to nebylo ono. V současné době se ale rozpadl celek eEriness a řada hráčů z něj přešla do eXtatusu, kde se postavili po bok kapitána Aima - jediného člena z eXtatusu, který vydržel. Přinášíme vám řadu informací a rozhovorů s jednotlivými hráči, tak se do toho pustíme!

(po kliknutí na jméno budete přesměrování na facebook stránku daného hráče, podpořte je!)

 Radek ' Bhaalspawn ' Kubáč - Solo Top

 Martin ' Pinkysek ' Pěnkava - Jungler

 Petr ' aim ' Doleček - AP Carry

 Lukáš ' Focused ' Veszprémi - AD Carry

 Michal ' lego ' Korejtko - Support

------------------------------------------------

 Tomáš " fof0t " Hybner - Trenér

Jako první přinášíme rozhovor se současným kapitánem týmu eXtatus - aimem . Na scéně se pohybuje již několik let, vždy patřil mezi domácí špičku a delší dobu hrál i v zahraničí za celek FragZone.

 Ahoj Aime, po MČR se o eXtatusu moc nevědělo. Co se od té doby s eXtatusem přesně dělo? Viděli jsme odchod Mozilly, po něm i Freeze, chvíli hrál Denyk a Johnny.

Ahoj tryhard, jak jistě všichni vědí, extatus víceméně skončil s odchodem mozilly do lolpro, chyběl nám caller a hry vypadali otřesně, morálka v týmu byla strašná a potom jsme se "spikli" na freeze a benchnuli ho. Světýlko naděje probliklo příchodem johnyho a denyka do teamu, ale uz to nebylo ono a po kazmitchově odchodu jsme se rozhodli bývalý team rozpustit.

 Jsi jediný z původní sestavy eXtatusu. Jsi kapitánem týmu? Jak jsi hledal ostatní hráče?

Ano, jsem kapitánem teamu. Hráče jsem nehledal, oni si našli mně, jelikož z bývalých eeriness odešel midař bimbo a mě osobně se po trápení v solo queue stýskalo po teamovém hraní. Zahráli jsme pár premadů, kde jsme zjistili, že macmilan ( bývalý support ) mě až moc trollil divováím na midu. Tak jsme udělali poslední krok, lego se přesunul na pozici supporta a na pozici ad carry přišel focused vespreji.

 Jaké dlouho spolu již hrajete? Máte za sebou nějaké úspěchy?

Hrajeme spolu přibližně 3 týdny. Úspěchy zatím nic, pokud neberu vyhrání kvalifikace na kvalifikaci v réžii plazone, ve které vlastně ani nevíme, o co se hraje.

 Jaké máte ambice a plány do budoucna? Uvidíme vás na domácích turnajích a nebo budete spíše brouzdit zahraniční vody?

Naše ambice jsou jasné, chceme vyhrát všechno na co se přihlásíme a konkurovat eSubě, která nyní nemá v čechách žádného oponenta. Zaměřovat se budeme jak na českou tak evropskou scénu, obzvlášt s ohlášením české A-series, kde jsou ceny opravdu lákavé.

 Chtěl by si na závěr vzkázat něco vašim fanouškům a čtenářům tryhardu?

Pokud nám fandíte nebojte se dát like našim hráčům na facebooku, kde můžete vidět updaty toho, co se právě děje uvnitř našeho teamu. A samozřejmě díky tryhardu za rozhovor!

Další na řadě je bývalý kapitán týmu eEriness - Bhaalspawn . Na scéně působí rovněž dlouhou dobu, v začátcích jste ho mohli vidět v týmu Buzici v Muzici, následně v eEriness a teď v eXtatusu.

 Ahoj Bhaale, na scéně se pohybuješ již dlouho. Hráči si tě pamatují z BVM a později z eEriness. Jako jeden z mála hráčů jsi za několik let hraní neodešel ani jednou z týmu (protože BVM přešli pod eEriness). Čím si myslíš, že to je?

Mám reálné ambice.

 Přestože jsi týmy neměnil sám, jakožto kapitán eEriness jsi po MČR změnil sestavu hned několikrát. Jaké jsi k tomu měl důvody?

Po MČR jsme věděli, že Bimbo bude pravděpodobně odcházet, pokud se něco razantně nezmění. S Armym byla špatná domluva a když šel on, šla i Bajju. Krátce na to šel i Bimbo pokoušet štěstí do zahraničí. Nabrali jsme iKarlika, Focuse a Bonga. Opět krátce na to odešel fof0t, protože jsme se celkem dost pohádali kvůli pičovině. Našli jsme lega a tahle naše sestava vypadala - Já, iKarlik, lego, Focus a Bong. Podle mého jedna z nej sestav, ale Focusova máma řekla ne a Focus byl donucen přestat s náma hrát, což zapříčinilo i odchod Bonga. Lego poté přešel z jungle na bot a naopak, několikrát na chvíli s náma zase hrál Bimbo, Kája supportil s 10/0 LeBlanc a já nevím co už. Nakonec nám pořád chyběl jeden stálý člen a já neměl sílu pořád někoho zkoušet, rozhodli jsme se to rozpustit

 V současné době jsi v týmu s několika známými hráči, kteří se na scéně pohybují stejně dlouho jako ty, ale ještě jste spolu nehráli. Jak jste se vůbec dali dohromady a jaké jste spolu měli vztahy předtím?

Dali jsme se dohromady po rozpuštění eEriness s tím, že teda vyzkoušíme pár her for fun a uvidíme. Ze začátku jsem byl dost skeptický, ale nakonec jsme si imo všichni sedli.

Se všemi krom aima jsem měl dobré vztahy. S aimem to bylo vždy takové neutrální. Čekal jsem, že bude hodně nadávat, protože se říká, že aim je piča, kdokliv kdo se díval na premady starého eXtatus, mohl vidět, že to tam bylo trochu drsnější. Narozdíl od starého eXtatus u nás nebyla zatím ani jedna hádka a bereme každou kritiku konstruktivně, dokone se sem tam objeví i nějaká omluva (i od aima), takže nemám problém.

 EXtatus vypadá poměrně silně. Jaké máte ambice a čeho chcete dosáhnout? Kdo bude po eSubě vaším největším domácím konkurentem?

Myslel jsem si, že GRS, ale prý jim bude místo Odstranovace hrát top Mozilla, takže už nemám strach. Bude jim hodně chybět ten individuální skill.

 Na jakých akcích a turnajích vás v nejbližší budoucnosti uvidíme?

Kvalifikovali jsme se na kvalifikaci do Chotěboře a když se zadaří, budeme k vidění tam. Ještě A-Series od ESL, tam se určitě ukážeme a pokud District zkusí udělat další LAN, budeme i tam.

No a nakonec je tu fof0t . Jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších junglerů u nás, už jen kvůli jeho vzdělávacím článkům a videím, které najdete všechny u nás na webu. Učitel národa je nyní v pozici trenéra nového týmu.

 Ahoj fof0te, dozvěděli jsme se, že působíš jako trenér nové sestavy týmu eXtatus. Před krátkou dobou se do stejné pozice dostal i Xnapy u eSuby. Jak ses k této roli dostal ty?

S Bhaalem a legem jsme hráli v eEriness, kde jsem připravoval taktiky, setupy, level1 invady, cally ve hře a vlastně veškerý theorycrafting. Bhaal se mi ozval, že by s tímhle potřebovali pomoc v novém eXtatusu a protože mě přesně tohle baví, tak jsem nabídku přijal.

 Znamená to tedy, že už tě nebudeme vídat během turnajů jako hráče, ale spíše jako zázemí týmu? Plánuješ ještě někdy hrát a nebo jsi to na dobro pověsil na hřebík?

Ano, dokud budu trenérem eXtatusu, tak nebudu hrát competetive za žádný český tým, protože se to logicky vylučuje.

 Co je hlavní náplní trenéra LoL sekce? Přibliž nám, co nejčastěji řešíš, na co si musíš dávat pozor - zkrátka co je tvým denním chlebem.

Pomáhat ve třech oblastech:

Hráčské - Starat se o pohodu v týmu, zlepšovat komunikaci mezi jednotlivými členy.

Herní - Připravovat taktiky, setupy, jak hrát level1, rozebírat odehrané zápasy.

Manažerské - Přihlašovat nás na turnaje, plánovat scrimy, scoutovat týmy a shánět Bhaalovi liky na facebook.

 Před nějakou dobou se v eXtatusu mluvilo o možnosti gaming housu. Jak to vypadá v současné době? Je to stále na "to-do" listu?

O tom bohužel nic nevím.

 Spolu s tvou novou pozicí se jistě budeš zaměřovat na theorycrafting ještě více než tomu bylo doposud. Uvidíme již brzy zase nějaké vzdělávací video, článek anebo snad i stream?

Kdyby mi fungoval LoLReplay, tak by už minimálně další 2 guidy/vzdělávací videa byly na světě, ale jsem nucen čekat na oficiální replaye od Riotu (které už jsou na PBE) a pak se určitě můžete těšit na další video. Streamoval bych moc rád, ale stále mě limituje můj pravěký notebook, takže stream v nejbližší době bohužel nebude.

 Díky moc, ať se daří a ať je o vás ještě slyšet!

Díky za rozhovor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama