Nový šampion - Yasuo, the Unforgiven
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nový šampion - Yasuo, the Unforgiven

Nový šampion - Yasuo, the Unforgiven

derk

derk

22. 11. 2013 10:58

Oficiální představení nového šampiona s názvem Yasuo, the Unforgiven. Uvnitř najdete vše včetně gameplay, lore a schopností.

Reklama
Nový šampion - Yasuo, the Unforgiven

Yasuo je jediným šermířem v Runeteře, který ovládl legendární umění vzduchu. V současné době má poměrně bouřlivý život, projíždí Runeterrou a pronásleduje pravého vraha Ionijského staršího, kterého přísahal chránit.

Pasivka: Way of the Wanderer

Intent: Yasuova šance na critical strike je dvojnásobná. 

Resolve: Yasuo získává "Flow" (tok, proud) když se pohybuje, čím rychleji se pohybuje, tím rychleji se Flow naplňuje. Když je Flow na svém maximu, Yasuo aktivuje na krátkou dobu štít pokaždé, když je zraněn nepřátelskými šampiony a monstry. 

Q: Steel Tempest

Yasuo vyrazí dopředu se svým mečem a zraní všechny nepřátele v řadě. Zásah touto schopností dává Yasuovi "Gathering Storm" stacky na krátkou dobu. Třetí stack umožňuje Yasuovi použít tuto schopnost s drobnou úpravou. Může totiž vyslat větrný vír, který se pohybuje rovněž v lajně dopředu a vyhodí všechny nepřátele do vzduchu. Pokud Yasuo použije tuto schopnost během Sweeping Blade (jeho schopnost na E), zraní okamžitě všechny soupeře kolem sebe.

W: Wind Wall

Pasivka: Dash (rychlý pohyb) doplňuje Yasuův Flow rychleji.

Aktivka: Yasuo vytvoří stěnu vzduchu, která se několik sekund pomalu pohybuje kupředu. Tato stěna zablokuje všechny nepřátelské střely (skill shoty).

E: Sweeping Blade

Yasuo použije dash na určitou vzdálenost skrz nepřítele, zraní je a na krátkou dobu je označí.. Pokud Yasuo použije Sweeping Blade několikrát po sobě, schopnost dává více poškození až do určitého limitu. Yasuo nemůže použít Sweeping Blade na nepřítele, který je již označen.

R: Last Breath

Yasuo se přemístí k nejbližšímu nepříteli ve vzduchu, na krátkou dobu znemožní jemu i okolním šampionům ve vzduchu cokoliv dělat a několikrát je zraní. V momentě přistání zpět na zemi získává Yasuo znatelný Armor penetration proti bonusovému Armoru nepřátel.

Podle oficiálního webu se bude Yasuo hrát na midu (vzhledem k setu schopností se bude sekundárně hrát v jungli a na topu). Jde o bojovníka, který má sustain poškození a vysokou mobilitu. Mezi jeho bonusy se řadí i vysoká utilita, hlavně díky ultimátce. Riot se nechal slyšet, že Yasuo bude v teamfightu dělat velké problémy, pokud se s ním nepřátelský tým nevypořádá prioritně, podle oficiálních slov je "tím silnější, čím déle v boji přežije".

Lore

Yasuo je rozhodný muž, obratný šermíř, který ovládá samotný vzduch a s jeho pomocí ničí nepřátele. Tento kdysi hrdý válečník byl ale zneuctěn falešným obviněním a byl donucen k zoufalému boji za své přežití. Stojí proti němu celý svět, on ale udělat vše co bude v jeho silách, aby přivedl viníka ke spravedlnosti a očistil tak své jméno.

Yasuo byl schopným studentem na proslulé škole šermu v Ionii, jako jedinému se mu podařilo ovládnout legendární techniku vzduchu. Mnoho lidí věřilo, že byl předurčen stát se velkým hrdinou. Nicméně jeho osud byl navždy změněn společně s invazí Noxusu do Ionie. Yasuo měl za úkol chránit Ionijského staršího, ale bláhově si myslel, že jeho samotný meč změní výsledek celé bitvy a vydal se místo strážení do boje. V momentě návratu našel již jen bezvládné tělo staršího.

Zahanbený Yasuo celou událost sám nahlásil, připraven zaplatit za toto selhání svým životem. K jeho obrovskému překvapení ale nebyl osočen z toho, že staršího nebránil, ale ze samotné vraždy. I když byl zmaten a naplněn vinou, věděl, že vrah nebude potrestán, pokud něco rychle neudělá. Yasuo zvedl svůj meč proti své škole a probojoval si cestu ven, vědom si toho, že proti sobě tímto činem poštve celou Ionii. Poprvé v životě zcela sám, vydává se najít pravého vraha.

Několik dalších let Yasuo strávil putováním po zemi, hledajíc jakoukoliv nápovědu, která by ho mohla dovést k vrahovi. Vše za neustálého vyrušování jeho původních spojenců, kteří ho nutili bojovat anebo zemřít. Jeho mise ho neustále hnala kupředu, až byl jednoho dne dopaden člověkem, kterého chtěl potkat nejméně - byl to jeho bratr Yone.

Vázáni kodexem cti se oba válečníci nejprve uklonili a následně vytáhli meče. Beze slova se kolem sebe pohybovali za pouhého svitu měsíce. Když konečně vyrazili kupředu, Yone nebyl pro Yasua rovným protivníkem. Yasuovi stačil jeden prudký útok, aby skolil svého bratra. Velmi rychle poté upustil svou zbraň a rozběhl se k ležícímu tělu. Naplněn emocemi se bratra ptal, jak si o něm mohl myslet, že je vinen. Yone promluvil: "Starší byl zabit technikou vzduchu. Kdo jiný to mohl být?" Porozumění Yasuo přímo smetlo, konečně pochopil, proč byl obviněn. Yasuo znovu přísahal svou nevinu a prosil bratra o odpuštění. Slzy tekly proudem po jeho obličeji, když mu jeho bratr zemřel v náruči.

Yasuo pohřbil svého bratra pod vycházejícím sluncem, neměl ale čas truchlit. Ostatní po něm stále pátrají. Yoneho otázka mu ale odhalila pravého viníka a Yasuo znovu našel důvod pokračovat v cestě. Nyní měl konečně vodítko k pravému vrahovi. Učinil příslib, sbalil všechny své věci a s jedním posledním pohledem na hrob svého bratra, vyjel kupředu s větrem v zádech.

Jak se vám nový šampion líbí?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama