Nový systém wardek a vize
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nový systém wardek a vize

Nový systém wardek a vize

derk

derk

25. 10. 2013 04:00

Oficiální zpráva od Riotu, která se zabývá problematikou wardek a vize. Zcela nový systém, který se dostane do hry během předsezóny.

Reklama

Již v nedávno zveřejněném článku jsme psali o tom, co všechno Riot chystá do další sezóny. Jednou z největších změn je překopání systému wardek a vize. A právě touto problematikou se budeme do podrobna zabývat v tomto článku.

Riot se nechal několikrát slyšet, že bude klást velký důraz na systém wardování a získávání vize. Až doposud to fungovalo tak, že tým, který dostal výhodu, dokázal získat vizi na celé mapě a tím snowballoval svou výhodu až do nejpozdějších fázích hry (pokud jsme se tak daleko vůbec dostali). V budoucí době by měl být eliminován tzv. snowball efekt a týmy by měly mít větší šanci dostat se do hry poté, co se jim nepovede začátek hry anebo udělají chybu. Podívejme se na to, jaké jsou tři hlavní problémy, se kterými se chce Riot vypořádat.

1) Funkčnost wardek - vision (pink) wardky již nejsou neviditelné. Jejich umístění a obrana se stává fundamentálním základem hry.

2) Každý hráč má limit na počet ward - pokud hráč umístí na mapě více wardek než tři, první "použitá" warda na mapě automaticky zmizí. Podobně jako je tomu dnes u Sightstone.

3) Všichni hráči získávají trinkety - trinkety jsou novým slotem v inventáři pro všechny hráče a dělají jednu ze tří věcí - můžete použít wardku zdarma, odhalit nepřátelské wardky v okolí anebo "oskenovat" část mapy (podobně jako clairvoyance).

Změny wardek

- Sight wards (zelené wardy) byly přejmenovány na "stealth wards" (skryté wardky).

- Vision wards (pink wardy) jsou nyní permanentní, dokud se nezničí, mají 5 hp.

- Vision wards nyní stojí méně goldů. Limit hráčů  - Každý hráč (včetně supporta) může nyní umístit na mapu pouze tři wardky. Umístění další wardky automaticky smaže první použitou (podobně jako u Sightstone).

- Každý hráč (včetně supporta) může nyní umístit na mapu pouze jednu pink wardku. Trinkety - Do inventáře byl přidán nový slot pro "trinkety".

- Tento slot může být zaplněn pouze trinketem.

- Trinkety jsou zdarma a dají se vyměnit při každé návštěvě obchodu.

- Trinkety se upgradují na 10. úrovni. Získávají více síly anebo kratší cooldown. Tři trinkety Trinkety jsou zcela novou funkcí, která by měla fungovat jako wardka/oracle/clairvoyance. Mají celkem tři druhy, níže najdete, jak konkrétně se dělí.

Sweeper:

Ukáže a případně odstraní nepřátelské wardky v okolí.

Totem:

Položí základní wardku na dobu 1-2 minut (podle úrovně).

Lens:

Ukáže malé místo na mapě poblíž šampiona (podobně jako CV na krátkou vzdálenost).

Jak se vám změny vize líbí?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama