Nový TFT set 12 odhalen - přichází Briar, Smolder a nová mechanika
i Zdroj: Riot Games
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Nový TFT set 12 odhalen - přichází Briar, Smolder a nová mechanika

Nový TFT set 12 odhalen - přichází Briar, Smolder a nová mechanika

Giry

Giry

Po několika krátkých teaserech nám Riot odhalil nový set v Teamfight Tactics. Název Magic & Mayhem skutečně vystihuje první dojmy, nový set je plný chaotické magie.

Reklama

Traity a jednotky

Vývojáři nám nejprve ve videu představili traity a jednotky nového setu. Dočkáme se včelích šampionů, kteří zaplaví hrací desku svými klony. Sugarcrafters zase postupně tvoří dort, čím větší dort je, tím větší odměnu z něj dostanete.

Eldrich jednotky vyvolávají do souboje příšery, které vám pomohou v boji. Do tohoto traitu patří i Briar, která si svou premiéru v TFT odbyde jako tier-5 jednotka. Briar můžete krmit svým zdravím, aby získala HP. Čím nižší vaše zdraví je, tím více poškození Briar uděluje.

Vrací se trait Dragon. V něm bude nejsilnější Smolder, který létá nad hrací deskou a útočí na nepřátele ze vzduchu. K němu se mezi draky přidá Shyvana a také Nomsy, kterou známe ze sedmého setu.

Trait Witchcraft prokleje vaše protivníky - odebere jim část maximálních HP, vaše jednotky do nich budou udělovat zvýšené poškození a později přemění nepřátele na neškodné žáby. Tier-5 jednotkou pro tento trait bude Morgana, která vysílá netopýry, aby udělovali poškození. Netopýři navíc mohou na vaši střídačku přinest klon jednotky, do které útočí, nebo jeden z komponentů jejích předmětů.

Chronobreat trait si bude hrát s časem. Jakmile skončí odpočet, mohou se vašim jednotkám obnovit HP nebo se pro nepřátele zastaví čas. Pro jednotky z tohoto traitu si vývojáři půjčili sérii skinů Stargazer z Wild Riftu.


Nová mechanika - Charms

Ikonickou mechanikou tohoto setu budou Charmy - bonusy, které si můžete koupit z obchodu. K dispozici mohou být úplně zdarma nebo za ně zaplatíte až kolem 20 zlata. Každý charm vám přidá bonus o síle, která odpovídá nejen ceně ale i současné fázi hry. Každé kolo si můžete pořídit pouze 1 Charm.

Nový TFT set 12 odhalen - přichází Briar, Smolder a nová mechanika
i Zdroj: Riot Games

Je libo pár příkladů? Phantom Gloves vám za 3 zlata propůjčí předmět Thieves Gloves do nadcházejícího souboje. Copy Cat charm vám přidá jednohvězdičkovou kopii nepřátelské jednotky, která umře jako první. Earthquake omráčí nepřátele na první dvě sekundy a Silver Vail naopak dopřeje vašim jednotkám imunitu proti CC efektům na několik sekund.

Pokud do svého týmu zařadíte Xeratha (tier-5), budete mít k dispozici silnější Charmy. Například The Tower vyvolá velkou tréninkovou figurínu, která udělouje poškození a The Sun vám dá k dispozici kovadliny se support předmětem a s artefaktem.


Návrat setu 5.5

V současném končícím setu jsme měli možnost znovu vyzkoušet set 3,5. Během setu 12 se dočkáme setu 5.5. Vrátí se tedy traity jako Hellion, Legionare nebo Teemo, kterého můžete koupit za své HP.

Patch 5.5 se vrátí v aktualizaci 14.19 a zůstane ve hře celkem tři cykly (tedy přibližně 6 týdnů).


Kosmetické doplňky a esport

Nový set samozřejmě doprovází spoustu nových malých legend, chibi šampionů a nových arén. Své chibi verze se dočká Miss Fortune (a také Battle Bunny Miss Fortune), Galaxy Slayer Zed a Prestige Cafe Cuties Gwen.

Nový TFT set 12 odhalen - přichází Briar, Smolder a nová mechanika
i Zdroj: Riot Games

Milovníci série Cafe Cuties se mohou těšit i na novou arénu se spoustou speciálních efektů. Riot se také rozhodl odměnit amerického streamera jménem BoxBox, který na začátku každého setu pořádá turnaj pro mnoho desítek streamerů. Přichystal si pro něj speciální Boom.

Nový TFT set 12 odhalen - přichází Briar, Smolder a nová mechanika
i Zdroj: Riot Games

Podobně jako minulý rok, se dočkáme i letos turnaje TFT open. Ten se tentokrát uskuteční v Macaa v Číně v prosinci letošního roku. Další informace o turnaji budou organizátoři postupně odhalovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama