NVIDIA oznamuje GeForce GTX 980
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek NVIDIA oznamuje GeForce GTX 980

NVIDIA oznamuje GeForce GTX 980

David Růžička

David Růžička

1. 1. 1970 00:00

[Sponzorováno] Revoluce v počítačovém hraní je tady!

Reklama
Evoluce v oblasti počítačové techniky je nezadržitelná zvlášť když přijde NVIDIA a udělá obrovský revoluční krok se svou novou architekturou grafických čipů Maxwell. První a zároveň nejpokročilejší grafické karty současnosti prezentující již 10. generaci architektury nesou označení GeForce GTX 980 a GTX 970. Stanou se středem pozornosti a stěžejním bodem výkonu vaší nadupané mašiny?

K příležitosti první celosvětové oslavy počítačových hráčů GAME24 , která probíhá během dnešního dne 19. 9. 2014 v podobě 24 hodinového livestreamu na celém světě, představuje společnost NVIDIA nejnovější přírůstek do rodiny GPU. A není to jen pouhé kopírování předchozí řady a okrajové vylepšení, jedná se o revoluci v počítačovém hraní. Pro vývojáře nabízí možnosti lepšího vývoje zejména osvětlení scény pro hráče následně reálnější zobrazení a vtažení do děje hry díky několika vylepšením jak ze strany vývojářů tak samotné architektury NVIDIA Maxwell , která umožní mnohem lepší vykreslení na vašich monitorech.

Vyšší výkon a až dvojnásobně nižší spotřeba poskytuje široký prostor pro vylepšení. NVIDIA využívá potenciál nového čipu na maximum s novými technologiemi.

VXGI – Voxel Global Illumination

Herní vývojáři si často při nasvícení herní scény pomáhali různými fígly, které se pak odrážely na reálnosti prostředí. Simulace světla byla totiž velmi náročná na výkonnost grafické karty. S architekturou Maxwell a technologií VXGI toto omezení mizí a vy se stanete součástí děje s živějšími světelnými efekty.

MFAA – Multi-Frame Sampled Anti-Aliasing

Anti-Aliasing lze s nadsázkou považovat za sprosté slovo v oblasti PC hraní, bez výkonné grafické karty se vaše FPS rapidně snížily a hratelnost poklesla někdy až k bodu mrazu. S nárůstem výkonu nové generace GPU od NVIDIA se mění také možnosti vyhlazování. MFAA vyhlazuje jak jednotlivé snímky, tak snímky za sebou jdoucí, v každém okamžiku tedy pamatuje na předchozí a následující snímek, na který následně aplikuje filtr a vytvoří nejlepší možnou kvalitu obrazu. V porovnání s MSAA (Multisample anti-aliasing) dosahuje až 4krát vyšší kvality.

DSR – Dynamic Super Resolution

Používáte dnes již standardní 1080p monitor, nechcete utrácet desítky tisíc za 4K monitory, ale přesto prahnete po obrazu ve vyšším rozlišení? Pomocí DSR se vám hra automaticky vyrenderuje ve 4K a následně zredukuje na nativní rozlišení s využitím 13-ti násobného Gaussova filtru, obraz vypadá lépe než kdyby jej grafická karta referovala přímo do 1080p. DSR je přidána do aplikace NVIDIA GeForce Experience, kde DSR aktivujete jedním kliknutím.

VR Direct

Je důležitou technologií, zahrnující nové vlastnosti pro zvýšení výkonu (VR SLI), snížení odezvy (Ansynchronous Warp) a zvýšení kompatibility s virtuálními headsety (Auto Stereo) jako je např. Oculus Rift apod.

Nové grafické karty NVIDIA GeForce GTX980 a GTX 970 jsou dostupné na trhu za doporučenou koncovou cenu 14 699 Kč resp. 8 799 Kč s DPH v České republice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama