TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nový TFT set odhalil speciální mechaniku a unikátní jednotky

Nový TFT set odhalil speciální mechaniku a unikátní jednotky

Giry

Giry

4. 3. 2024 15:23

Po skončení TFT šampionátu v současném setu nám Riot ukázal záběry z toho nadcházejícího. Co nás v setu 11 čeká za novinky?

Reklama

Nová mechanika: Setkání

Setkání (nebo také Encounters) představuje novou mechaniku tohoto setu, díky které by měla být každá TFT hra zase trochu odlišná. V různých fázích hry se máte totiž šanci setkat se s jednotkami, které poupraví dosavadní pravidla.

Pokud se na začátku hry objeví Bard, začnete zápas rovnou od úrovně 3. V případě, že potkáte Illaoi, dostanete od ní rerolly zdarma. Někdy se hra nezmění vůbec - Sett zvětší vaše malé legendy a poté je znovu zmenší, na zápas to ale nemá žádný vliv.

Některé jednotky ale ovlivní hru opravdu výrazně. Díky Cho'Gathovi budete mít možnost přijít o páté okénko svého obchodu, ale získat tak velkou odměnu. Když se objeví Tahm Kench, budete s vaší malou legendu rybařit. Čím více ryb chytíte, tím větší odměnu dostanete.

Nejzásadnější roli ale bude mít Kayn. Když se objeví, oznámí hráčům, v jaké fázi hry se vrátí. Jakmile na tuto fázi dojde, Kayn hru ukončí a hráči skončí  v pořadí, ve kterém se právě nachází.

Všechna tato setkání budou pro všechny hráče v jedné hře stejná. Celkem jich prý Riot vytvořil přes 70, ty s výraznějším dopadem na hru ale budeme potkávat méně často.

Téma nového TFT setu odhaleno, těšit se můžeme na asijské legendy
i Zdroj: Riot Games

Téma nového TFT setu odhaleno, těšit se můžeme na asijské legendy

Set 11 v Teamfight Tactics se dostane na testovací server PBE už za týden. Jmenovat se bude Inkborn Fables.

27. 2. 2024 17:37

Nové Traity

Jaké traity nás čekají v novém setu? Zajímavý bude určitě trait Exalted. V každé hře ho totiž budou nosit jiné jednotky. Vznikat tak mohou unikátní kombinace - Exalted posiluje jednotky patřící do tohoto setu a také jednotky vedle nich.

Jednotky patřící do traitu Mythic dostanou spoustu bonusových statistik. Tyto statistiky se navíc po 4 soubojích zdvojnásobí. Do tohoto traitu patří také Hwei, tier-5 jednotka, která dokáže vytvářet kopie jednotek na vaší střídačce.

Unikátní jednotky

TFT nám znovu přinese unikátní jednotky. Tentokrát půjde o Alune, sestru Apheliose, kterou znají hráči League of Legends jen jako hlas doprovazející tohoto šampiona, a také nového Yordla.

Nový TFT set odhalil speciální mechaniku a unikátní jednotky
i Zdroj: Riot Games

Kobuko, jak se tento tank jmenuje, patří do traitu Fortune, který už známe ze setu 4. Kobuko navíc získává trvalý bonus k maxiálním HP podle toho, kolik máte peněz v zásobě.

Nový TFT set odhalil speciální mechaniku a unikátní jednotky
i Zdroj: Riot Games

 

TFT set 11 - Inkborn Fables se dostane 6.3. na testovací server PBE. Po dalších dvou týdnech by měl dorazit i na live servery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama